Συνάντηση με τον υφυπουργό Μακεδονίας και Θράκης, Θεόδωρο Καράογλου, στο Διοικητήριο είχε πριν λίγη ώρα αντιπροσωπεία του νοσηλευτικού προσωπικού που έσπευσε στη Θεσσαλονίκη, από διάφορες περιοχές της χώρας, προκειμένου να ενισχύσει το έργο των γιατρών και νοσηλευτών.
Ο κ. Καράογλου συνεχάρη τους νοσηλευτές για την απόφαση να συνδράμουν εθελοντικά τη μάχη κατά της πανδημίας: «Θέλω εκ μέρους όλων των Θεσσαλονικέων να εκφράσω την απεριόριστη ευγνωμοσύνη και αυτό έκανα στα παιδιά αυτά για τη σπουδαία πράξη να αφήσουν την ασφάλεια των οικογενειακών τους. Η συγκινητική πράξη αυτή των νοσηλευτών είναι μια πράξη βαθύτατα πατριωτική που επιβεβαιώνει ότι οι Έλληνες στις δύσκολες στιγμές συντασσόμαστε με το “εμείς” παραγκωνίζοντας το “εγώ”. Το παιδιά αυτά είναι ένα φωτεινό παράδειγμα προσφοράς και αλληλεγγύης».
Ο κ. Καράογλου αναφέρθηκε και στην επιδημική εικόνα της Θεσσαλονίκης τονίζοντας ότι από σήμερα μπορούμε να αρχίσουμε να αισιοδοξούμε με βάση την εξέταση των λυμάτων που πραγματοποιεί το ΑΠΘ: “Από σήμερα αρχίζουμε να αισιοδοξούμε. Φαίνεται, με βάση την αποτίμηση που υπάρχει στα λύματα και σε σχέση με το ιικό φορτίο των λυμάτων που εξετάζει το ΑΠΘ, υπάρχει μια σαφέστατη βελτίωση κατά 50% και αυτό είναι ένα αισιόδοξο μήνυμα που μας επιτρέπει να ελπίζουμε, ότι θα φανούν τα αποτελέσματα σε δύο – τρεις ημέρες που θα είναι μια ραγδαία αποκλιμάκωση των κρουσμάτων κορωνοϊού κάτι που θα δώσει τη δυνατότητα να ανασάνει το ΕΣΥ που άντεξε, αντέχει, θα αντέξει” σημείωσε.
Η Βασιλική Γιαννούση από το Ρέθυμνο, ο Παναγιώτης Οικονομίδης από την Κομοτηνή, η Αναστασία Γιαννακούδη από το Άργος, ο Μιχάλης Κολιογιάννης από την Κέρκυρα και η Δήμητρα Τζιμτσωπούλου από τα Γιάννενα βρέθηκαν εδώ και λίγες μέρες στο πλευρό των συναδέλφων τους στη Β. Ελλάδα στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, Ιπποκράτειο και ΑΧΕΠΑ, ολοκληρώνοντας σήμερα την αποστολή τους.
Η Αναστασία Γιαννακούδη, νοσηλεύτρια από το νόμο Αργολίδας, από την πλευρά της, ευχαρίστησε «όλους όσοι “αγκάλιασαν” αυτή την προσφορά και συνέβαλαν σε αυτή τη γέφυρα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης» όπως είπε, ενώ δήλωσε ότι «ήταν μια εμπειρία ζωής, μια κατάσταση που δεν τη συναντάμε σε ένα νομαρχιακό νοσοκομείο».
«Ο σκοπός είναι διττός, για το προσωπικό. Όλοι πρέπει να βοηθήσουν τον πάσχοντα συνάνθρωπο από τη μια και από την άλλη πρέπει να παραμείνουν υγιείς και να προφυλάξουν τον εαυτό τους, ώστε να επιστρέψουν ασφαλείς στην οικογένεια τους και στο περιβάλλον τους. Όμως, έτσι είναι ο ιός, και πρέπει να αντιμετωπίζεται με σοβαρότητα, πειθαρχία, υπευθυνότητα ώστε όλοι να είμαστε παρόντες και ασφαλείς».
«Είναι μεγάλη χαρά μας που η πράξη μας αυτή βρήκε ανταπόκριση και από άλλους συναδέλφους σε διάφορα μέρη της Ελλάδας», δήλωσε η Αναστασία Γιαννακούδη και συμπλήρωσε «Η αποστολή μας εδώ ολοκληρώθηκε σήμερα, θα ήταν μεγάλη η χαρά μας να μείνουμε περισσότερο όμως και ο νόμος της Αργολίδας μας έχει ανάγκη».
Τέλος, ο Παναγιώτης Οικονομίδης νοσηλευτής από την Κομοτηνή πρόσθεσε:
«Εντασσόμαστε σε έναν δύσκολο αγώνα εθελοντικά καθαρά και προσπαθούμε να ανταπεξέλθουμε με τη βοήθεια όλων. Είναι μια δύσκολη κατάσταση, καμία σχέση με την περιοχή από όπου ήρθε, έχει περισσότερη κίνηση και δουλειά. Αν κάνεις σωστά τη δουλειά σου δεν πρέπει να φοβάσαι. Το ίδιο πιστεύω ότι θα έκαναν και αυτοί, αν χρειαζόταν βοήθεια η Κομοτηνή».
Από την πλευρά του ο Διοικητής της 4ης Υ.Π.Ε., κ. Δημήτρης Τσαλικάκης, δήλωσε:
«Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσες και όσους ήρθαν εθελοντικά στη Θεσσαλονίκη και βοήθησαν πραγματικά. Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβαν υπηρεσία, προσέφεραν ώστε να ανοίξουν και άλλες κλίνες ΜΕΘ και άλλες κλίνες Covid. Ο εθελοντισμός τους είναι συγκινητικός. Ευχαριστώ, επίσης, όλους τους Διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών της χώρας, οι οποίοι μας συμπαραστέκονται και βρίσκονται δίπλα μας σε ό,τι χρειαζόμαστε».
Ο Θεόδωρος Καράογλου προσέφερε στους νοσηλευτές ένα βιβλίο, ως ένα συμβολικό δώρο για την προσφορά των πολύτιμων υπηρεσιών τους.
ΠΗΓΗ: thestival.gr