Νόβακ Τζόκοβιτς: Εκανα λάθος που έδωσα συνέντευξη ενώ ήμουν θετικός – Μακροσκελής ανάρτηση στο Instagram

Ο αστέρας του τένις Νόβακ Τζόκοβιτς, δημοσίευσε μια δήλωση στην οποία τονίζει ότι θα αποσαφηνίσει την «παραπληροφόρηση» σχετικά με τα ταξιδιωτικά του έγγραφα και το πώς και πότε νόησε από κορονοϊό, την ώρα που οι αυστραλιανές Αρχές εξετάζουν εάν θα τον απελάσουν

Πηγή: Associated Press

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς, ο κορυφαίος εν ενεργεία τενίστας, δήλωσε την Τετάρτη ότι είχε συμμετάσχει σε συνέντευξη και φωτογράφιση στην πατρίδα του, ακόμη κι αφού βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό, καθώς οι αυστραλιανές Αρχές συνεχίζουν να ερευνούν εάν θα πρέπει να απελαθεί ως κίνδυνος για τη δημόσια υγεία.

Ο Τζόκοβιτς δημοσίευσε μια δήλωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που είπε ότι είχε σκοπό να «διευκρινίσει την παραπληροφόρηση» σχετικά με τις εβδομάδες πριν φτάσει στη Μελβούρνη, όπου συνελήφθη από Αυστραλούς συνοριακούς πριν διαταχθεί να αφεθεί ελεύθερος τη Δευτέρα από ομοσπονδιακό δικαστή.

Αλλά η δήλωσή του, δεν έλυσε πλήρως μια σειρά από ερωτήματα σχετικά με την προσπάθεια του Τζόκοβιτς να παραμείνει στην Αυστραλία και να επιδιώξει να κατακτήσει τον 21ο τίτλο-ρεκόρ Grand Slam. Μεταξύ αυτών είναι το πότε ακριβώς έμαθε το θετικό αποτέλεσμα του τεστ και πώς τα ταξιδιωτικά του έγγραφα έδειξαν λανθασμένα ότι δεν είχε ταξιδέψει διεθνώς 14 ημέρες πριν από την άφιξή του στην Αυστραλία.

Η ανάρτηση του Νόλε στο Instagram έγινε καθώς ο υπουργός Μετανάστευσης της Αυστραλίας είπε ότι ακόμη εξετάζει εάν θα ασκήσει τις προσωπικές του εξουσίες για να ακυρώσει ξανά τη βίζα του Σέρβου, την ώρα που οι υπάλληλοι μετανάστευσης ερευνούσαν τις διαφορές στα έγγραφα που παρουσίασε ο Τζόκοβιτς καθώς προσπαθούσε να εισέλθει στην Αυστραλία την περασμένη εβδομάδα με έγγραφη εξαίρεση από την υποχρεωτικότητα εμβολιασμού κατά της Covid-19.

Αυτή η εξαίρεση χορηγήθηκε από τους Αυστραλούς αξιωματούχους του Grand Slam κατόπιν αιτήματος του Τζόκοβιτς, ο οποίος είπε ότι είχε νοσήσει από κορονοϊό στα μέσα Δεκεμβρίου.

Ο Τζόκοβιτς έγραψε στο Instagram την Τετάρτη ότι είχε κάνει τεστ PCR στις 16 Δεκεμβρίου, αφού ορισμένα άτομα σε έναν αγώνα μπάσκετ που είχε παρακολουθήσει δύο ημέρες νωρίτερα βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό. Παρά το γεγονός ότι δεν είχε συμπτώματα, έκανε επίσης ένα rapid test αντιγόνου «με μεγάλη προσοχή» και βγήκε αρνητικό.

Στις 17 Δεκεμβρίου, είπε, καθώς περίμενε το αποτέλεσμα του PCR, παρακολούθησε μια εκδήλωση τένις στο Βελιγράδι, τη σερβική πρωτεύουσα, όπου απένειμε βραβεία σε παιδιά. Είπε ότι και εκείνο το PCR δεν ήταν θετικό. Στις 18 Δεκεμβρίου, προχώρησε σε μια συνέντευξη και φωτογράφηση με τη γαλλική αθλητική εφημερίδα L’Equipe «για να εκπληρώσει μια μακροχρόνια δέσμευση» όπως ανέφερε.

«Ένιωσα υποχρεωμένος να προχωρήσω και να πραγματοποιήσω τη συνέντευξη της L’Equipe καθώς δεν ήθελα να απογοητεύσω τον δημοσιογράφο, αλλά φρόντισα να αποστασιοποιηθώ κοινωνικά και να φορέσω μάσκα εκτός από τη στιγμή που τραβήχτηκε η φωτογραφία μου», είπε ο Τζόκοβιτς και συνέχισε: «Ενώ πήγα σπίτι μετά τη συνέντευξη για να απομονωθώ για την απαιτούμενη περίοδο, προβληματίστηκα και κατάλαβα ότι αυτό ήταν μια λανθασμένη κρίση κι αποδέχομαι ότι έπρεπε να είχα επαναπρογραμματίσει αυτή τη συνέντευξη», πρόσθεσε.

Πηγή: reader.gr