Το μεγαλύτερο πρόβλημα υπάρχει στο προσκύνημα της Αγίας Παρασκευής και στην κρεμαστή πεζογέφυρα μέσα στην Κοιλάδα των Τεμπών.

Όπως έγινε γνωστό τη Δευτέρα (11.9.2023) το ύψος του νερού στην Κοιλάδα των Τεμπών έφτασε τα 18 μέτρα φτάνοντας την πεζογέφυρα (στην Αγία Παρασκευή). Σύμφωνα με την ΕΡΤ, πλέον ένα κομμάτι της γέφυρας έχει αποκοπεί και κρέμεται από ένα συρματόσχοινο…

Η καταστροφή είναι μεγάλη στην περιοχή και η Εθνική Οδός δεν μπορεί να δοθεί στην κυκλοφορία αν δεν αποτραβηχτούν τα νερά και γίνει έλεγχος. 

Η Λάρισα είναι αποκομμένη από τη Θεσσαλονίκη και σιδηροδρομικά γιατί από εκεί περνάνε και οι γραμμές του τρένου, ενώ ούτε οι υπεύθυνοι μπορούν να απαντήσουν με βεβαιότητα πόσες μέρες θα χρειαστούν ώστε να επανέλθει το οδικό δίκτυο, αποκλείουν όμως το να γίνει εντός της εβδομάδας.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, χαρακτηριστικό είναι ότι για να φτάσει κάποιος από τη Λάρισα στη Θεσσαλονίκη και αντίστροφα πρέπει να πάει Βέροια, Γρεβενά φτάνει στην Καλαμπάκα από την Εγνατία Οδό, Τρίκαλα από εκεί Καρδίτσα και μετά στη Λάρισα. Δηλαδή μία παράκαμψη πέντε ωρών. 

Την ίδια ώρα, η στάθμη του Πηνειού πέφτει απομακρύνοντας τον κίνδυνο για νέες πλημμύρες.

Σήμερα ξεκινά και η αυτοψία στις πλημμυρισμένες περιοχές της Λάρισας από τα ειδικά κλιμάκια.

Πηγή: newsit.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial