Τα χαρακτηριστικά της πόλης και τι είναι αυτό που κρατάει πίσω τα ρωσικά στρατεύματα

Σφίγγει ο κλοιός γύρω από την ουκρανική πρωτεύουσα ενώ ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται για 21η ημέρα, ωστόσο δύο στρατηγοί του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο Andriy Kryschenko και ο στρατηγός Knyazev εξηγούν γιατί το Κίεβο δεν είναι εύκολο να πέσει.

Οι στρατηγοί που είναι υπεύθυνοι για την άμυνα του Κιέβου δήλωσαν, στο BBC, ότι μάχονταν σκληρά για να κρατήσουν το ρωσικό πυροβολικό εκτός εμβέλειας, αλλά παραδέχθηκαν ότι η πρωτεύουσα ήταν ευάλωτη σε πυραυλικές επιθέσεις.

Τα ποτάμια

Ωστόσο, η «τοπογραφία και το έδαφος της πόλης είναι με το μέρος μας», ανέφεραν οι στρατηγοί, συμπληρώνοντας ότι «η πόλη είναι μεγάλη, διασχίζεται από ποτάμια, όχι μόνο από τον Δνείπερο που χωρίζει το Κίεβο στα δύο, αλλά και από τους παραποτάμους του».

«Γύρω από την πόλη υπάρχουν πολλά μικρά ποτάμια που καταλήγουν στον Δνείπερο, επομένως η περιοχή δεν είναι κατάλληλη για μεγάλης κλίμακας μετακίνηση στρατευμάτων».

Ένα άλλο πλεονέκτημα, σύμφωνα με τον στρατηγό, είναι ότι το Κίεβο είναι μια βιομηχανική πόλη, με εργαστήρια και εργοστάσια που πλέον χρησιμοποιούνται για να παράγουν τα απαραίτητα για οχυρώσεις, όπως τσιμεντόλιθους, σάκους άμμου και μια ποικιλία αντιαρματικών εμποδίων.

Οι ανατιναγμένες γέφυρες

Το βορειοδυτικό τμήμα εξακολουθεί να αποτελεί βασικός στόχος των Ρώσων. Οι Ουκρανοί έχουν αναπτύξει μια καλά οργανωμένη δύναμη, η οποία έχει ανατινάξει στρατηγικές γέφυρες, όπως τη γέφυρα στο Ιρπίν, προκειμένου να εμποδίσουν την επέλεαση των ρωσικών στρατευμάτων, υποστηρίζουν οι στρατηγοί.

«Αυτές είναι τόσο ελώδεις πεδιάδες, και δεν μπορούν να τις περάσουν. Αν δεν υπήρχαν Ουκρανοί στρατιώτες, απλά θα έριχναν μια πλωτή γέφυρα πάνω από το ποτάμι. Αλλά είμαστε εκεί και θέλουμε να τους καταστρέψουμε» ανέφερε ο στρατηγός Knyazev.

Πηγή: newsbeast.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial