Ραγίζει καρδιές η ανάρτηση της τραγικής μητέρας η οποία σε διάστημα τριών ετών έχασε και τα τρία της κορίτσια στην Πάτρα.

Λίγες μόνο ώρες μετά τον αποχαιρετισμό του τρίτου της παιδιού, η Ρούλα Πισπιρίγκου συγκλονίζει με τα όσα γράφει:

«Σας γέννησα,σας έδωσα ζωή!! Όμως σας έχω θυμώσει γιατί αφήσατε τη αγκαλιά μου άδεια!!

Ήσουν το στήριγμα μου,ο λόγος που γελούσα,ο λόγος που έπαιρνα δύναμη να συνεχίσω!!

Ήσουν μαχητρια μέχρι τελευταία στιγμή γελούσες, μας κοιταγες χωρίς να μπορείς να μιλήσεις και μας έλεγαν τα μάτια σου συνεχίστε εγώ είμαι εδω παλεύω!!

Καλό ταξίδι μιτσιμπονακι μου!!
Καλή αντάμωση με τις αδερφούλες σου!!
Για μένα δε φύγατε και δε θα φύγετε ποτέ!!!
Σ αγαπάω και τις τρεις τζωρτζινα»

To δράμα της οικογένειας που έχασε και τα τρία παιδιά της, μέσα σε τρία χρόνια, έχει προκαλέσει πανελλήνια συγκίνηση.

Τα τρία παιδιά  «έφυγαν» από διαφορετική αιτία

Σύμφωνα με την εφημερίδα Πελοπόννησος, η Μαλένα «έφυγε» από τη ζωή το 2019 από ηπατική ανεπάρκεια σε ηλικία μόλις 3,5 ετών. Η Ιριδα μόλις 6 μηνών το 2020 από σπάνια νόσο φλεβοκόμβου εξ γενετής. Η νόσος του φλεβοκόμβου περιλαμβάνει διάφορες παθολογικές καταστάσεις που αφορούν τη δημιουργία του ηλεκτρικού ρεύματος (των διαδοχικών εκπολώσεων- επαναπολώσεων) στον φλεβόκομβο και την εξάπλωση του στους κόλπους της καρδιάς. Για να συσταλεί και να εκτοξεύσει το αίμα ο καρδιακός μυς, πρέπει να διεγερθεί από ηλεκτρικό ρεύμα. Το ηλεκτρικό ρεύμα, η καρδιά το παράγει μόνη της, στον φλεβόκομβο (ειδικά κύτταρα που εκπολώνονται- επαναπολώνονται αυτόματα) που βρίσκεται στον δεξιό κόλπο. Η περίπτωση θανάτου από αυτή τη νόσο είναι εξαιρετικά σπάνια.

Αιτία θανάτου για την 9χρονη Τζωρτζίνα ήταν «αιφνίδιος θάνατος». Τον Απρίλιο νοσηλεύτηκε στο Καραμανδάνειο με πόνους στο στομάχι και εκεί έπαθε την πρώτη ανακοπή. Η ανακοπή της προκάλεσε αναπηρία σε μεγάλο βαθμό. Πριν λίγες μέρες έκανε μία μαγνητική εγκεφάλου στο νοσοκομείο του Ρίου και εκεί άρχισαν τα προβλήματα αφού είχε δύο καρδιακά επεισόδια. Το περασμένο Σάββατο «έφυγε» από τη ζωή.

Ανάστατη η ιατρική κοινότητα

Η ιατρική κοινότητα της πόλης ανάστατη, η πόλη σύσσωμη συμπαραστέκεται στους γονείς, ενώ η έρευνα ψάχνει τα πάντα και τους γενετικούς παράγοντες.

Έχει αποφασιστεί η αποστολή οργάνων στο εξωτερικό για δεύτερο γενετικό έλεγχο αφού ο πρώτος που είχε γίνει στην οικογένεια δεν είχε δείξει κάτι. Οι γιατροί θα πουν πως σε ανάλογες περιπτώσεις μόνο η οικογενειακή μελέτη μπορεί να δείξει τι συμβαίνει.

«Ο γονέας μπορεί να έχει κάτι και να μην του κάνει πρόβλημα αλλά να το περάσει στο παιδί και να κάνει. Θέλει μελέτη γονιδιώματος όλη η οικογένεια» τόνισε η καθηγήτρια Ιατρικής Γενετικής του ΕΚΠΑ, Ελένη Φρυσίρα.

Η οικογένεια από την άλλη βρίσκεται σε αδιέξοδο. «Δεν ξέρουμε την αιτία και τι έχει γίνει και δεν ξέρουν και τα γονιδιακά, δεν έχει βγει κάτι που να μας λέει κάνετε ένα παιδί ή μην κάνετε ένα παιδί» ανέφερε ο παππούς σε σενεντευξή του.

Οι επιστήμονες θα πουν πως σήμερα κανείς δεν είναι καταδικασμένος να μην κάνει υγιή παιδιά, ακόμα και αν όλα δεν είναι υπέρ του. Οι γενετιστές, θα πουν πως πίσω από πολλές τραγωδίες συχνά κρύβεται το DNA, ο έλεγχος μπορεί να αποκαλύψει από πριν κινδύνους το πιο σημαντικό μπορεί να δείξει ακόμα και εξειδικευμένα φάρμακα που θα καταφέρουν να παλέψουν στα ίσα με το DNA.

Πηγή: pelop

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial