Δεύτερο καλύτερο γλυκό στον κόσμο στην κατηγορία αρτοσκευάσματα αναδείχθηκαν τα Τρίγωνα Πανοράματος, σύμφωνα με τον οδηγό γευσιγνωσίας Taste Atlas.

Στη 2η θέση τα Τρίγωνα Πανοράματος, στην 5η τα Πιταράκια της Μήλου
Το τραγανό και βουτυράτο «θεσσαλονικιώτικο» γλυκό με το φύλλο και την κρέμα ήρθε δεύτερο στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων του οδηγού, μετά την γλυκιά τάρτα Pastel de Belém της Πορτογαλίας. Μάλιστα την 5η θέση κατέλαβε ένα ακόμη ελληνικό γλυκό: Τα πιταράκια της Μήλου.

Το γλυκό της Θεσσαλονίκης με το φύλλο και την κρέμα «ξετρέλανε» με τη γεύση του τους ψηφοφόρους του Taste Atlas

Πρόκειται για τη δεύτερη διάκριση μέσα σε λίγα 24ωρα για τη χώρα μας, καθώς πρόσφατα ο ίδιος οδηγός είχε αναδείξει 3η καλύτερη κουζίνα στον κόσμο την ελληνική, πίσω από την ιταλική και την ιαπωνική.

Το γλυκό που έχει την πρωτιά
Την πρώτη θέση καταλαμβάνουν τα πορτογαλικά Pastel de Belém. Πρόκειται για μια πορτογαλική ζύμη τάρτας με κρέμα αυγών, προαιρετικά πασπαλισμένη με κανέλα.

Τα Pastel de Belém της Πορτογαλίας, που έχουν ζύμη τάρτας με κρέμα αυγών, προαιρετικά πασπαλισμένη με κανέλα, ήρθαν πρώτα σε προτίμηση

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ίδια λίστα, και συγκεκριμένα μόλις στην 5η θέση, βρίσκονται τα πιταράκια της Μήλου. Πρόκειται για το δεύτερο ελληνικό γλύκισμα με φύλλο ή ζύμη που μπαίνει στη λίστα.

Πηγή:thesstoday.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial