Πρωτοφανές μήνυμα έλαβαν δευτεροετείς φοιτητές του τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής στο ΠΑΜΑΚ στη Θεσσαλονίκη, όπου τους γινόταν γνωστό πως δεν μπορούν να παρακολουθήσουν την διάλεξη του τμήματος Α΄ του μαθήματος «Τεχνητή Νοημοσύνη» επειδή δεν κληρώθηκαν.
Στην καταγγελία του περιστατικού προχώρησαν φοιτητές εκλεγμένοι με την Πανσπουδαστική, ενώ το γεγονός επιβεβαίωσε και ο πρύτανης του ΠΑΜΑΚ με δηλώσεις του.
Συγκεκριμένα, ο καθηγητής, όπως αναφέρει το thestival.gr, έκανε κλήρωση μεταξύ 131 φοιτητών και επελέγησαν οι 100 για να παρακολουθήσουν το συγκεκριμένο μάθημα. Όπως αναφέρει το μήνυμα που στάλθηκε στους φοιτητές “τόσες είναι οι θέσεις της αίθουσας 8”.
Σύμφωνα με ανακοίνωση εκλεγμένων με την Πανσπουδαστική στο ΠΑΜΑΚ, πρόκειται για ένα «απαράδεκτο το μήνυμα που έλαβαν δευτεροετείς φοιτητές του τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής στο ΠΑΜΑΚ, με το οποίο τους απαγορεύουν την παρακολούθηση μαθήματος επειδή δεν κληρώθηκαν !! Η κυβέρνηση να πάρει άμεσα όλα τα μέτρα που πρέπει προκειμένου να επιστρέψουν οι φοιτητές κανονικά στα αμφιθέατρα !».
Το μήνυμα που έστειλε ο καθηγητής στους φοιτητές:
Πρύτανης ΠΑΜΑΚ: Από εβδομάδα θα διευθθετηθεί το ζήτημα
«Λόγω κορονοϊού ορισμένοι συνάδελφοι δεν δέχονται μεγάλους αριθμούς όρθιων για λόγους προστασίας της υγείας και ζητούν στις αίθουσες μόνος καθήμενους», αναφέρει στο Thestival ο πρύτανης του ΠΑΜΑΚ, Στέλιος Κατρανίδης, σχολιάζοντας το ζήτημα.
«Στο μάθημα αυτό ο διδάσκων έστειλε μία ανακοίνωση, είπε ότι θα δεχτεί έναν ορισμένο αριθμό φοιτητών. Έστειλε τα ονόματά τους προκειμένου να μην προσέλθουν στο μάθημα ίσως και λόγω των καιρικών συνθηκών. Τους είπε το μάθημα θα το ανεβάσει σε πλατφόρμα για να το δουν όσοι δεν μπόρεσαν να το παρακολουθήσουν. Έκανε κάποια διαδικασία και ενημέρωσε τους φοιτητές από την προηγούμενη», εξηγεί ο πρύτανης του ΠΑΜΑΚ.
Ο κ. Κατρανίδης σημειώνει ότι από την επόμενη εβδομάδα θα ρυθμιστεί το ζήτημα.
«Πιστεύω θα αντιμετωπιστεί χρησιμοποιώντας για κάθε μάθημα ένα αμφιθέατρο το οποίο θα αναλογεί στους αριθμούς που έχουμε. Είναι η πρώτη εβδομάδα και πράγματι στα πανεπιστήμια μετά από 19 μήνες η επιθυμία των παιδιών να έρθουν στα πανεπιστήμια είναι μεγάλη», επισημαίνει ο ίδιος και παρουσιάζοντας τα μέτρα που έχει λάβει το Πανεπιστήμιο προσθέτει:
«Ήδη έχουν εκτονωθεί τα ζητήματα. Έχουμε κάνει ανταλλαγή στα αμφιθέατρα. Προσπαθούμε και εμείς να δούμε σε ποια μαθήματα έχουμε μεγάλη επισκεψιμότητα, πιο μεγάλα αμφιθέατρα να χρησιμοποιηθούν για ορισμένα μαθήματα».
Σημειώνεται ότι την πρώτη ημέρα που άνοιξε το Πανεπιστήμιο, την περασμένη Δευτέρα, δεν επετράπη σε φοιτητές από το Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής η παρακολούθηση των μαθημάτων δια ζώσης επειδή η αίθουσα ήταν πλήρης.
Πηγή: thestival.gr