Θεσσαλονίκη: Ποδηλατικός Χάρτης από τον ΟΣΕΘ και τον δήμο

Συνολικά θα διατεθούν πάνω από 40.000 ποδηλατικοί χάρτες της Θεσσαλονίκης

Μέσα στις αμέσως επόμενες ημέρες ξεκινά η δωρεάν διάθεση των πρώτων 20.000 Ποδηλατικών Χαρτών Θεσσαλονίκης που δημιούργησαν ο Οργανισμός Συγκοινωνιακού Έργου της πόλης (ΟΣΕΘ), με το γραφείο δημάρχου και τη διεύθυνση πολιτισμού και τουρισμού του δήμου.

«Συνολικά θα διατεθούν πάνω από 40.000 ποδηλατικοί χάρτες της Θεσσαλονίκης», επισήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕΘ, Γιάννης Τόσκας, εξηγώντας ότι πρόκειται για έναν εύχρηστο χάρτη, με πληροφορίες στα ελληνικά και στα αγγλικά.

Ο Ποδηλατικός Χάρτης Θεσσαλονίκης θα διατίθεται -μεταξύ άλλων- στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης, στα info kiosks του δήμου Θεσσαλονίκης, στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», στον υπεραστικό σταθμό ΚΤΕΛ «Μακεδονία», στο Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό της πόλης, σε τερματικούς σταθμούς και εκδοτήρια του ΟΑΣΘ και σε ξενοδοχεία της πόλης.

Στον χάρτη, παρουσιάζονται τα οφέλη της ποδηλασίας, σχεδόν όλα τα σημεία ενδιαφέροντος στην πόλη, από μνημεία και μουσεία μέχρι και στάσεις αστικής συγκοινωνίας και νοσοκομεία, ενώ αποτυπώνεται και το νέο δίκτυο των ποδηλατοδρόμων στη Θεσσαλονίκη.

«Στόχος του Ποδηλατικού Χάρτη Θεσσαλονίκης, είναι να δείξει ότι κάνοντας ποδήλατο, σ’ ένα δίκτυο πλήρες και ασφαλές, μπορεί κανείς να φτάσει σε όλα τα σημεία της πόλης, να την ζήσει και να νιώσει τον παλμό της», επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του ΟΣΕΘ.

«Προχωρούμε με βήματα σταθερά προς όφελος του επιβάτη της μαζικής συγκοινωνίας, με όπλα τον εκσυγχρονισμό και τον απαραίτητο ψηφιακό μετασχηματισμό της, αλλά και έχοντας τον πεζό και τον ποδηλάτη στο επίκεντρο», υπογραμμίζει ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού, Γιάννης Τόσκας.

«Η χρήση του ποδηλάτου ως μέσου, αποτελεί προτεραιότητα του ΟΣΕΘ, σε μία εποχή μάλιστα που οι πόλεις και οι οικονομίες των κρατών δοκιμάζονται από τις επιπτώσεις του κορονοϊού», τονίζει ο πρόεδρος του οργανισμού, Γιάννης Καλογερούδης.

Η δημιουργία του Ποδηλατικού Χάρτη Θεσσαλονίκης συνέπεσε με το κατατεθέν νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών που συζητείται στη Βουλή για τα Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας και τη Μικροκινητικότητα.

ΠΗΓΗ: typosthes.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial