Για μεγάλη αδικία κάνουν λόγο φορείς της πόλης, ενώ αίτημα ακύρωσης πράξης της ΚΥΑ που αναφέρεται στην απαγόρευση λειτουργίας του λιανεμπορίου κατέθεσε το ΕΕΘ

Άνω κάτω είναι η Θεσσαλονίκη μετά την ανατροπή στο θέμα της λειτουργίας του λιανεμπορίου. Ακολουθώντας την εισήγηση των λοιμωξιολόγων, η κυβέρνηση αποφάσισε να παραμείνουν κλειστά τα καταστήματα στην πόλη μας, αλλά και στην Κοζάνη και στην Αχαΐα, λόγω του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου, και των ιδιαίτερα αυξημένων εισαγωγών κρουσμάτων κορωνοϊού στα νοσοκομεία των τριών πόλεων.

Καθόλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, αλλά και χθες πολλοί φορείς τάχθηκαν με ανακοινώσεις τους και δηλώσεις τους κατά της αιφνίδιας απόφασης που ουσιαστικά τους άφησε στα… κρύα του λουτρού. Πολλοί καταστηματάρχες είχαν προμηθευτεί εμπορεύματα, άλλοι είχαν ετοιμάσει τα καταστήματά τους και αρκετοί είχαν σταματήσει τις αναστολές προσωπικού ενόψει του πολυπόθητου ανοίγματος της Αγοράς.

Για συζητήσεις πάνω στο επίμαχο θέμα βρέθηκε την Κυριακή στην πόλη ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης που συναντήθηκε με φορείς της πόλης.

Ο ίδιος σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6 ανέφερε μεταξύ άλλων: «Από την στιγμή που η επιτροπή των λοιμωξιολόγων επαναξιολόγησε την Παρασκευή τα δεδομένα, τι μπορούσαμε να κάνουμε; Οφείλουμε να ακούσουμε ένα επιστημονικό όργανο».

Ασφαλιστικά μέτρα από το ΕΕΘ

Εν τω μεταξύ ασφαλιστικά μέτρα κατέθεσε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο της πόλης ζητώντας από την πολιτεία να ανοίξουν τα καταστήματα.

«Καταθέσαμε αίτημα να ακυρωθεί η πράξη της ΚΥΑ που αναφέρεται στην απαγόρευση λειτουργίας του λιανεμπορίου στην πόλη μας. Θέλουμε να ανοίξουν τα καταστήματα», δήλωσε στον «Τύπο Θεσσαλονίκης» ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης κ. Μιχάλης Ζορπίδης.

Παράλληλα ο ίδιος σημείωσε: «αντιδρούμε στην απόφαση που λήφθηκε και πιστεύουμε πως το λιανεμπόριο θα έπρεπε να λειτουργήσει ελεύθερα». Συμπλήρωσε πως δεν είναι τόσο οικονομικό το ζήτημα όσο ψυχολογικό, καθώς τα καταστήματα έχουν παραμείνει αρκετό καιρό κλειστά, ενώ ο τρόπος που λήφθηκε η απόφαση άφησε εκτός τους εκπροσώπους του κλάδου, δεν υπήρξε καμία δυνατότητα να πάρουν το λόγο οι επαγγελματίες της Αγοράς.

Σχολιάζοντας την αλλαγή πλεύσης στο θέμα του λιανεμπορίου ο κ.Ζορπίδης σημείωσε πως θεωρεί ότι ήταν «λάθος την απόφαση της κυβέρνησης».

Να σημειωθεί πως η διοίκηση του ΕΕΘ είχε προγραμματίσει για χθες το απόγευμα έκτακτο διοικητικό συμβούλιο, προκειμένου να εκτιμηθεί η κατάσταση και να αποφασισθούν οι τυχόν περαιτέρω ενέργειες.

Υπενθυμίζεται ότι από την Κυριακή το ΕΕΘ σε κοινή ανακοίνωση με την Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Εμπόρων Νομού Θεσσαλονίκης (ΟΕΕΘ), ανέφεραν:

«Τα ασφαλιστικά μέτρα στο σύνολο της Επικράτειας κρίνονται αναγκαία καθώς η συγκεκριμένη κυβερνητική απόφαση θέτει ζητήματα αντισυνταγματικότητας, δημιουργεί συνθήκες στρέβλωσης του ανταγωνισμού με παρεπόμενες συνέπειες αθέμιτου ανταγωνισμού, καθώς και παραβίασης της αρχής της άνισης μεταχείρισης των επαγγελματιών.

Η αίτηση των ασφαλιστικών μέτρων θα κατατεθεί τη Δευτέρα 5 Απριλίου και εντάσσεται στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που έχουν προαναγγείλει παραγωγικοί φορείς της πόλης, με κύριο αίτημα η κυβέρνηση να πάρει πίσω την αρχική της απόφαση διότι βλάπτει τα συμφέροντα χιλιάδων επαγγελματιών και εμπόρων της Θεσσαλονίκης».

Φιλιππίδης: «Για 3η φορά μπαίνουμε στο περιθώριο»

«Βιώνουμε την απόλυτη καταστροφή. Ανεβαίνουμε τον Γολγοθά για ακόμη μια φορά. Είχαμε αρχίσει τις προετοιμασίες για το άνοιγμα των καταστημάτων και πιστεύαμε πως θα δουλέψουμε και ξαφνικά μπήκαμε ξανά στο περιθώριο. Είναι η Τρίτη φορά που συμβαίνει αυτό και η απογοήτευσή μας είναι μεγάλη» δήλωσε στον «Τύπο Θεσσαλονίκης» ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, κ. Παντελής Φιλιππίδης.

Κληθείς να σχολιάσει την οικονομική ενίσχυση που ανακοινώθηκε σημείωσε πως «η κατάσταση δεν σώζεται με 1000, 2000 ή 4000 ευρώ. Δεν υπάρχει περίπτωση να λυθεί το πρόβλημα με αυτά τα ποσά. Ωστόσο είναι μια μικρή ανάσα για όσους έχουν ανάγκη. Ό,τι σου δίνουν είναι κέρδος».

Για την διαμαρτυρία που έγινε από εμπόρους της Πολίχνης εξέφρασε τον σκεπτικισμό του τονίζοντας πως έγινε από ελάχιστους επαγγελματίες και σημείωσε ότι «δημιουργεί μια λανθασμένη εικόνα πως το πρόβλημα δεν είναι μεγάλο».

Όσο για τις επόμενες κινήσεις του ΕΣΘ σημείωσε πως αναμένουν να δουν την επιδημιολογική κίνηση την Τρίτη και την Τετάρτη και αναλόγως θα πράξουν. Αξίζει να σημειωθεί πως ο πρόεδρος του ΕΣΘ είχε τηλεφωνική επικοινωνία το απόγευμα της Κυριακής με τον πρωθυπουργό κατά την οποία ζήτησε την ανάκληση της απόφασης για το μη άνοιγμα της αγοράς στην πόλη.

ΒΕΘ: Ανοίξτε άμεσα το λιανεμπόριο της Θεσσαλονίκης

Για δημιουργία ψεύτικων ελπίδων και σκωτσέζικο ντους στους ανθρώπους του λιανεμπορίου κάνει λόγο το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο της Θεσσαλονίκης αναφερόμενο στο μπλόκο της τελευταίας στιγμής που μπήκε στο άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων της πόλης.

«Τα πισωγυρίσματα και οι αλλαγές των αποφάσεων που έχουν άμεση σχέση με τις ζωές των ίδιων των εμπόρων δεν βοηθούν. Αντιθέτως δημιουργούν απογοήτευση και προβληματισμό. Η ανάσχεση της πανδημίας απαιτεί συλλογική προσπάθεια. Το ίδιο όμως και η αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της στην αγορά και ειδικά στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που βρίσκονται κυριολεκτικά μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας» αναφέρει ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Αναστάσιος Καπνοπώλης υπογραμμίζοντας πως «μετά από τόσους μήνες πιστής τήρησης των μέτρων, οικονομικής ζημίας και κλειστών καταστημάτων, οι έμποροι της Θεσσαλονίκης δικαιούνται καλύτερης αντιμετώπισης».

«Τα μέτρα  που ανακοινώθηκαν, σήμερα, από τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα αποτελούν μία μικρή ανακούφιση, ωστόσο μοιάζουν με «ασπιρίνες» για ανθρώπους που έχουν συσσωρευμένα χρέη λόγω της πανδημίας και έχουν ταλαιπωρηθεί από το πολύμηνο lockdown και τα μέτρα ακορντεόν» αναφέρει ο κ. Καπνοπώλης επισημαίνοντας «κατανοούμε πως η επιδημιολογική εικόνα της Θεσσαλονίκης είναι επιβαρυμένη, ωστόσο δεν είναι το λιανεμπόριο αυτό που την επιβαρύνει, τα κρούσματα αυξάνονται ενώ οι εμπορικές επιχειρήσεις είναι κλειστές. Κατά συνέπεια καλούμε την επιτροπή των λοιμωξιολόγων και την κυβέρνηση να επανεξετάσουν τα δεδομένα δίνοντας τη δυνατότητα άμεσου ανοίγματος των καταστημάτων στη Θεσσαλονίκη με αυστηρή τήρηση περιοριστικών μέτρων στη λειτουργία τους».

Άνοιγμα του λιανεμπορίου ζητούν και οι βιοτέχνες

Την ανάκληση της απόφασης και το άνοιγμα των καταστημάτων ζητά με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά «το άνοιγμα του λιανεμπορίου στην Θεσσαλονίκη θα είναι μια οικονομική ανάσα για όλους τους επαγγελματίες οι οποίοι τήρησαν με ευλάβεια τα μέτρα όλο αυτό το διάστημα και καθώς ήδη είχαν ξεκινήσει διαδικασίες ανοίγματος».

Παράλληλα σημειώνεται πως : «το λιανεμπόριο στην Θεσσαλονίκη έχει δείξει και στο παρελθόν ότι μπορεί να λειτουργήσει τηρώντας τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα χωρίς να ευθύνεται για αύξηση κρουσμάτων».

Ζέρβας: “Προστασία της δημόσιας υγείας με την οικονομία ζωντανή”

“Προστασία της δημόσιας υγείας με την οικονομία ζωντανή” είναι το πρόταγμα που έθεσε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, μιλώντας χθες το απόγευμα στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το λιανεμπόριο.

Με την επισήμανση ότι “προφανώς δεν διεκδικούμε δάφνες ειδικών -λοιμωξιολόγων και επιστημόνων-, αλλά διεκδικούμε ενημέρωση, ίση μεταχείριση, επεξήγηση και οικονομική προοπτική για την πόλη και τους ανθρώπους της”, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης διατύπωσε τρία συγκεκριμένα αιτήματα:

“1. Άμεση οικονομική στήριξη στις επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές, όχι όμως στη βάση των εθνικών προβλέψεων και της συλλογικής πρόνοιας, αλλά εξειδικευμένα για τη Θεσσαλονίκη. Οι πρωινές εξαγγελίες του Υπουργού Οικονομικών είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και καλώ τον εμπορικό κόσμο να τις συνυπολογίσει. Δείχνουν ότι η φωνή της πόλης ακούστηκε. Τα επιδόματα όμως δεν αντικαθιστούν τους τζίρους!

2. Την επανεξέταση της εξαίρεσης της Θεσσαλονίκης από την παράταση του lockdown και την επαναλειτουργία της αγοράς με μέτρα, κανόνες, ρυθμίσεις αυστηρές κι ελέγχους. Αν αυτό δεν είναι εφικτό σήμερα, ζητώ τη συνεχή ενημέρωση και επαναξιολόγηση της απόφασης ανά 3-4 ημέρες, ώστε να φτάσουμε άμεσα στην επαναλειτουργία.

3. Τη σημαντική ενίσχυση της οικονομίας της πόλης μεσοπρόθεσμα μέσα από όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία του επόμενου διαστήματος (Ταμείο Ανάκαμψης – Πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης, κ.ο.κ.). Ζητάμε δηλαδή να μπει η Θεσσαλονίκη στο επίκεντρο της κυβερνητικής πολιτικής και αυτό να μεταφραστεί είτε σε επιτάχυνση έργων υποδομής είτε σε κατά προτεραιότητα υλοποίηση project, τα οποία θα τονώσουν μεσοπρόθεσμα την οικονομία της πόλης”.

Ο κ. Ζέρβας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόφαση της Ελληνικής Κυβέρνησης να ενισχύσει οικονομικά τις επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές και συνεχάρη τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα για την πρωτοβουλία που ανέλαβε και ο ίδιος μαζί με τους Περιφερειάρχες Δυτικής Μακεδονίας και Δυτικής Ελλάδας.

“Εμείς εδώ στη Θεσσαλονίκη προτείνουμε λύσεις και δεν κάνουμε μόνον καταγγελίες ή διαμαρτυρίες. Είναι αλήθεια ότι μέχρι σήμερα έχουν δοθεί σημαντικές ενισχύσεις, πρωτοφανείς στην ελληνική ιστορία. Η εξίσωση είναι δύσκολη, αλλά δεν είναι άλυτη. Εμείς είμαστε παράγοντας της λύσης –ακούμε την πόλη– εκφράζουμε τις αγωνίες της”, τόνισε ο Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Μιλώντας από το βήμα του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, ο κ. Ζέρβας επανέλαβε τη θέση του ότι έναν χρόνο μετά απαιτούνται έξυπνα μέτρα, δεδομένου μάλιστα ότι πλέον το πρόβλημα δεν είναι μόνον υγειονομικό, αλλά είναι και κοινωνικό και οικονομικό.

“Έξυπνα μέτρα δεν σημαίνει καθόλου μέτρα. Θέλω να είμαι ξεκάθαρος. Σημαίνει μέτρα που ρυθμίζουν ρεαλιστικά την πραγματική ζωή και την κατάσταση έτσι όπως διαμορφώνεται”, σημείωσε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ζητώντας νέα στάθμιση υπέρ του λιανεμπορίου. Εξάλλου, ο κ. Ζέρβας σημείωσε ότι ο εμπορικός κόσμος της Θεσσαλονίκης έχει βάλει πλάτη, τηρεί τα μέτρα κι αποδέχεται την οικονομική ζημία για χάρη της δημόσιας υγείας.

“Το άνοιγμα του λιανεμπορίου, όπως αποφασίστηκε για όλη τη χώρα και σωστά, είναι μία απόφαση με συγκεκριμένη λογική, η οποία δεν ικανοποιεί μόνον οικονομικά κριτήρια, αλλά και υγειονομικά. Όπως για παράδειγμα το άνοιγμα κομμωτηρίων προ δύο εβδομάδων. Το ίδιο ζητάμε και τώρα. Άνοιγμα λιανεμπορίου με click away. Μια ελληνική, αλλά επιτυχημένη πατέντα! Είναι μια βαλβίδα εκτόνωσης”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, προσθέτοντας: “Η πολιτεία, όλοι όσοι λαμβάνουν αποφάσεις, πρέπει να διοχετεύσουμε την κινητικότητα προς τη σωστή κατεύθυνση. Είναι προτιμότερο από κάθε άποψη ο κόσμος να κινείται με κανόνες και ελέγχους, παρά να συνωστίζεται σε πλατείες, πάρκα και τοποθεσίες ή σε σπίτια όπου δεν μπορεί να ελεγχθεί σχεδόν κανείς”.

Ο κ. Ζέρβας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο εμβολιαστικό πρόγραμμα στην Ελλάδα, λέγοντας ότι εξελίσσεται καλά κι ότι έχουμε ξεπεράσει τις προσδοκίες σε επίπεδο οργάνωσης και εξυπηρέτησης των πολιτών.

Τζιτζικώστας: Αιφνιδιαστική η απόφαση για λιανεμπόριο

Αιφνιδιαστική χαρακτήρισε την απόφαση της κυβέρνησης για το «άνοιξε – κλείσε» του λιανεμπορίου σε Θεσσαλονίκη, Κοζάνη και Αχαΐα στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, δηλώνοντας ωστόσο ικανοποιημένος για το βοήθημα που θα δοθεί στους επιχειρηματίες.

«Οι αριθμοί δείχνουν αύξηση κρουσμάτων, είμαστε ιδιαίτερα ανήσυχοι για τις επόμενες μέρες. Υπάρχει 90% πληρότητα στις ΜΕΘ. Χρειάζεται προσοχή γιατί είμαστε ακόμα στην καρδιά της υγειονομικής κρίσης. Σε αυτές τις δύσκολες καταστάσεις, οι μόνοι που έχουν τη γνώση και τα στοιχεία να παίρνουν τις αποφάσεις είναι οι ειδικοί. Σίγουρα, όταν λαμβάνονται αποφάσεις αιφνιδιαστικά, και όταν αυτές αλλάζουν αποφάσεις προηγούμενων ωρών και αφορούν χιλιάδες επιχειρήσεις που ετοιμάστηκαν ενόψει του πιθανού ανοίγματος, κάνοντας έξοδα, δημιουργούν αναστάτωση. Δικαιολογημένα αγωνιούν οι καταστηματάρχες» σημείωσε, κάνοντας λόγο ότι η οικονομία της βορείου Ελλάδος και της Θεσσαλονίκης κρέμεται από μια κλωστή.

«Την Τετάρτη», συνέχισε, «ανακοινώθηκε το άνοιγμα του λιανεμπορίου. Η απόφαση με ξάφνιασε, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων και του ιικού φορτίου στα λύματα της περιοχής, θεώρησα προβληματικό το άνοιγμα των καταστημάτων. Παρόλα αυτά, από την Τετάρτη οι άνθρωποι άρχισαν να προετοιμάζονται για το άνοιγμα. Την Παρασκευή το απόγευμα το ανακοινώθηκε εκ νέου. Μετά κάτι έγινε και οδήγησε σε έκτακτη σύσκεψη των λοιμοξιολόγων μέχρι το βράδυ» πρόσθεσε σχετικά με την αλλαγή απόφασης το βράδυ της Παρασκευής που έκανε λόγο ότι το λιανεμπόριο σε Θεσσαλονίκη, Κοζάνη και Αχαΐα δεν θα επαναλειτουργήσει.

«Η υγεία είναι πρώτα από όλα. Όμως από τη στιγμή που φτάσαμε εδώ και έγινε αυτός ο χειρισμός και οδήγησε σε πολύ δύσκολη κατάσταση τους επιχειρηματίες του λιανεμπορίου στις περιοχές αυτές της χώρας, οι 3 περιφερειάρχες προτείναμε να υπάρχει αποζημίωση στους ανθρώπους αυτούς τις επόμενες μέρες. Ζητήσαμε όχι κάτι παράλογο. Κάτι ήδη έγινε τα Χριστούγεννα του 2020 στη Δυτική Αττική» υπογράμμισε.

Τόνισε δε ότι είναι ικανοποιημένος από «την θετική ανταπόκριση της κυβέρνησης. Οποιοδήποτε βοήθημα σε αυτή την περίπτωση στους καταστηματάρχες είναι σημαντικό».

Ακόμα, εξέφρασε τον φόβο ότι επίκειται σημαντική αύξηση των κρουσμάτων στην Θεσσαλονίκη τις επόμενες μέρες, ενώ καταδίκασε τους συνωστισμούς που λαμβάνουν χώρα στην συμπρωτεύουσα ως «απαράδεκτους».

Κυρίζογλου: Να ανακληθεί η απόφαση

Την πλήρη συμπαράστασή του στον εμπορικό κόσμο του δήμου Αμπελοκήπων Μενεμένης αλλά  και του εμπορικού κόσμου στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκη εκφράζει ο δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου, ζητώντας από την κυβέρνηση να επανεξετάσει την απόφασή της να μην ανοίξει το λιανεμπόριο. «Η απόφαση αυτή είναι άδικη και πρέπει να ανακληθεί», σημείωσε.

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου

Την άμεση ανάκληση της αιφνιδιαστικής απόφασης της κυβέρνησης για την αναστολή της επαναλειτουργίας του λιανεμπορίου στη Θεσσαλονίκη,  ζητά με  ψήφισμα που εξέδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Κορδελιού Ευόσμου.

Κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης του σώματος που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 5 Απριλίου μέσω τηλεδιάσκεψης, με τη συμμετοχή εκπροσώπων των δύο τοπικών εμπορικών συλλόγων, τονίστηκε πως είναι επιτακτική ανάγκη να αναθεωρηθεί άμεσα η απόφαση και να ανοίξει η αγορά, την ώρα που ο εμπορικός κόσμος βιώνει  την απόλυτη τραγωδία. Παράλληλα ζητήθηκε η άμεση λήψη έκτακτων μέτρων στήριξης και προστασίας των επαγγελματιών, προκειμένου να ενισχυθούν σε αυτήν την ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο που απειλείται η βιωσιμότητά τους.           Αναλυτικά το ψήφισμα  έχει ως εξής:

“Η αιφνιδιαστική απόφαση αναστολής της προγραμματισμένης επαναλειτουργίας του λιανεμπορίου στη Θεσσαλονίκη, απειλεί με όλεθρο το λιανεμπόριο.

Την ώρα που ήδη έχει πληγεί σοβαρότατα ο εμπορικός κόσμος, οι καταστηματάρχες στηριζόμενοι στις εξαγγελίες των αρμοδίων, το προηγούμενο διάστημα, επένδυσαν το υστέρημά τους, προκειμένου να γίνουν όλες οι απαραίτητες προετοιμασίες για το άνοιγμα των επιχειρήσεων τους, με επαναπροσλήψεις προσωπικού και προμήθεια εμπορευμάτων.

Η ακατάληπτη απόφαση της κυβέρνησης προκάλεσε όπως ήταν αναμενόμενο τη δικαιολογημένη αντίδραση των εμπόρων, τους οποίους ο Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου στηρίζει αμέριστα.

Διανύσαμε ενωμένοι έναν χρόνο με σκληρά περιοριστικά μέτρα, υπακούοντας τις συχνά αντιφατικές αποφάσεις της κυβέρνησης, στηρίζοντας με τεράστιο οικονομικό και ψυχολογικό κόστος την εθνική προσπάθεια.

Ο απολογισμός ωστόσο φαίνεται αποκαρδιωτικός τόσο σε ότι αφορά την οικονομία αλλά και την απώλεια ανθρώπινων ζωών. Οι ώρες είναι κρίσιμες και οφείλουμε να σώσουμε ότι σώζεται. Το άνοιγμα του λιανεμπορίου μετά το πολύμηνο lockdown, δεν αποτελεί κίνδυνο για τη δημόσια υγεία όταν και εφόσον πληρούνται όλα τα υγειονομικά μέτρα και απόδειξη είναι ότι με κλειστά τα καταστήματα γινόμαστε μάρτυρες κατακόρυφης αύξησης των κρουσμάτων το τελευταίο διάστημα.

Ως Τοπική Αυτοδιοίκηση καλούμε την κυβέρνηση να επανεξετάσει και να ανακαλέσει τη συγκεκριμένη απόφαση η οποία δημιουργεί ακόμη περισσότερη ασφυξία στην ήδη ασφυκτικά πιεσμένη αγορά”.

ΠΗΓΗ: thestival.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial