Κάποτε γνωστό ως ένα από τα πιο υπερπολυτελή κρουαζιερόπλοια παγκοσμίως
Το Queen Elizabeth 2, ένα από τα μεγαλύτερα υπερωκεάνια παγκοσμίως έχει μετατραπεί σε ένα πλωτό ξενοδοχείο στο Port Rashid στο Ντουμπάι, το οποίο λειτουργεί τόσο ως μία πολυτελής επιλογή διαμονής στη φουτουριστική πόλη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, όσο και ως μουσείο.
Ένα από τα μεγαλύτερα υπερωκεάνια παγκοσμίως έχει μετατραπεί σε πλωτό ξενοδοχείο στο Ντουμπάι
Μετά από 39 χρόνια υπηρεσίας, το Queen Elizabeth 2 πραγματοποίησε το τελευταίο του ταξίδι από το Σάουθχαμπτον της Αγγλίας στο Πορτ Ρασίντ του Ντουμπάι το 2008 -και έκτοτε βρισκόταν εκεί αχρησιμοποίητο. Αρχικά, υπήρχαν σχέδια για άμεση έναρξη της αναδιαμόρφωσης του QE2 σε πλωτό πολυτελές ξενοδοχείο, σύμφωνα με την Telegraph. Ωστόσο, η παγκόσμια ύφεση έθεσε γρήγορα τον περιορισμό του έργου, αναφέρει το Lonely Planet, και ο κινητήρας του πλοίου έσβησε το 2013, με αποτέλεσμα η κατασκευή να υποστεί ζημιά στο ζεστό κλίμα.
Ευτυχώς, η αποκατάσταση του κρουαζιερόπλοιου ξεκίνησε και πάλι το 2017, με το υπερωκεάνιο να λειτουργεί ως ένα πολυτελές πλωτό ξενοδοχείο με 224 ανακαινισμένα δωμάτια και σουίτες, 13 εστιατόρια και μπαρ, έναν κινηματογράφο και πολλά άλλα από τον Απρίλιο του 2018.
Το πολυτελές ξενοδοχείο, πια, σύμφωνα με το Conde Nast Traveler, περιλαμβάνει, επίσης, ένα χώρο σπα και πισίνα, μια διαδραστική έκθεση- μουσείο για την ιστορία του QE2, 25 αίθουσες συνεδριάσεων και μια «κομψή στοά για ψώνια». Μάλιστα, ορισμένες από τις αρχικές πτυχές του υπερωκεάνιου έχουν διατηρηθεί ως είχαν, συμπεριλαμβανομένων κάποιων φινιστρινιών, επίπλων εποχής και έργων τέχνης.
Η ιστορία του Queen Elizabeth 2
Το QE2 κατασκευάστηκε αρχικά για τη γραμμή Cunard Line και λειτουργούσε τόσο ως υπερατλαντικό πλοίο όσο και ως κρουαζιερόπλοιο από το 1969 και το 2008. Ο ρόλος για τον οποίο σχεδιάστηκε ήταν για να πραγματοποιεί τη διαδρομή από το Σαουθάμπτον στην Αγγλία μέχρι τη Νέα Υόρκη -μια διαδρομή για την οποία είχε δημιουργηθεί και ο θρυλικός, αλλά άτυχος, Τιτανικός πριν από 100 χρόνια. Για το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του λειτουργούσε ως κρουαζιερόπλοιο και κυρίως προς τη «δύση» της λειτουργίας του. Αξίζει να αναφερθεί, μάλιστα, ότι κατά την ακμή του, το QE2 φιλοξενούσε περίπου 1.900 επιβάτες, που εξυπηρετούνταν από 1.000 μέλη πληρώματος.
Πηγή: newsbeast.gr