Σοκάρει η μαρτυρία διασώστη για το δυστύχημα στα Τέμπη: «Η κατάσταση ήταν τραγική, καθώς υπήρχαν πολλοί νεκροί. Βρήκαμε στα χωράφια 4 με 5 ανθρώπους που δεν ήταν στη ζωή και στα βαγόνια – κυρίως στα τρία πρώτα – δεν ήταν κανένας εν ζωή»

Σκληρές σκηνές εκτυλίσσονται από αργά το βράδυ της Τρίτης (28/2) στα Τέμπη, μετά τη σφοδρή μετωπική σύγκρουση που σημειώθηκε μεταξύ δύο τρένων, με αποτέλεσμα δεκάδες άνθρωποι να έχουν χάσει τη ζωή τους. Το δυστύχημα σημειώθηκε λίγο μετά τις 23:00 και τα πρώτα τρία βαγόνια στην επιβατική αμαξοστοιχία τυλίχθηκαν στις φλόγες. Συνεχώς αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών. Πλέον οι έρευνες των διασωστών επικεντρώνονται στα δύο πρώτα βαγόνια που έχουν σχεδόν διαλυθεί από τη σφοδρότητα της σύγκρουσης. Γερανοφόρα σηκώνουν τα βαγόνια προκειμένου να απεγκλωβίσουν ανθρώπους.

Ο κύριος Νίκος, διασώστης, που επιχειρεί στο σημείο του δυστυχήματος μίλησε στο Mega: «Επιχειρήσαμε 20 εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού από τα τμήματα της Λάρισας, της Κατερίνης και την Ελασσόνας στο σημείο που ήταν το συμβάν. Στα τρία πρώτα βαγόνια δεν ήταν δυνατόν να πλησιάσει κάποιος πολύ. Φθάσαμε στις 12 και μισή η ώρα το βράδυ».

Για την κατάσταση των ανθρώπων που αντίκρισαν περιέγραψε ο διασώστης: «Η κατάσταση ήταν τραγική, καθώς υπήρχαν πολλοί νεκροί. Βρήκαμε στα χωράφια 4 με 5 ανθρώπους που δεν ήταν στην ζωή και στα βαγόνια – κυρίως στα τρία πρώτα – δεν ήταν κανένας εν ζωή. Οι τραυματίες βγήκαν την πρώτη μία με μιάμιση ώρα».

Ο διασώστης ανέφερε ότι ανάμεσα στους νεκρούς είναι πολύ νεαρά παιδιά μεταξύ αυτών είναι φοιτητές, είναι χαρακτηριστική η εκτίμηση του «υπήρχαν νέα παιδιά στην πλειονότητά τους, το 80% ήταν νέα παιδιά, κάτω από 30 ετών».

Πηγή: reader.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial