«Ο κ. Ζέρβας επέλεξε συνειδητά να τιμωρήσει και να εκδικηθεί τη Θεσσαλονίκη για τη μη επανεκλογή του»

Για «θλιβερό επίλογο» μιας «κάκιστης παράστασης» τετραετίας, με «αρνητικό πρωταγωνιστή τον απερχόμενο δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα» και με «άνοιγμα άνω των 20 εκατομμυρίων ευρώ στα ανταποδοτικά τέλη» κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του, ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, με αφορμή τη στάση του κ. Ζέρβα στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

«Η μη ψήφιση των ανταποδοτικών τελών του 2024 και κατά συνέπεια η μη έγκριση, για πρώτη φορά στην ιστορία, του προϋπολογισμού του δήμου Θεσσαλονίκης, αναδεικνύει με τον πλέον εμφαντικό τρόπο τον απόλυτο εμπαιγμό και ευτελισμό των θεσμών και έχει ως συνέπεια καθυστερήσεις και εμπόδια στην υλοποίηση του προγράμματος της νέας δημοτικής αρχής» αναφέρει ο κ. Αγγελούδης και προσθέτει:

«Ο κ. Ζέρβας απέδρασε σήμερα και επίσημα από τη θέση του δημάρχου, αφήνοντας σε εμάς να διαχειριστούμε τους καρπούς της τραγικής ανεπάρκειας του: Μια πόλη που έχει πνιγεί στα σκουπίδια εν μέσω εορτών, ένα ‘άνοιγμα’ άνω των 20 εκατομμυρίων ευρώ στα ανταποδοτικά τέλη και εξαφανισμένο το ‘μαξιλάρι’ ασφαλείας των 19 εκατομμυρίων ευρώ, που του είχε εξασφαλίσει η χρηστή διοίκηση του Γιάννη Μπουτάρη».

Ο κ. Αγγελούδης, στην ανακοίνωση του υποστηρίζει ότι ο απερχόμενος δήμαρχος με χαρακτηριστική άνεση «αναιρεί τον εαυτό του» και σημειώνει:

«Γνωρίζαμε πως ο κύριος Ζέρβας είναι μαλωμένος με την πραγματικότητα. Αυτό όμως, που μας εκπλήσσει, είναι η ευκολία με την οποία ψεύδεται για τα πάντα και η χαρακτηριστική άνεση με την οποία αναιρεί τον εαυτό του. Σε συνέντευξή του σήμερα, ισχυρίστηκε πως παρέλαβε από τη διοίκηση Μπουτάρη ‘κάποια χρήματα στο ταμείο’. Ο ίδιος, τον Μάιο του 2019, υποστήριζε πως ‘στις 31/12/2018 υπήρχε ταμειακό διαθέσιμο στα ανταποδοτικά της καθαριότητας, ύψους περίπου 20 εκατομμυρίων ευρώ’. Δεσμευόταν, μάλιστα, τότε, πως ‘μέρος του υφιστάμενου ταμειακού υπολοίπου θα κατευθυνθεί προς ανανέωση εξοπλισμού και μέσα ατομικής προστασίας των εργαζομένων και το υπόλοιπο προς την μείωση των τελών για όλους ανεξαιρέτως’…».

Ο κ. Αγγελούδης μέμφεται τον απερχόμενο δήμαρχο για τις ενέργειες του σχετικά με τον χειρισμό του θέματος των δημοτικών τελών, υποστηρίζοντας ότι συνειδητά μεθόδευσε την αναβολή του προηγούμενου δημοτικού συμβουλίου και το «ρεσιτάλ υποκρισίας» στο σημερινό.

«Ο κ. Ζέρβας επέλεξε συνειδητά να τιμωρήσει και να εκδικηθεί τη Θεσσαλονίκη για τη μη επανεκλογή του. Αφού μεθόδευσε την αναβολή του προηγούμενου δημοτικού συμβουλίου και οι αντιδήμαρχοι του στην Οικονομική Επιτροπή ψήφισαν ‘λευκό’ στην εισήγηση για αύξηση των δημοτικών τελών κατά 35%, αύξηση που οι ίδιοι έφεραν προς ψήφιση για να ισοσκελιστεί ο προϋπολογισμός, σήμερα έπεσαν οι τίτλοι τέλους με τα όσα έλαβαν χώρα στο δημοτικό συμβούλιο και με το ρεσιτάλ υποκρισίας και απόλυτου εμπαιγμού, που παρακολουθήσαμε» τονίσει ο κ. Αγγελούδης και προσθέτει:

«Η δημοτική μας ομάδα είναι έτοιμη να αναλάβει τις ευθύνες της. Και σε αντίθεση με τους απερχόμενους, δεν πρόκειται να κρυφτούμε πίσω από επιστολές που στέλνονται την ύστατη ώρα για επικοινωνιακούς λόγους, αλλά να πούμε στους Θεσσαλονικείς την αλήθεια. Δεσμευόμαστε ενώπιον της πόλης, πως αυτή η θλιβερή παρένθεση για την πόλη θα κλείσει με τη διενέργεια πλήρους διαχειριστικού και νομικού ελέγχου στα οικονομικά πεπραγμένα της τετραετίας, για να επιχειρήσουμε πάνω σε υγιή θεμέλια, με πολλή δουλειά, σχέδιο, αποφασιστικότητα και σοβαρότητα, μια νέα αρχή. Και θα το καταφέρουμε».

Πηγή:thessnews.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial