Σε καθεστώς «μίνι» lockdown μπαίνουν από σήμερα η Θεσσαλονίκη, το Κιλκίς, η Χαλκιδική και η Λάρισα, μετά από την απόφαση των ειδικών της Επιτροπής να εντάξουν τις τέσσερις περιοχές στο «κόκκινο». Έτσι, η Θεσσαλονίκη θα βιώσει εκ νέου την απαγόρευση κυκλοφορίας μετά από τρεις μήνες.
Συγκεκριμένα, από 28 Ιουνίου το μέτρο είχε πάψει να ισχύει οριζόντια ανά την χώρα. Οπότε, σε κανένα σημείο η πόλη δεν είχε μπει σε επικίνδυνο επιδημιολογικό επίπεδο μέχρι την περασμένη εβδομάδα.
Ειδικότερα, εντάσσονται οι Περιφερειακές Ενότητες Λάρισας, Χαλκιδικής, Κιλκίς και Θεσσαλονίκης εντάχθηκαν στο επίπεδο 4 (κόκκινο) του Επιδημιολογικού Χάρτη της χώρας. Από την άλλη, παρατείνεται η ισχύς των ειδικών, τοπικού χαρακτήρα, μέτρων στις Περιφερειακές Ενότητες Πιερίας, Ημαθίας, Πέλλας, Καβάλας, Καστοριάς, Ξάνθης και Δράμας, όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.
Όπως αναφέρεται, η εν λόγω απόφαση ελήφθη μετά την εκ νέου αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων από την επιτροπή των Λοιμωξιολόγων και την Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού Covid-19 στο πλαίσιο της επιδημιολογικής επιτήρησης της χώρας ανά Περιφερειακή Ενότητα και Δήμο σε εβδομαδιαία βάση.
Παράλληλα, η Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας εντάσσεται στο επίπεδο 3 (πορτοκαλί).
Ποια τα μέτρα που ισχύουν
- Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.
- Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.
Τα μέτρα ισχύουν από σήμερα, Παρασκευή 1η Οκτωβρίου και ώρα 06.00 έως την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου και ώρα 6:00, με την καταληκτική ημερομηνία να υπάρχει πιθανότητα να αλλάξει βάση επιδημιολογικών δεδομένων.
Επίσης, υπενθυμίζεται ότι τόσο στις συγκεκριμένες περιοχές, όπως και σε όλη την επικράτεια, απαγορεύεται η διενέργεια οποιασδήποτε μορφής εκδηλώσεων έναντι οποιασδήποτε μορφής ανταλλάγματος, με φυσική παρουσία πλήθους άνω των είκοσι (20) ατόμων σε ιδιωτικό, μη επαγγελματικό χώρο.
Το διοικητικό πρόστιμο σε περίπτωση παράβασης ανέρχεται από 50.000 έως 200.000 ευρώ για τον μισθωτή ή παραχωρησιούχο του ιδιωτικού, μη επαγγελματικού χώρου, στον οποίο έλαβε ή λαμβάνει χώρα η εν λόγω εκδήλωση.
Πηγή: typosthes.gr