Το κοριτσάκι νοσηλευόταν επί μία εβδομάδα στην ΜΕΘ Παίδων του Νοσοκομείου Ρίου. Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο σε πολύ βαριά κατάσταση και αμέσως κινητοποιήθηκε ο εντατικολόγος Παίδων Ανδρέας Ηλιάδης

Πάτρα: Γονείς δώρισαν τα όργανα του έξι μηνών βρέφους του - Το αεροδρόμιο του Αράξου δεν είχε καύσιμα για το αεροπλάνο!

Γονείς πήραν την γενναία απόφαση να δωρίσουν τα όργανα του βρέφους τους, που πέθανε μετά από μια εβδομάδα νοσηλείας στη ΜΕΘ Παίδων του νοσοκομείο του Ρίο.

Το έξι μηνών βρέφος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε πολύ βαριά κατάσταση και παρά τις υπερπροπάθειες των γιατρών δεν μπόρεσαν να το κρατήσουν στη ζωή. Κατέληξε από πνευμονιόκοκκο, αφού είχε βγει θετικό σε κορονοϊό ενώ εμφάνισε και εγκεφαλική αιμορραγία.

Ωστόσο, ο θάνατός του δεν επήλθε από τις επιπλοκές του κορονοϊού, όπως μετέφερε στην εφημερίδα Πελοπόννησος η καθηγήτρια παιδιατρικής Νατάσα Βαρβαρήγου. Το πρωί της Κυριακής ξεκίνησε η διαδικασία δωρεάς οργάνων. Οι γονείς του άτυχου κοριτσιού πήραν τη γενναία απόφαση να δωρίσουν τα όργανα του παιδιού τους, δίνοντας τη σχετική άδεια.

Το ήπαρ του κοριτσιού προορίζεται για την Ουγγαρία. Η μεταφορά έγινε με αεροσκάφος το οποίο έφθασε από τη Βουδαπέστη, μεταφέροντας και τους γιατρούς του εκεί νοσοκομείου. Ωστόσο δεν χρησιμοποιήθηκε το αεροδρόμιο του Αράξου. Το ουγγρικό αεροσκάφος προσγειώθηκε στο «Βενιζέλος» προκειμένου να υπάρξει και ανεφοδιασμός, μια και το αεροδρόμιο του Αράξου τους χειμερινούς μήνες δεν έχει καύσιμα. Θα πρέπει να ειδοποιηθεί 48 ώρες νωρίτερα ώστε να μπορέσει να γίνει εκεί ο ανεφοδιασμός του αεροπλάνου.

Αρχικά έγινε προσπάθεια να ληφθούν και τα νεφρά του βρέφους, όμως δεν κατέστη δυνατόν. Έτσι μεταμοσχεύθηκε μόνο το ήπαρ. Παρούσα στη διαδικασία και η συντονίστρια του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων Ιφιγένεια Σωτηροπούλου, όλη η ομάδα του χειρουργικού τμήματος, όπως και η κυρία Ελένη Σίντου, επικεφαλής της ομάδας των αναισθησιολόγων. Από την Ουγγαρία ήταν 2 χειρουργοί, ένας συντονιστής και μία νοσηλεύτρια.

Πηγή: makthes.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial