Γ. Αγγελοπούλου: Η Μακεδονία δίνει πολλαπλά μηνύματα – Τολμηρός μεταρρυθμιστής ο Τζιτζικώστας

Την ένταξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στους εορτασμούς για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Επανάστασης του 1821, μέσω της ψηφιακής ανάδειξης του ρόλου της Μακεδονίας στην εθνική παλιγγενεσία, ανακοίνωσε ο Απόστολος Τζιτζικώστας, κατά τη συνάντηση που είχε το μεσημέρι της Παρασκευής με την πρόεδρο της Επιτροπής “Ελλάδα 2021“, Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη.

“Πρόκειται για ένα έργο που ουσιαστικά αφού αποτυπώσει, διασώσει και εντάξει ψηφιακά όλα αυτά τα κειμήλια από τη συμμετοχή της Μακεδονίας στην απελευθέρωση θα τα προβάλει σε όλον τον κόσμο, σε όλους τους πολίτες εντός και εκτός Ελλάδας για να γνωρίζουμε από κοντά την ένδοξη ιστορία της Ελλάδος αλλά κυρίως το λαμπρό μέλλον που μπορούμε να έχουμε” δήλωσε ο κ. Τζιτζικώστας.

Ακόμα, δίνοντας το δικό του μήνυμα αισιοδοξίας σημείωσε πως η σημερινή επίσκεψη της κ. Αγγελοπούλου στη Θεσσαλονίκη γίνεται σε μια συμβολική ημέρα καθώς όπως είπε πρόκειται για τη μέρα που απελευθερωνόμαστε.

“Είναι η μέρα που γυρίζουμε σελίδα ανοίγουμε και πάλι την Ελλάδα σε σχέση με τα μέτρα από την προφύλαξη για την πανδημία του κορωνοϊού. Εκπέμπουμε το μήνυμα ότι η Μακεδονία ήταν πράγματι πρωταγωνίστρια στον απελευθερωτικό αγώνα. Έβαλε τα θεμέλια και στο 1821 για να φτάσουμε σήμερα να ζούμε σε μια ελεύθερη χώρα” επισήμανε ο κ. Τζιτζικώστας.

Από την πλευρά της, η κ. Αγγελοπούλου- Δασκαλάκη, ανέφερε πως “η Μακεδονία δίνει πολλαπλά μηνύματα. Δεν έχει μόνο σκηνές και μνήμες από την επανάσταση του 1821. Προεπαναστατικά δίνει το μήνυμα της ανθεκτικότητας της μέσα στα 200 χρόνια, με ολοκαυτώματα, με διωγμούς. Δείχνει το επίπεδο του πολιτισμού, δίνει ένα μήνυμα στα γράμματα. Ναι η παιδεία είναι σημαντική, τα σωστά πανεπιστήμια είναι σημαντικά. Τα προγράμματα που όπως είπε ο περιφερειάρχης που διδάσκουν τον κόσμο, που του θυμίζουν μας πάνε στο μέλλον”.

Η ίδια, χαρακτήρισε τον περιφερειάρχη “τολμηρό μεταρρυθμιστή σε πάρα πολλά πράγματα που έχουν να κάνουν με το παρόν και το μέλλον μας”.

“Η πρόταση που κάνουμε είναι υπό την αιγίδα της Επιτροπής είναι ένα μήνυμα γιατί θυμίζει διαχρονικά τους ήρωες, τις μάχες, την ανθεκτικότητα που την έχουμε αυτήν εμείς οι Έλληνες, αλλά δείχνει κι ότι πραγματικά φροντίζει αυτά τα ισχυρά θεμέλια που είναι η αυτοδιοίκηση να τα μετατρέπει με τρόπο που το καταλαβαίνουν οι πολίτες”, πρόσθεσε η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021».

Μετά το πέρας των δηλώσεων ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας ξενάγησε την κ. Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη στη Βίλα Αλλατίνη.

Δείτε φωτογραφίες:

ΠΗΓΗ: thestival.gr