Θεσσαλονίκη: Πρόστιμα 70.000 ευρώ για μη τήρηση μέτρων από τη Δημοτική Αστυνομία από την περασμένη Άνοιξη

Στην επιβολή προστίμων ύψους συνολιά 70.000 ευρώ προχώρησαν κλιμάκια της Δημοτικής Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο ελέγχων, που πραγματοποιούνται για την τήρηση των μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο facebook, ο εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα Δημοτικής Αστυνομίας, Δημήτρης Δαγκλής, η Δημοτική Αστυνομία διενήργησε συνολικά από την πρώτη φάση των περιοριστικών μέτρων συνολικά 33.264 ελέγχους. Ειδικότερα, 21.692 έλεγχοι αφορούσαν την τήρηση των μέτρων περιορισμού κυκλοφορίας9.897 τη χρήση μάσκας και 1.675 την τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων από τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

«Η Δημοτική Αστυνομία Θεσσαλονίκης βρίσκεται σταθερά στην πρώτη γραμμή της μάχης για την προάσπιση της δημόσιας υγείας και την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης.

Με μόλις 83 στελέχη στο δυναμικό της και επιφορτισμένη με σειρά άλλων αρμοδιοτήτων, η υπηρεσία έχει καταγράψει ρεκόρ ελέγχων ως προς την τήρηση των περιοριστικών μέτρων που τέθηκαν σε ισχύ για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

Κατά την πρώτη φάση των περιοριστικών μέτρων, την περασμένη Άνοιξη, όπως και κατά τη δεύτερη, την οποία διανύουμε τώρα, η Δημοτική Αστυνομία διενήργησε συνολικά 33.264 ελέγχους. Ειδικότερα, 21.692 έλεγχοι αφορούσαν την τήρηση των μέτρων περιορισμού κυκλοφορίας, 9.897 τη χρήση μάσκας και 1.675 την τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων από τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Μέχρι σήμερα έχουν επιβληθεί πρόστιμα άνω των 70.000 ευρώ από τα κλιμάκια της Δημοτικής Αστυνομίας, χωρίς να συνυπολογίζονται περαιτέρω έλεγχοι και βεβαιωθείσες παραβάσεις από τα μικτά κλιμάκια που συγκροτήθηκαν υπό την εποπτεία της ΔΙΜΕΑ μαζί με την Ελληνική Αστυνομία και την Εθνική Αρχή Διαφάνειας», αναφέρει σε ανάρτησή του ο κ. Δαγκλής.

ΠΗΓΗ: thestival.gr