Κατά του ανοίγματος με χρήση εξωτερικών χώρων τον χειμώνα εκπρόσωποι της εστίασης της πόλης μας

Εναντίον του ενδεχόμενου ανοίγματος της εστίασης μέσα στον Φεβρουάριο με χρήση εξωτερικών χώρων είναι εκπρόσωποι του κλάδου στη Θεσσαλονίκη, τονίζοντας πως η επαναλειτουργία θα πρέπει “να γίνει μια και καλή”.

«Κάναμε μια έρευνα στη Θεσσαλονίκη όπου δείχνει πως το 88% των ερωτηθέντων λέει όχι στο άνοιγμα της εστίασης τον Φεβρουάριο σε ανοιχτούς χώρους. Δεν είναι εφικτό να λειτουργήσουν τα καταστήματα μόνο με τους εξωτερικούς χώρους σε τέτοιες θερμοκρασίες που επικρατούν τον χειμώνα. Η εστίαση θα πρέπει να ανοίξει μια καλή την άνοιξη», ανέφερε στο TyposThes ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Εστιατόρων Ψητοπωλών και Καφέ Μπαρ Νομού Θεσσαλονίκης κ. Μιχάλης Επιτροπίδης.

Όπως δήλωσε σε ερώτηση που έγινε στους εκπροσώπους του κλάδου αν θέλουν την εστίαση ανοιχτή τον Φεβρουάριο με αυστηρά περιοριστικά μέτρα όπως ραντεβού για τραπέζι και πιθανή χρήση μόνο εξωτερικού χώρου από τους 311 που ψήφισαν οι 277 είπαν όχι και μόλις 34 είπαν ναι.

Ο κ. Επιτροπίδης είπε πως τα καταστήματα θα μπορούσαν να λειτουργήσουν με τους εσωτερικούς χώρους με ρεζερβέ. «Ανάλογα με την χωρητικότητα του καταστήματος θα ορίζεται ο αριθμός των ατόμων. Αν δεν υπάρχει διαθεσιμότητα δεν θα κάθονται. Θα μπορούσε να λειτουργήσει και με το 50% της πληρότητας», συμπλήρωσε.

Αναφορικά με την επιδότηση των θερμαντικών σωμάτων τόνισε πως το συγκεκριμένο πρόγραμμα δεν θα πετύχει και δεν θα το προτιμήσουν οι καταστηματάρχες. «Ο κόσμος αυτή την στιγμή δεν έχει λεφτά περισσευούμενα για να δώσει. Θα κοιτάξει απλά την επιβίωσή του δήλωσε, ενώ πρόσθεσε πως «το καλύτερο θα ήταν να ανοίξει η εστίαση μετά το πέρας του χειμώνα που δεν θα είναι απαραίτητη η χρήση τέτοιων θερμαντικών σωμάτων».

Εν τω μεταξύ με την αβεβαιότητα που υπάρχει και με την πανδημία να δείχνει το πιο σκληρό της πρόσωπο ο αριθμός των εστιατορίων και μπαρ που αποφασίζει την οριστική παύση λειτουργίας αυξάνεται. «Πιστεύουμε πως θα έχουμε περισσότερα λουκέτα στο τέλος της 5ης επιστρεπτέας», σχολίασε  ο κ. Επιτροπίδης και σημείωσε πως «η 6η επιστρεπτέα θα πρέπει να είναι διπλή και γενναία ώστε να ανοίξουν τα καταστήματά της εστίασης με καλούς οιωνούς».

ΠΗΓΗ: typosthes.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial