Μεγάλη πίεση στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης ασκεί η έξαρση του τρίτου κύματος της πανδημίας του κορωνοϊού.

Στην συμπρωτεύουσα τα κρούσματα το τελευταίο διάστημα έχουν ανέβει αισθητά, το ίδιο όμως και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία. Λόγω της πίεσης που έχει αρχίσει να γίνεται αισθητή, στη Θεσσαλονίκη θα βρίσκεται εκτάκτως σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο οποίος στις 10 το πρωί θα προεδρεύσει σύσκεψης με διοικητές νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης, στο αμφιθέατρο του ΕΚΑΒ.

Σύμφωνα με τα επιδημιολογικά δεδομένα, την τελευταία εβδομάδα τα νέα κρούσματα στη Θεσσαλονίκη αυξήθηκαν κατά 28% και η αύξηση της πίεσης στις νοσηλευτικές μονάδες είναι αισθητή, όπως αναφέρει το iefimerida.gr. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, 800 άνθρωποι νοσηλεύονται στην συμπρωτεύουσα, που την ίδια ώρα κατέγραψε 245 κρούσματα το προηγούμενο 24ωρο. Όπως ανέφερε ο ΣΚΑΪ, 48 ήταν οι εισαγωγές σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης το τελευταίο 24ωρο. Η επιδημιολογική κατάσταση στην περιοχή ήταν αυτή εξάλλου που έφερε και την παράταση στην απόφαση για κλειστά καταστήματα.

Κορωνοϊός: Ποιες περιοχές παραμένουν στο «κόκκινο»

Χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 245 κρούσματα κορωνοϊού στην Θεσσαλονίκη, από τα 1.866 κρούσματα που καταγράφηκαν. Ο αριθμός αυτός ήταν από τους χειρότερους που έχουν καταγραφεί ημέρα Δευτέρα και το ανησυχητικό είναι πως το αποτέλεσμα αυτό έρχεται μετά την διενέργεια 16.332 τεστ (11.42% θετικά).

Η Αττική είχε και πάλι τα περισσότερα κρούσματα με 783 περιπτώσεις (184 στο κέντρο), ενώ η κατάσταση στην Αχαΐα εξακολουθεί να είναι ανησυχητική αφού κατέγραψε 112 περιπτώσεις. Και στην Αχαΐα πάντως η κατάσταση είναι δύσκολη στα νοσοκομεία, καθώς όπως ανέφερε γιατρός του νοσοκομείου στο Ρίο, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, υπάρχουν διασωληνωμένοι ακόμη και εκτός ΜΕΘ καθώς η κατάσταση είναι αφόρητα πιεστική.

Προβληματισμό προκαλούν και ο αριθμός των διασωληνωμένων που πλέον ανέρχεται σε 759, ενώ 73 πολίτες ακόμη απεβίωσαν, με το σύνολο των απωλειών από την αρχή της πανδημίας να ανέρχεται σε 8.453.

ΠΗΓΗ: thestival.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial