Θεσσαλονίκη: Λευκός Πύργος από… αυγόφετες και holy rolls με μπουγάτσα τρελαίνουν τον ουρανίσκο!

Είναι η τηγανιτή λιχουδιά που μας φέρνει στο μυαλό το σπίτι της γιαγιάς και του παππού. Την έχουμε συνδέσει με την παιδική μας ηλικία και τις σκανδαλιές εκείνης της εποχής. Ο λόγος για την περίφημη αυγόφετα που αποτελούσε τη μεγάλη επιβράβευση των παιδικών μας χρόνων, μαζί φυσικά με τις καραμέλες βουτύρου και τα γνωστά πράσινα φοντανάκια. Ένα κατάστημα στη Θεσσαλονίκη αποφάσισε να πάει την αυγόφετα σε άλλο επίπεδο και να της δώσει γαλλικό αέρα, κρατώντας φυσικά κάτι από το αγαπημένο παραδοσιακό ψωμάκι.

Ο λόγος για το Holy Brunch στην περιοχή της Χαριλάου, το οποίο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ναός του… pain perdu.

Εκτός από την κλασική αυγόφετα που αγαπάμε όλοι, στο συγκεκριμένο κατάστημα ο πελάτης έχει πάνω από 30 επιλογές για να καταλήξει στο πιάτο που του αξίζει. Αυγόφετες με πραλίνα σοκολάτας και φράουλαςburger και club sandwich αυγόφεταςαλμυρά σαντουϊτσάκια με αυγόφετα, holy dogsapple pie perduγεμιστό κύβο αλλά και τον… Λευκό Πύργο είναι μερικά από όσα περιλαμβάνει ο κατάλογος του Holy Brunch.

Το Holy Cube αποτελεί την πιο ιδιαίτερη επιλογή για τους πελάτες. Εξωτερικά, είναι ένας άδειος κύβος ψωμιού από αυγόφετα και έχει μείγμα ζάχαρης και κανέλας. Στο εσωτερικό του και από κάτω προς τα πάνω έχει σε στρώσεις χειροποίητη κρέμα patisseri, φέτες από φρέσκο ακτινίδιο, μια στρώση πραλίνα φράουλα, φέτες από φρέσκια μπανάνα, μία στρώση από πάνω με πραλίνα ferrero και για το τελείωμα τριμμένο μπισκότο και πουράκια.

Μιλώντας στο thestival, ο σεφ και ιδιοκτήτης του Holy BrunchΓιώργος Φερικίδης, υποστήριξε ότι ο λόγος που επέλεξε να στήσει την επιχείρησή του, που διαθέτει μία μεγάλη γκάμα γεύσεων με βάση την αυγόφετα, είναι αφενός τα παιδικά χρόνια όλων, όπου το συγκεκριμένο σνακ πρωταγωνιστούσε και αφετέρου το γεγονός ότι είναι κάτι που δεν το συναντά κανείς συχνά. Όπως είπε, οι συνταγές στο Holy Brunch κρύβουν μυστικά. Ο ίδιος, διαθέτει εμπειρία 17 ετών και δήλωσε ότι του αρέσει να πειραματίζεται και να παίρνει ιδέες από τα βιώματά του. Το γεγονός ότι έζησε για ένα διάστημα στο εξωτερικό αλλά και το ότι η αυγόφετα δεν έχει γίνει “σούπα” ήταν δύο παράγοντες που τον επηρέασαν καθοριστικά στην επιλογή του, να ανοίξει την συγκεκριμένη επιχείρηση στην ανατολική πλευρά της πόλης.

Φυσικά, η επικοινωνία που έχει με το κοινό που επισκέπτεται το κατάστημά του, αλλά και η χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για να μπορέσει να “πιάσει” τις επιθυμίες του ουρανίσκου των πελατών του, κάνουν τον ίδιο να αναζητά καθημερινά νέες συνταγές και να εμπνέεται για καινούρια πιάτα.

Αυτό που μάθαμε από τις γιαγιάδες μας όταν ήμασταν πιτσιρικάδες είναι να τρώμε αυγόφετες. Μεγαλώνοντας δεν τις συνάντησα σχεδόν σε κανένα μαγαζί. Υπήρχαν ένα με δύο μαγαζιά που της είχαν αλλά στην κλασική τους μορφή“, είπε ο ίδιος και συμπλήρωσε πως το Holy Brunch διαθέτει επιλογές και για εκείνους που δεν πρέπει να φάνε αυγό ή απλώς δεν είναι fun του. “Υπάρχουν κλασικές επιλογές αλλά και ιδιαίτερες, με διαφοροποιήσεις στα υλικά όπως το γάλα“, πρόσθεσε.

White Tower από… αυγόφετες

Ο Λευκός Πύργος ή αλλιώς White Tower είναι ένα must πιάτο για τον κάθε Σαλονικιό που σέβεται το εαυτό του. Εμπνευσμένο από το σήμα κατατεθέν της πόλης, περιλαμβάνει αυγόφετες- τσουρέκι με τρεις διαφορετικές πραλίνες και στο ενδιάμεσο τριμμένο μπισκότο. Κοινώς, κόλαση.

Η διαφορά σε όλες τις αυγόφετες του Holy Brunch σε σχέση με τις κλασικές είναι ότι ψήνονται σε ελάχιστο λάδι και δε τηγανίζονται, προκειμένου να είναι όσο το δυνατόν πιο υγιεινές.

Τα ρολάκια… ρολάρουν στην πρώτη θέση

Η πιο δημοφιλής επιλογή των πελατών είναι τα holly rolls αυγόφετας. Πρόκειται για τέσσερα διαφορετικά ρολάκια με τέσσερις διαφορετικές επιλογές για τη γέμιση. Μπορεί να επιλέξει κανείς πραλίνες αλλά και γέμιση χειροποίητης μπουγάτσας. Πρόκειται για μία πρακτική επιλογή, καθώς ο πελάτης μπορεί να απολαύσει τα ρολάκια αυγόφετας στο… πόδι, μιας και η επιδημιολογική κατάσταση δεν επιτρέπει ακόμη το άνοιγμα των καταστημάτων στον κλάδο της εστίασης. Επίσης, είναι αρκετά οικονομικό και πολύ εύγευστο.

Σύμφωνα με το κ. Φερικίδη, ο κόσμος έχει ανταποκριθεί θετικά και υπάρχει κίνηση. “Είναι πολύ περισσότερη από όταν ανοίξαμε και ανεβαίνει καθημερινά. Όταν μας αφήσουν επιτέλους ελεύθερους η κίνηση θα ανέβει παραπάνω. Αυτήν την περίοδο όλα είναι ένα ρίσκο“, τόνισε χαρακτηριστικά.

Το Holy Brunch άνοιξε τις γευστικές του πύλες τον περασμένο Φεβρουάριο και βρίσκεται στην οδό Αλ. Παπαναστασίου 171, στην περιοχή της Χαριλάου. Το επόμενο χρονικό διάστημα όπου και αναμένεται το άνοιγμα της εστίασης, ο κατάλογος θα εμπλουτιστεί και με πιάτα που θα σερβίρονται μόνο στο σαλόνι του καταστήματος εξαιτίας της ιδιαιτερότητας του αυγού στο μαγείρεμα.

Δοκιμάστε και εσείς pain perdu από το Holy Brunch!

ΠΗΓΗ: thestival.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial