Τελέστηκε αγιασμός στην έκταση των Ταγαράδων, την οποία εξασφάλισε η οικογένεια Σαββίδη για λογαριασμό του συλλόγου

Με τον αγιασμό που τελέστηκε στην 8η οδό του αγροκτήματος Ταγαράδων, όπου βρίσκεται η έκταση 150 στρεμμάτων που εξασφάλισε η οικογένεια Σαββίδη, ξεκίνησε και επίσημα η υλοποίηση του πρότζεκτ της κατασκευής του νέου υπερσύγχρονου αθλητικού κέντρου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Η επένδυση της αγοράς των εκτάσεων έφτασε τα 3 εκατ. ευρώ και ο σχεδιασμός προβλέπει δημιουργία υπερσύγχρονων εγκαταστάσεων, σχεδόν τριπλάσιων σε σχέση με την έκταση του ήδη υπάρχοντος αθλητικού κέντρου στη Νέα Μεσημβρία.

6088154.jpg

Τον ΠΑΟΚ εκπροσώπησαν, μεταξύ άλλων, οι Μάκης Γκαγκάτσης, Κυριάκος Κυριάκος, Μαρία Γκοντσάρεβα, Χρήστος Καρυπίδης, Άγγελος Αναστασιάδης, Δημοκράτης Παπαδόπουλος, Θανάσης Κατσαρής, Άλκης Ησαϊάδης, Βασίλης Τριλυράκης, Άκης Μπεκιάρης, Κώστας Λαγωνίδης και Βασίλης Χατζηαποστόλου.

Εκεί βρέθηκαν, επίσης, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, ο δήμαρχος Θέρμης Θόδωρος Παπαδόπουλος και ο αντιδήμαρχος Ψηφιακής Πολιτικής του δήμου Θεσσαλονίκης Κώστας Βασιλόπουλος.

patoulidou-vieirinha.jpg

Από το ποδοσφαιρικό τμήμα στην τελετή παραβρέθηκαν οι Αντελίνο Βιεϊρίνια, Στέφαν Σβαμπ, Χάρης Τσιγγάρας, Γιάννης Μιχαηλίδης, Κυριάκος Γιαξής, Παναγιώτης Παναγιώτου και Δημήτρης Πανίδης. Εκεί ήταν, επίσης, παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές: Κούλης Αποστολίδης, Κώστας Ιωσηφίδης, Χρήστος Τερζανίδης, Γιώργος Κωστίκος, Κώστας Ορφανός μερικοί εξ αυτών.

6088042.jpg

«Ένας άνθρωπος που θέλει να κάνει τον ΠΑΟΚ μεγάλο»

Το μήνυμα του Ιβάν Σαββίδη μετέφερε ο Άγγελος Αναστασιάδης:

«Ευχαριστεί τους ιεράρχες για την τιμή να αγιάσει το μέρος αυτός. Θέλει να ευχαριστήσει όλους αυτούς που για έναν χρόνο και παραπάνω προσέφεραν στο να δημιουργηθεί αυτός ο κόσμος για την ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Τους ευχαριστεί από καρδιάς.

Για μένα προσωπικά, αυτό ήταν ένα όνειρο ζωής. Από τη στιγμή που αυτός ο άνθρωπος το κάνει πραγματικότητα, δεν έχω λόγια να περιγράψω το τι αισθάνομαι. Θέλω να πω ότι δαπανήθηκαν πάρα πολλά χρήματα γι’ αυτόν τον χώρο.

Από έναν άνθρωπο που θέλει να κάνει τον ΠΑΟΚ μεγάλο. Έναν έντιμο άνθρωπο που με τον δικό του τρόπο θέλει να κάνει τον ΠΑΟΚ μεγάλο. Αυτό θέλω να το τονίσω εγώ. Ο Ιβάν Σαββίδης έχει πολύ καθαρές σκέψεις. Όχι μόνο για τον ΠΑΟΚ, αλλά και για την Ελλάδα.

Δυστυχώς, αυτόν τον άνθρωπο που είναι με την εκκλησία και τον θεό, προσπαθούν με οποιονδήποτε τρόπο να τον μειώσουν και να περάσουν λάθος μηνύματα για ότι έχει προσφέρει όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην εκκλησία. Για μια ακόμη φορά θέλω να μεταφέρω τις ευχαριστίες του. Αυτό το μέρος εδώ θα μεγαλουργήσει. Θα γίνει ένα αθλητικό κέντρο που δεν υπάρχει στα Βαλκάνια και θα είναι το καλύτερο της Ευρώπης».

6088164.jpg

Οι δηλώσεις

Θόδωρος Παπαδόπουλος: «Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος. Ευοδώθηκε τελικά μια προσπάθεια χρόνων. Ευχαριστώ ιδιαίτερα τον ιδιοκτήτη επειδή αποφάσισε να εγκαταστήσει το προπονητικό κέντρο του ΠΑΟΚ στην περιοχή του Δήμου Θέρμης. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα έναν άνθρωπο που έπαιξε σημαντικό ρόλο σε αυτήν την επιλογή.

Δεν είναι άλλος από τον Άγγελο Αναστασιάδη, αλλά και έναν τοπικό παράγοντα, τον Κώστα Μπαλαμπάνη, ο οποίος βοήθησε και διευκόλυνε να αγοραστεί αυτή η έκταση. Έτσι, ο ΠΑΟΚ άλλαξε σχεδιασμό συνολικά για να γίνει μια μεγάλη, σύγχρονη και ευρωπαϊκή ομάδα, κάτι που απαιτεί και σύγχρονες υποδομές. Εμείς, ως δημοτική αρχή, θα συμβάλλουμε στη συνέχεια και με όποιον τρόπο μπορούμε. Κυρίως, στην αλλαγή χρήσεων, έτσι ώστε να μπορούν να υλοποιηθούν τα σχέδια του ιδιοκτήτη της ομάδας.

Μιας και ο περιφερειάρχης είναι σήμερα εδώ, ο οποίος έχει επίσης πολλή δουλειά στη συνέχεια, του ζητάω δημόσια και θα του το πω και στη συνέχεια, να διασυνδεθεί αυτός ο χώρος με την Μουδανιών, έτσι ώστε να έχει άμεση πρόσβαση, κάτι που θα αναβαθμίσει συνολικά τη λειτουργία αυτού του χώρου. Είναι μια πολύ σημαντική επένδυση. Θα γίνουν σοβαρές εγκαταστάσεις, προπονητήρια, κολυμβητήρια, εγκαταστάσεις φιλοξενίας ομάδων, κέντρο εργομετρικών.

Αυτό θα εξυπηρετήσει, όχι μόνο του οπαδούς και τους αθλητές του ΠΑΟΚ, αλλά και όλη την πόλη. Σε συνδυασμό με τον σχεδιασμό του Δήμου για την διπλανή έκταση των 220 στρεμμάτων, όπου θα συνεχιστεί και θα επεκταθεί η αθλητική χρήση, νομίζω ότι αυτός ο χώρος σε δέκα χρόνια θα συγκεντρώνει όλες τα αθλητικά γεγονότα της Θεσσαλονίκης».

Απόστολος Τζιτζικώστας: «Η σημερινή μέρα είναι αναμφίβολα μία πολύ σημαντική μέρα για τη Θεσσαλονίκη, την Κεντρική Μακεδονία αλλά και συνολικά τον αθλητισμό της χώρας. Με τη θεμελίωση του νέου προπονητικού κέντρου του ΠΑΟΚ ολοκληρώνεται ένα έργο ζωής για την οικογένεια του ΠΑΟΚ, ενώ ταυτόχρονα αναβαθμίζεται συνολικά η περιοχή, βελτιώνονται οι συνθήκες αθλητισμού για τους αθλητές μας και ταυτόχρονα είναι ένα προπονητικό κέντρο που έχει ένα σημαντικό αναπτυξιακό πρόσημο, καθώς θα αποτελεί πόλο έλξης για ομάδες από όλον τον κόσμο.

Ως Περιφέρεια είμαστε εδώ και θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες που έχουμε ήδη ξεκινήσει για τη στήριξη των ομάδων μας στην Κεντρική Μακεδονία, για τη βελτίωση των υποδομών τους και ταυτόχρονα θα μελετήσουμε, σε συνεργασία με τον ΠΑΟΚ, τις τυχόν ανάγκες γι’ αυτό το μεγάλο έργο, τη διασύνδεσή του δηλαδή με την υπόλοιπη Θεσσαλονίκη.

Θέλω να πω συγχαρητήρια και να ευχηθώ καλή επιτυχία στην οικογένεια του ΠΑΟΚ, στον πρόεδρο, τη διοίκηση τους παίκτες, τους φιλάθλους και όσους αισθάνονται ότι ανήκουν σ’ αυτή τη μεγάλη οικογένεια».

Θανάσης Κατσαρής: «Καταρχάς να ευχαριστήσουμε τον πρόεδρο και μεγαλομέτοχο μας, Ιβάν Σαββίδη, καθώς για άλλη μια φορά υλοποιεί μια από τις υποσχέσεις του. Το αθλητικό κέντρο, είναι πλέον γεγονός. Αυτό θα είναι η αμαξοστοιχία της ομάδας μας. Και όχι μόνο της ομάδας μας, αλλά αυτό το αθλητικό κέντρο θα δημιουργήσει δραστηριότητες για όλη την Μακεδονία και όλη την Βόρεια Ελλάδα. Τέτοιες στιγμές θέλω να τις ζήσουμε το δυνατόν συντομότερα, εγκαινιάζοντας και το νέο γήπεδο μας στην Τούμπα. Όταν ο ΠΑΟΚ, μετά το αθλητικό κέντρο εγκαινιάσει και το νέο γήπεδο της Τούμπας, τότε θα πετάξει πολύ ψηλά στην Ευρώπη».

Μάκης Γκαγκάτσης: «Τα λόγια είναι φτωχά μπροστά σε αυτό το τεράστιο έργο του Ιβάν Σαββίδη για τον ΠΑΟΚ. Είναι μία τεράστια παρακαταθήκη για το μέλλον του συλλόγου. Ο Άγγελος Αναστασιάδης με τον Κώστα Φωτιάδη έτρεξαν όλη αυτή τη διαδικασία και τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. 150 στρέμματα στην καρδιά της Ανατολικής Θεσσαλονίκης, το όνειρο του Ιβάν Σαββίδη θα γίνει πραγματικότητα και θα είναι ένα από τα καλύτερα της Ευρώπης. Το προπονητικό είναι το «σπίτι» του συλλόγου. Επόμενο σχέδιο του προέδρου, είναι η κατασκευή της νέας Τούμπας. Όπως δεν γνώριζε κανείς για το προπονητικό κέντρο και έγιναν όλα γρήγορα, έτσι ακριβώς θα μάθετε και για τη νέα Τούμπα».

Αντελίνο Βιεϊρίνια: «Είναι μία πολύ ευχάριστη μέρα, το προπονητικό κέντρο θα είναι ένα μικρό χωριό της οικογένειας του ΠΑΟΚ. Είναι το καλύτερο σημείο για να έχουμε αυτές τις υποδομές που θα μεγαλώσουν περισσότερο την ομάδα. Είμαστε χαρούμενοι γι’ αυτό που έκανε ο Ιβάν Σαββίδης. Είναι ένα πολύ σημαντικό εγχείρημα για τους ποδοσφαιριστές, ο χώρος εδώ είναι πολύ μεγάλος για να φτιαχτεί κάτι και για τις ακαδημίες που είναι από τις καλύτερες στην Ευρώπη, θα βελτιώσει και τα νέα παιδιά που θα στελεχώσουν τον ΠΑΟΚ στο μέλλον.

Το πρώτο βήμα με το νέο προπονητικό κέντρο έγινε, για να κάνει τον ΠΑΟΚ ακόμη πιο μεγάλο. Αυτό θα είναι το σπίτι μας για να δουλεύουμε για τους στόχους μας. Είναι σημαντικό ο σύλλογος να είναι μαζί.

Θα παλέψουμε φέτος και για τους τρεις τίτλους, το ξέρουμε ότι θα είναι δύσκολο με πολλά ματς, υπόσχομαι ότι θα δώσουμε το 100% μας για το αποτέλεσμα».

6088131.jpg
paok-thermi.jpg
paok-thermi1.jpg
paok-thermi2.jpg

Πηγή: makthes.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial