Κορονοϊός: Έρχονται οι «μωβ» περιοχές – Ποια νέα μέτρα εξετάζονται

Δεν λέει να κοπάσει η πανδημία του κορωνοϊού στη χώρα μας, καθώς τα δεδομένα κρατούν την επιτροπή των εμπειρογνωμόνων σε εγρήγορση και ταυτόχρονη αναζήτηση νέων μέτρων για την ανάσχεση

Έρχονται οι «μωβ περιοχές», μέτρο το οποίο θα εισηγηθεί η επιτροπή των ειδικών, στο πλαίσιο του περιορισμού του ιού.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, οι ειδικοί επεξεργάζονται την εφαρμογή ενός εναλλακτικού μέτρου στις πολύ επιβαρυμένες περιοχές, δεδομένης της απόφασης να μην υπάρχουν πλέον μέτρα όπως η απαγόρευση κυκλοφορίας σε «κόκκινες» περιοχές.

Μερικά μέτρα που εκτιμάται πως θα ισχύουν στις «μωβ» περιοχές, είναι η υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού, αλλά και η διπλή μάσκα στα ΜΜΜ.

Η επιτροπή αναμένεται να συζητήσει εντός της εβδομάδας. Συγκεκριμένα την Τρίτη, θα υπάρξουν περισσότερες λεπτομέρειες προκειμένου να προβεί σε τελικές αποφάσεις σχετικά με το σενάριο των «μωβ» περιοχών.

Υπενθυμίζεται πως τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.712. Ο αριθμός των θανάτων 27, ενώ οι διασωληνωμένοι έφτασαν τους 357.

Επίσης, με ανάρτησή της στο Facebook, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα κάνει έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν. Aφορμή της δημοσίευσης το πρόσφατο τραγικό περιστατικό του θανάτου ενός ανεμβολίαστου 28χρονου στην Κομοτηνή.

Πηγή: skai.gr