«Έκανα το πολύ 15 βήματα στο τρίτο βαγόνι και αισθάνθηκα ένα μπαμ. Πετάχτηκα πίσω και λιποθύμησα 10-15 λεπτά»

Ο Βασίλης Νεθερίδης είναι ένας από τους διασωθέντες του πολύνεκρου δυστυχήματος στα Τέμπη και περιγράφει τις στιγμές που έλαβαν χώρα το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου στο τρένο, στο οποίο επέβαινε μαζί με τη σύντροφό του.

Η 20χρονη Κλαούντια είναι μεταξύ των νεκρών, ενώ ο ίδιος νοσηλεύτηκε για μέρες με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα. 

«Κάτσαμε στο κυλικείο από την πρώτη στιγμή και ήμασταν εκεί όλη την ώρα. Μετά τη Λάρισα της είπα μήπως να πάω να κοιτάξω μήπως υπάρχει κάποια θέση. Επειδή βαριόμουν της είπα ότι θα πάω σε 10 λεπτά. Με κοιτάει με ένα επίμονο βλέμμα και μου λέει πήγαινε τώρα, μου φάνηκε λίγο περίεργο, αλλά χωρίς δεύτερη σκέψη σηκώθηκα, προχώρησα, την είδα να χαμογελάει. Έκανα το πολύ 15 βήματα στο τρίτο βαγόνι και σε κάποια φάση αισθάνθηκα ένα μπαμ. Πετάχτηκα πίσω και λιποθύμησα 10-15 λεπτά» περιγράφει ο ίδιος σε συνέντευξή του στον Alpha. 

Ένιωσε, όπως λέει, μία «μάζα σιδερικών να με τσαλαπατάει» αλλά ευτυχώς δεν τραυματίστηκε και όταν ανέκτησε τις αισθήσεις του, πίστεψε ότι δεν υπάρχει διαφυγή. 

«Είπα θα καώ ζωντανός. Άτομα φώναζαν, “βοήθεια, θα πεθάνουμε”. Νόμιζα ότι είμαι σε όνειρο» αναφέρει ο διασωθείς. Τελικώς βρήκε ένα παράθυρο και πάσχισε για να βγει από το βαγόνι. Φοβούμενος μην τραυματιστεί, αποφάσισε να μην πέσει στο έδαφος από το βαγόνι, αλλά πήδηξε σε ένα δέντρο και από εκεί κατέβηκε.

Γύρω του υπήρχαν τραυματισμένα άτομα, ενώ άλλοι επιβάτες επιχειρούσαν να βοηθήσουν όποιον το είχε ανάγκη. Προσπάθησε και ο ίδιος, αλλά κατέρρευσε και πάλι και δεν μπορούσε ν΄ανασάνει. 

Αποφάσισε να μπει και πάλι στο τρένο, όμως, για να βρει τη σύντροφό του. «Ξαναπήγα προς τις φλόγες για να τη βρω, αλλά δεν μπορούσα να βρω το κυλικείο. (…) Μου φώναζε το ΕΚΑΒ να βγω, αλλά δεν υπήρχε περίπτωση να βγω χωρίς εκείνη». 

Όμως, οι φλόγες, όπως λέει, είχαν φτάσει τα 6-7 μέτρα, «δεν μπορούσες να πλησιάσεις».

Πηγή: lifo.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial