Χαλάρωση μέτρων: Επιστρέφει η μουσική στην εστίαση, παράταση της κυκλοφορίας

Χαλαρώνουν και άλλο τα μέτρα για την πανδημίας στη χώρας μας, σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν κατά την τακτική ενημέρωση. 


Η μουσική επαναφέρεται στην εστίαση σε εξωτερικούς χώρους και μόνο για καθήμενους πελάτες, αλλά παρατείνεται και η κυκλοφορίας κατά μια ώρα έως τη 1.30 τα μεσάνυχτα από το Σάββατο 12 Ιουνίου, όπως ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς στη χθεσινή (9/6) ενημέρωση του υπουργείου Υγείας.

Πρόσθεσε δε ότι από την 1η Ιουλίου θα αρθεί οριστικά η απαγόρευση της κυκλοφορίας έως τις 5.30 το πρωί που ισχύει μέχρι σήμερα, εφόσον το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Παράλληλα, επισήμανε ότι η Επιτροπή εισηγήθηκε την περαιτέρω χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων από τον Ιούλιο, καθώς αυξάνεται από τα 100 στα 300 το όριο των ατόμων που μπορούν να παραβρίσκονται σε δεξιώσεις γάμων και βαφτίσεων.

Αναφορικά τις εμποροπανήγυρεις, θα επιτραπούν μόνο στις περιφερειακές ενότητες που οι εμβολιασμένοι έχουν ξεπεράσει σε ποσοστό το 50%. Επίσης, από τη Δευτέρα 14 Ιουνίου τα εργαστήρια προχωρούν σε επανεκκίνηση για τους φοιτητές όλων των εξαμήνων από όλες τις σχολές.

Πηγή: thessnews.gr