Οι μαθητές των τριών πρώτων τάξεων των γυμνασίων και των δύο πρώτων των λυκείων έφτασαν με χαρά στα σχολεία τους μετά από δυόμιση μήνες.

Με θερμομετρήσεις, μάσκες και αποστάσεις άνοιξαν σήμερα τα γυμνάσια και τα λύκεια της Θεσσαλονίκης, τα οποία παρέμεναν κλειστά εδώ και δυόμιση μήνες.

Οι μαθητές έφτασαν με χαρά στα σχολεία τους κι έκατσαν και πάλι στα θρανία μαζί με τους συμμαθητές τους.

Όπως ανέφερε ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης, Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρος Κόπτσης, ο οποίος βρέθηκε στο 1ο πρότυπο λύκειο και το 2ο πρότυπο γυμνάσιο Θεσσαλονίκης, όλα τα σχολεία της περιφέρειας, με εξαίρεση αυτά της Χαλκιδικής που βρίσκεται στην κόκκινη ζώνη, άνοιξαν κανονικά. “Έχουμε κάνει όλες τις απαραίτητες εργασίες σε ό,τι αφορά τις υποδομές σε συνεργασία με τους δήμους, και όσον αφορά τη χρήση των οδηγιών για την τήρησή τους απαρέγκλιτα”, επισήμανε, τονίζοντας ότι τα παιδιά πρέπει να είναι στα σχολεία έπειτα από τόσον καιρό.

Ο κ. Κόπτσης τόνισε πως τα σχολεία είναι ο ασφαλέστερος χώρος, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι η διασπορά στα δημοτικά που άνοιξαν πριν από 15 μέρες ήταν της τάξης του 0,2% και κάλεσε γονείς και μαθητές να παραμείνουν προσεκτικοί. Όσον αφορά στη διενέργεια των δωρεάν τεστ για εκπαιδευτικούς η συμμετοχή ήταν ικανοποιητική, αλλά θα μπορούσε να είναι και μεγαλύτερη.

“Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι που τα παιδιά επιστρέφουν”, τόνισε η πρόεδρος του συλλόγου γονέων του 1ου λυκείου, Μαρία Αρνάκη, η οποία σημείωσε πως έχουν γίνει καθαρισμοί των κλιματιστικών με τοποθέτηση ενεργών φίλτρων άνθρακα, ενώ υπάρχει επάρκεια σε απολυμαντικά.

Από την πλευρά της η αντιδήμαρχος Παιδείας του δήμου Θεσσαλονίκης υπογράμμισε πως έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες από τον δήμο. Όπως είπε, οι καθαριστές είναι όλοι στις θέσεις τους, υπάρχει εξοπλισμός και υλικά, ενώ έγιναν συντηρήσεις και βελτιωτικές εργασίες στο μεσοδιάστημα που τα σχολεία ήταν κλειστά.

Όπως διευκρίνισε ο διευθυντής του λυκείου, Κωνσταντίνος Κεραμιδάς, η προσέλευση των μαθητών γίνεται από δύο εισόδους, γίνεται θερμομέτρηση από εκπαιδευτικούς. Όπως είπε, αν διαπιστωθεί ότι κάποιος μαθητής έχει υψηλότερη θερμοκρασία, κάτι που είναι φυσιολογικό αν έρχεται από μακρινή απόσταση, περιμένει για λίγο μέχρι να πέσει η θερμοκρασία του κι αν αυτό δεν συμβεί, ειδοποιούνται οι γονείς του και ακολουθείται το πρωτόκολλο του υπουργείου.

Πηγή: voria.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial