Προχωρούν οι διαδικασίες για την παραχώρηση των 12 στρεμμάτων του πάρκου της Αγίας Φωτεινής, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης για την ανάπλαση της ΔΕΘ. Την ίδια ώρα, σύντομα αναμένεται να ανανεωθεί το χρησιδάνειο μέσω του οποίου η χρήση του πάρκου 16 στρεμμάτων στο Πεδίον του Άρεως, έναντι του Γ’ Σώματος Στρατού και της ΕΡΤ3, παραχωρείται στον Δήμο.

Τα παραπάνω θέματα συζητήθηκαν στο περιθώριο της συνάντησης του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Στέλιου Αγγελούδη και του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, Γιάννη Κεφαλογιάννη στο Δημαρχιακό Μέγαρο της πόλης. Υπενθυμίζεται πως οι εκτάσεις αυτές ανήκουν αμφότερες στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας με τον κ. Κεφαλογιάννη να δηλώνει πως δρομολογούνται εξελίξεις στα ζητήματα αυτά.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο κ. Κεφαλογιαννης τόνισε πως έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες ώστε να βρεθεί λύση και για τα δυο αυτά ζητήματα λέγοντας ότι «συζητήσαμε και με τον κ. Δήμαρχο, μπορούν επωφελία των δημοτών της Θεσσαλονίκης να έχουν την καλύτερη δυνατή χρήσης».

Αναφερόμενος στα 16 στρέμματα της Αγίας Φωτεινής, όπου σήμερα στεγάζονται Στρατιωτικά Οικήματα Αξιωματικών (ΣΟΑ) ανέφερε πως δρομολογείται λυση ώστε η έκταση αυτή να παραχωρηθεί και να προχωρήσει η ανάπλαση μπροστά από τη ΔΕΘ. Τόνισε μάλιστα πως δρομολογείται λυση για την προσωρινή  μετεγκατάσταση των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων σε πρώτη αλλά και την κατασκευή νέων ΣΟΑ έτσι ώστε να δοθεί οριστική λυση στη στέγαση στελεχών του στρατού.

«Όσον αφορά το ζήτημα της συζήτησης μας, η οποία αφορά τα ΣΟΑ «Αγίας Φωτεινής», όπως ενημέρωσα επίσης τον κ. Δήμαρχο έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες, προκειμένου να βρεθεί μία λύση, ώστε να προχωρήσει άμεσα η ανάπλαση μπροστά από τον χώρο της ΔΕΘ. Όπως γνωρίζετε πολύ καλά είναι οικήματα, στα οποία κατοικούν στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. Ωστόσο, υπάρχει μία καλή συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών έτσι ώστε στο μεσοδιάστημα να βρεθεί μία λύση γι’ αυτές τις οικογένειες, μέσω της επιδότησης «Ενοικίου», όπως επίσης κι ένα κονδύλι, ώστε να κατασκευαστούν νέα ΣΟΑ για να στεγαστούν τα αντίστοιχα στελέχη», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κεφαλογιάννης.

Παράλληλα, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας ανέφερε πως σύντομα για υπάρχουν ανακοινώσεις για το Πεδιον του Άρεως, ένα πάρκο έκτασης 16 στρεμμάτων έναντι του Γ’ Σώματος. «Στο ζήτημα της έκτασης που είναι μπροστά από το 3ο Σώμα Στρατού, και βεβαίως υπάρχει η θετική διάθεση από πλευράς Υπουργείου, να ανανεωθεί το χρησιδάνειο, το οποίο υπήρχε προς το Δήμο και σύντομα θα υπάρξουν και συγκεκριμένες ανακοινώσεις, όσον αφορά και τη χρονική διάρκεια, αλλά και τη διαδικασία, η οποία θα ακολουθηθεί», υπογράμμισε ο κ. Κεφαλογιάννης.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, εξέφρασε την ικανοποίηση του για τα όσα εξήγγειλε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας τονίζοντας πως «όταν υπάρχουν ευήκοα ώτα, πάντα βρίσκονται λύσεις για το καλό της πόλης». «Κατά τη διάρκεια της συζήτησης έθεσα δύο θέματα, που ως νέα δημοτική Αρχή έχουμε ψηλά στην ατζέντα της διεκδίκησης για αυτονόητους λόγους. Τον παρακάλεσα και του ζήτησα να εξεταστεί το ενδεχόμενο της παραχώρησης του πάρκου των 16 στρεμμάτων που είναι μπροστά από το Γ’ Σώμα Στρατού και την ΕΡΤ3. Επίσης, του υπέβαλα την παράκληση να προχωρήσει το θέμα της παραχώρησης, με αφορμή την ανάπλαση της ΔΕΘ, των 12 στρεμμάτων της Αγίας Φωτεινής, τα οικήματα της οποίας ανήκουν στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Ο κ. υπουργός ήταν ενήμερος για τα δύο ζητήματα και έδειξε διάθεση για ανακοινώσεις. Τον ευχαριστώ πολύ και νομίζω πως όταν υπάρχει τεκμηριωμένη, οργανωμένη συζήτηση και διεκδίκηση, αλλά και ευήκοα ώτα, βρίσκονται επ’ αγαθώ και επ’ ωφελεία της πόλης πάντοτε λύσεις», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αγγελούδης.

Πηγή: Thestival.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial