Το σύστημα καταβολής των συντάξεων άλλαξε μετά την κατάργηση των μέτρων για την πανδημία

Μετά την σύγχυση του προηγούμενου μήνα με τις ημερομηνίες καταβολής των συντάξεων η διοίκηση του e-ΕΦΚΑ «κλείδωσε» τις νέες ημερομηνίες για κύριες και επικουρικές για να γνωρίζουν έγκαιρα οι συνταξιούχοι πότε θα πληρωθούν.

Σημειώνεται πως το σύστημα καταβολής των συντάξεων άλλαξε μετά την κατάργηση των μέτρων για την πανδημία και οι επικουρικές τόσο του ιδιωτικού όσο και του δημοσίου τομέα θα καταβάλλονται στο εξής σε διαφορετικές ημερομηνίες και όχι μαζί με τις κύριες συντάξεις.

Αναλυτικά οι ημερομηνίες πληρωμής ανά Ταμείο

Τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2023, πρόκειται να καταβληθούν οι κύριες συντάξεις από τα πρώην Ταμεία μη μισθωτών ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ, οι κύριες συντάξεις που απονεμήθηκαν από τη σύσταση του ΕΦΚΑ και μετά, με τον ν. 4387/2016, μέσω του ΟΠΣ-ΕΦΚΑ και όλες οι επικουρικές συντάξεις του ιδιωτικού τομέα (μη μισθωτών και μισθωτών).

Την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023, θα καταβληθούν οι κύριες συντάξεις των πρώην Ταμείων μισθωτών (ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τραπεζών, ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΛΟΙΠΩΝ ΕΝΤΑΣΣΟΜΕΝΩΝ (ΤΣΕΑΠΓΣΟ, ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΝΑΤ, ΕΤΑΤ και ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, καθώς και οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις του Δημοσίου.

Πηγή: newsbeast.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial