Blue Monday: Η πιο μελαγχολική μέρα του χρόνου είναι σήμερα 17 Ιανουαρίου

Ολα ξεκίνησαν το 2005, όταν ο ακαδημαϊκός Cliff Arnall χρησιμοποίησε μια εξίσωση για να αποδείξει ότι η συγκεκριμένη μέρα έχει έντονο ψυχολογικό φορτίο. Μάλιστα, συνδύασε τον άσχημο καιρό του Ιανουαρίου και την ψυχολογική κατάσταση του ανθρώπου μετά τα Χριστούγεννα

Πηγή: Pixabay

Blue Monday, η πιο μελαγχολική μέρα του χρόνου έχει ξημερώσει εδώ και κάποιες ώρες και μας γεμίζει μελαγχολία… Η 17η Ιανουαρίου 2022 είναι η πρώτη… τσαγκαροδευτέρα κι επηρεάζει όχι μόνο τους ανθρώπους αλλά κι ολόκληρο τον πλανήτη. Το καταθλιπτικό κοκτέιλ έχει πολλά συστατικά. Ο τραπεζικός λογαριασμός που δείχνει… μείον από τις γιορτές, ο Γενάρης με τις κακοκαιρίες του, οι επόμενες γιορτές που δεν φαίνονται ούτε με… κυάλι συνθέτουν μια «ατομική βόμβα» που ονομάζεται Blue Monday.

Είθισται τα τελευταία χρόνια, η τρίτη Δευτέρα του Γενάρη να αποκαλείται Blue Monday. Κι αυτό διότι θεωρείται πως είναι η πιο μελαγχολική ημέρα του χρόνου, η ημέρα δηλαδή που οι άνθρωποι κατακλύζονται από δυσάρεστα συναισθήματα περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη μέρα του χρόνου, σύμφωνα τουλάχιστον με τους υποστηρικτές της θεωρίας, την οποία οι επιστήμονες δεν ενστερνίζονται, ούτε κι αναγνωρίζουν.

Ολα ξεκίνησαν το 2005, όταν ο ακαδημαϊκός Cliff Arnall χρησιμοποίησε μια εξίσωση για να αποδείξει ότι η συγκεκριμένη μέρα έχει έντονο ψυχολογικό φορτίο. Μάλιστα, συνδύασε τον άσχημο καιρό του Ιανουαρίου και την ψυχολογική κατάσταση του ανθρώπου μετά τα Χριστούγεννα.

Σύμφωνα, δε, με επιστημονικά δεδομένα είναι επίσης η μέρα που οι περισσότεροι άνθρωποι στον κόσμο συνειδητοποιούν πόσο εκτός στόχων και προγράμματος είναι και νιώθουν μία βαθιά μελαγχολία.

Τον Κλιφ Αρνάλ ήρθαν να υποστηρίξουν κι άλλοι επιστήμονες. Η διατροφολόγος Αλισον Κλαρκ υποστηρίζει πως ο Ιανουάριος είναι ο μήνας που ερχόμαστε αντιμέτωποι με τις υποχρεώσεις και τη σκληρή πραγματικότητα μετά τη χαλάρωση των γιορτών. Παρ’ όλα αυτά, η επιστημονική κοινότητα επίσημα, θεωρεί πως ο μαθηματικός τύπος που χρησιμοποιεί ο Αρνάλ δεν μπορεί να σταθεί επιστημονικά και δεν γίνεται αποδεκτός.

Πηγή: reader.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial