Στο σημείο να λένε πως ήταν καλύτερα με lockdown παρά με τα νέα μέτρα για τον κλάδο έχουν φτάσει οι ιδιοκτήτες γυμναστηρίων, οι οποίοι από σήμερα επιτρέπεται να δουλεύουν αποκλειστικά με εμβολιασμένους πελάτες, μέτρο που αποτελεί νέα πληγή για τους γυμναστές.

«Η γυμναστική θωρακίζει το ανοσοποιητικό και της έχουν φερθεί με τον χειρότερο τρόπο. Μας έχουν πει και υγειονομική βόμβα ενώ υπάρχουν τα λεωφορεία και τα καφέ. Ο κλάδος έχει αδικηθεί παρότι έχει, σύμφωνα με έρευνες, τα λιγότερα κρούσματα», αναφέρει στο ThessToday.gr ο Γραμματέας του Συλλόγου Ιδιοκτητών Γυμναστηρίων Θεσσαλονίκης κ. Κώστας Κοπαρανίδης.

«Προσπαθούμε να επιβιώσουμε με νύχια και με δόντια»

Το ποσοστό των ανεμβολίαστων πελατών των γυμναστηρίων στη Θεσσαλονίκη άγγιζε το 10%, νούμερο που φαινομενικά μοιάζει μικρό αλλά αποτελεί σοβαρή μείωση στην ήδη κατακρεουργημένη πελατεία των γυμναστηρίων. «Το φθινόπωρο ήταν από τις καλύτερες εποχές μας από άποψη τζίρου και τώρα προσπαθούμε να φτάσουμε το 45% του 2019. Ξαφνικά λαμβάνεται αυτό το μέτρο και ο τζίρος κουτσουρεύεται κι άλλο. Δεν είμαστε σε ρυθμούς 100% για να πούμε ότι χάσαμε ένα 10%. Εδώ λέμε ότι προσπαθούμε με νύχια και με δόντια να επιβιώσουμε ως επιχειρήσεις. Είναι τραγικά τα νούμερα», αναφέρει ο κ. Κοπαρανίδης.

Και τονίζοντας πως το πρόβλημα είναι πολυδιάστατο, πρόσθεσε πως εκτός από τους ανεμβολίαστους, οι γυμναστηριούχοι χάνουν και εμβολιασμένους πελάτες που έχουν θορυβηθεί από την υγειονομική κατάσταση, αλλά και εμβολιασμένους που ερχόταν στο γυμναστήριο με τους ανεμβολίαστους φίλους τους και πλέον δεν έχουν αυτό το κίνητρο. «Σε αυτή την περίπτωση δηλαδή τέθηκε το θέμα ότι καλύτερα να ήμασταν σε lockdown. Καλύτερα να είμαστε κλειστά, να μην έχουμε νοίκια και να μας πληρώνουν. Εδώ τρέχουν λογαριασμοί, μισθοδοσίες, τα πάντα και δεν μπορούμε να δουλέψουμε. Κόβεται ακόμη μια μερίδα συνδρομών. Σταματάνε και εμβολιασμένοι που ερχόντουσαν παρέα με τους φίλους τους που ήταν ανεμβολίαστοι. Μύρια έπονται. Δημιουργείται κοινωνικό χάσμα».

Θέμα υγείας και ψυχολογίας η γυμναστική να – Να επιδοτηθούμε

Κρούοντας παράλληλα τον κώδωνα του κινδύνου για τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεών τους, ο Γραμματέας του Συλλόγου ζητά άμεση επιδότηση του κλάδου ώστε να επιβιώσει από το μέγεθος της ζημίας. «Είμαστε τόσο μα τόσο τσακισμένοι που πρέπει οπωσδήποτε να ανοίξει κάποια πλατφόρμα για να επιδοτηθούμε. Αυτό το επάγγελμα το έχουν σακατέψει».

«Τραγικό» το νέο νομοσχέδιο για τα γυμναστήρια – Δημιουργεί αθέμιτο ανταγωνισμό

Και μιλώντας για τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στον κλάδο τους, ο κ. Κοπαρανίδης καταδίκασε το 5ο νομοσχέδιο για τα γυμναστήρια και για την αδειοδότηση των χώρων άθλησης, σύμφωνα με το οποίο σύλλογοι και σχολές χορού έχουν δικαίωμα να παρέχουν υπηρεσίες άθλησης όπως τα γυμναστήρια.

«Είναι τραγικό. Σύλλογοι, σχολές χορού όλοι έχουν δικαίωμα να παρέχουν υπηρεσίες γυμναστικής χωρίς να έχουν τις άδειες και τη φορολογία τη δική μας. Ο πας αείς μπορεί να κάνει ό,τι θέλει. Είναι κάτι εξωπραγματικό».

Και συμπληρώνει: «Εμείς στα γυμναστήρια περνάμε από πέντε υπηρεσίες για να πάρουμε άδεια. Περνάμε πολεοδομία, υγειονομικά, πυροσβεστική, δήμους. Διάφορες παράμετροι για να είναι νόμιμος ο χώρος. Και τώρα ο οποιοσδήποτε ακατάλληλος πηγαίνει και δουλεύει μαύρα παρέχοντας τις ίδιες υπηρεσίες με μας. Είναι αθέμιτος ανταγωνισμός».

Πηγή: thesstoday.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial