Τα ευρήματα της νέας μεγάλης δημοσκόπησης της ALCO για το OPEN με τη συμμετοχή του ethnos.gr για τον μήνα Ιούνιο παρουσιάστηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων. Tο Ανοιχτό Κανάλι, δημιούργησε την πρώτη ανοιχτή έρευνα που διαμορφώνουν οι ίδιοι οι πολίτες με την ψήφο τους.

Όπως προέκυψε από τα στοιχεία της δημοσκόπησης, η Νέα Δημοκρατία κρατά σταθερά μεγάλο προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου (36,9% για τη Νέα Δημοκρατία με οριακή μείωση από το 37,2% του Μαΐου, έναντι 24% για τον ΣΥΡΙΖΑ). Στην πρόθεση ψήφου καταγράφεται ανάλογη εικόνα με αυτήν της δημοσκόπησης της Alco για το μήνα Μάιο με εξωκομματική Βουλή.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης  Στο 35% ο “κανένας”
Ισχυρό προβάδισμα διατηρεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης έναντι του Αλέξη Τσίπρα, στο ερώτημα για το ποιον εμπιστεύονται οι πολίτες ως καταλληλότερο για πρωθυπουργό με τη διαφορά να παραμένει μεγάλη μεταξύ τους. Συγκεκριμένα 39% των ερωτηθέντων απαντά θετικά για τον Κυριάκο Μητσοτάκη (έναντι 41% τον Μάιο) και 22% για τον Αλέξη Τσίπρα.

Ωστόσο, στην έρευνα καταγράφεται ανασφάλεια στην καθημερινότητα των πολιτών απ’ ότι πριν τρία χρόνια αλλά και έντονη δυσαρέσκεια για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο και τη διαχείριση της πανδημίας.

Έντονο είναι το αίσθημα της ανασφάλειας για την καθημερινότητα, όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση, με σχεδόν έναν στους δύο ερωτηθέντες (48%) να απαντούν ότι νιώθουν λιγότερο ασφαλείς απ’ ότι πριν τρία χρόνια.

Δυσαρέσκεια με τη διαχείριση της πανδημίας
Σε ερώτημα της έρευνας σχετικά με την ικανοποίηση των πολιτών από τα τα μέτρα και τις αποφάσεις της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, το 32% των ερωτηθέντων εμφανίζεται λίγο ικανοποιημένο, το 22% καθόλου, το 30% αρκετά και μόλις το 12% πολύ ικανοποιημένο.

Παράλληλα το 46% των ερωτηθέντων σημείωσε πως πρέπει να καταργηθούν οι περιορισμοί για τους εμβολιασμένους και να ισχύουν μόνο για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί.

Ποια η αντίδραση για το εργασιακό νομοσχέδιο
Όπως αποτυπώνεται από την έρευνα, το νέο εργασιακό που την περασμένη εβδομάδα υπερψηφίστηκε από τη κυβέρνηση στη Βουλή, φαίνεται ότι ήδη συγκεντρώνει αντιδράσεις στους πολίτες καθώς το 55% των ερωτηθέντων κρίνει ως αρνητική εξέλιξη για τους εργαζόμενους τη δυνατότητα που φέρνει το νομοσχέδιο Χατζηδάκη για δυνατότητα διευθέτησης ωραρίου με ατομική συμφωνία εργοδότη και εργαζόμενου.

Πηγή: ethnos.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial