Τόκιο 2020: Πρόκριση στα προημιτελικά το δίδυμο Τσιτσιπά – Σάκκαρη

Με σπουδαία εμφάνιση ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η Μαρία Σάκκαρη είναι στους «8» στο διπλό μικτό στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Οι Έλληνες επικράτησαν στον 1ο γύρο με 6-3, 6-4 των Καναδών Νταμπρόφσκι/Αλιασίμ και θα παίξουν την Πέμπτη για μια θέση στα ημιτελικά με τους Αυστραλούς Μπάρτι/Πιρς.

«Κλειδί» για τη νίκη ήταν τα σερβίς του Στέφανου Τσιτσιπά ενώ η ελληνική ομάδα είχε 2 μπρέικ με τους Καναδούς να μην καταφέρνουν να «σπάσουν» το σερβίς της.

Η Ελλάδα είχε 2/6 μπρέικ πόιντ έναντι 0/4 του Καναδά ενώ τα αβίαστα ήταν 14-14.

Ξεκίνημα με αέρα!

Στο 1ο σετ η Ελλάδα θα προηγηθεί με 2-1 και θα έχει διπλό μπρέικ πόιντ στο 4ο γκέιμ. Οι Καναδοί θα το σβήσουν για να ισοφαρίσουν σε 2-2. Οι Σάκκαρη/Τσιτσιπάς θα σβήσουν 2 μπρέικ πόιντ και θα προηγηθούν με 4-3. Με μπρέικ η Ελλάδα πάει στο 5-3 και θα κλείσει το σετ στο 6-3.

Μπρέικ με το καλημέρα!

Η Ελλάδα αρχίζει με μπρέικ στο 2ο σετ (1-0) και θα υπερασπιστεί το μπρέικ με το σερβίς του Τσιτσιπά για το 2-0!Ο Καναδάς με τον Αλσιαίμ μειώνει σε 2-1 αλλά η Σάκκαρη με τα σερβίς της στέλνει την Ελλάδα στο 3-1.

Οι Έλληνες θα φτάσουν στο 4-2 και οι Καναδοί έχουν διπλό μπρέικ πόιντ. Ο Τσιτσιπάς με «μαγικά» σερβίς θα το σβήσει και θα πάει στο 4-2!

Η Ελλάδα με τα σερβίς της Σάκκαρη θα προηγηθεί με 5-3 και το σετ θα κλείσει στο 6-4. Το παιχνίδι είχε διάρκεια 1.11. Η Ελλάδα είχε 6-4 άσους.

Πηγή: gazzetta.gr