Η επίσκεψη του Τούρκου προέδρου έχει κλειδώσει για τις 7 Δεκεμβρίου

Πολυπληθής θα είναι η συνοδεία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα.

Ο Τούρκος πρόεδρος θα έρθει στη χώρα μας στις 7 Δεκεμβρίου, προκειμένου να συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στο πλαίσιο του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας. Ο κ. Ερντογάν θα συνοδεύεται από εννέα κορυφαίους υπουργούς της κυβέρνησής του, με τους γραμματείς και τους συμβούλους τους, ενώ την τουρκική αποστολή θα συνοδεύουν επιχειρηματίες και δημοσιογράφοι.

Είναι ενδεικτικό ότι από το μέγεθος της αποστολής η Άγκυρα στέλνει το μήνυμα στην Αθήνα ότι έχει πολύ ψηλά στην ατζέντα της το συγκεκριμένο ταξίδι αλλά και τις συμφωνίες που πρόκειται να υπογραφούν.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, στην τουρκική αποστολή θα βρίσκονται ο υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν, ο υπουργός Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγια, ο υπουργός Τουρισμού και Πολιτισμού Μεχμέτ Νουρί Ερσόι, ο υπουργός Οικονομικών Μεχμέτ Σιμσέκ, ο υπουργός Ενέργειας και Τεχνολογίας Αλπαρσλαν Μπαϊρακτάρ, ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτσιά, ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιλμάζ Τουντζ, ο υπουργός Παιδείας Γιουσούφ Τεκίν, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής Μεχμέτ Οζχασεκί.

Στην τουρκική αποστολή θα βρίσκονται τουλάχιστον 150 άτομα, σύμβουλοι και ασφάλεια του προέδρου, κάτι που σημαίνει ότι ενδεχομένως να χρησιμοποιηθούν δύο αεροπλάνα, ένα για τον Τούρκο πρόεδρο και την προσωπική του συνοδεία και ένα για την υπόλοιπη αποστολή. Εάν συνυπολογίσουμε όλη την αποστολή -μαζί με τους γραμματείς, τους συμβούλους και τους επιχειρηματίες -τότε μιλάμε για 300 και πλέον άτομα.

Τέλος υπάρχουν δύο σενάρια αναφορικά με το πρόγραμμα που θα ακολουθήσει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά την παραμονή του στην Αθήνα. Στο πρώτο και επιρατέστερο, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα αναχωρήσει από την Αθήνα αργά το βράδυ της 7ης Οκτωβρίου. Το δεύτερο σενάριο, που συγκεντρώνει και τις λιγότερες πιθανότητες, είναι ο Τούρκος πρόεδρος να αναχωρήσει την επόμενη μέρα το πρωί.

Πηγή: voria.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial