Παραμένουν τα προβλήματα στην Εθνική Οδό μετά την επέλαση της κακοκαιρίας Daniel, καθώς ένα μέρος της στη Λάρισα παραμένει κλειστό. Συγκλονίζουν οι εναέριες εικόνες.

Σε ισχύ παραμένει η απαγόρευση κυκλοφορίας στην Εθνική Οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης, από το Μαλιακό μέχρι το Κλειδί Ημαθίας, λόγω των εκτεταμένων πλημμυρικών φαινομένων στην περιοχή Γυρτώνης-Συκουρίου από την κακοκαιρία Daniel.

Οι εικόνες από τον αυτοκινητόδρομο στην είσοδο του θεσσαλικού κάμπου, μετά τα Τέμπη, όπου το οδικό δίκτυο έχει μετατραπεί λίμνη, είναι αποκαλυπτικές.

Μάλιστα, τα νερά κάλυψαν σχεδόν και το εκκλησάκι που ανεγέρθη στη μνήμη των θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας.

Σύμφωνα με την εταιρεία Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, η κυκλοφορία είναι εφικτή στο τμήμα Θεσσαλονίκη – Λεπτοκαρυά και από κόμβο Νίκαιας Λάρισας έως Αθήνα και το αντίστροφο.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, εκτίμησε πως θα ξαναδοθεί σύντομα σε κυκλοφορία.

«Στο σιδηροδρομικό δίκτυο έχουμε εκτεταμένες ζημιές σε ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό, σε υποδομές, στην επιδομή και σε γέφυρες. Αυτό σημαίνει ότι το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη δεν είναι εύκολο να αποκατασταθεί πλήρως τις αμέσως επόμενες εβδομάδες. Μέχρι τον Δομοκό, πιθανότατα, θα συνεχίσει να υφίσταται δρομολόγιο. Από τη Λάρισα και μετά μπορεί να γίνεται και χρήση λεωφορείων, αλλά παρατηρούνται εκτεταμένες ζημιές. Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν για καταστροφές και σε 30 ισόπεδους κόμβους» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Πηγή: news247.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial