Σύμφωνα με τον υπολογισμό των ποσών, με βάση τους νόμους με τους οποίους συνταξιοδοτήθηκε ο πολίτης, η μικτή σύνταξή του θα έπρεπε να είναι 1.027,68 ευρώ – Ο ασθενής υποβάλλεται σε χημειοθεραπείες στο Θεαγένειο νοσοκομείο

Μια αδιανόητη περίπτωση αναλγησίας βλέπει το φως της δημοσιότητας, αφού – σύμφωνα με το OPEN – έδωσαν σε καρκινοπαθή σύνταξη… 12,50 ευρώ. Η καταγγελία στην «Ανοιχτή Επικοινωνία» έγινε συνοδευόμενη από έγγραφα του ΕΦΚΑ, τα οποία εκδόθηκαν πριν από λίγα 24ωρα.

Ο συνταξιούχος, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN, ήταν υπάλληλος δημοσίου και είναι καρκινοπαθής. Σύμφωνα με τον υπολογισμό των ποσών, με βάση τους νόμους με τους οποίους συνταξιοδοτήθηκε ο πολίτης, η μικτή σύνταξή του θα έπρεπε να είναι 1.027,68 ευρώ. Οι κρατήσεις, όμως, ήταν αυτές που μείωσαν τη σύνταξή του.

Στα έγγραφα του ΕΦΚΑ παρουσιάζονται «λοιπές οφειλές» αλλά και η εξαγορά πλασματικού χρόνου. Έτσι, το σύνολο των κρατήσεων έφτασε στα 1.015,18 ευρώ με το πληρωτέο ποσό της σύνταξης να ανέρχεται στα 12,50 ευρώ!

Στην επιστολή του στο OPEN ο καρκινοπαθής αναφέρει: «Τον Σεπτέμβριο του 2021 βγήκα στη σύνταξη κάνοντας αίτηση εξαγοράς του υπολοίπου χρόνου. Μέχρι την συμπλήρωση των 35 (δηλαδή 4 χρόνια και 3 μήνες). Εδώ και 2 μήνες που εκκαθαρίστηκε η σύνταξή μου παίρνω 12,50 ευρώ το μήνα. Τα υπόλοιπα (από το 1.027 ευρώ της κύριας σύνταξης) παρακρατούνται… Έχουν το δικαίωμα να το κάνουν αυτό; Και πώς μπορεί να διορθωθεί; Καταλαβαίνω ότι πρέπει να γίνει η αποπληρωμή του ποσού που χρωστάω αλλά αυτό να γίνει σε κάποιο βάθος χρόνου, για να μπορώ να επιβιώσω. Μπορώ να ζήσω εγώ με 12,50 ευρώ το μήνα;

Να σας ενημερώσω επίσης ότι ενδιάμεσα, από ΔΕΚ του ΄21 προέκυψε σοβαρό πρόβλημα με την υγεία μου (καρκίνος στο πάγκρεας) με δαπανηρές και επίπονες εγχειρήσεις και υποβάλλομαι σε χημειοθεραπεία στο Θεαγένειο Θεσσαλονίκης… Γι’ αυτό το λόγο έκανα αίτηση για επίσπευση της απόδοσης σύνταξης και ΕΦΑΠΑΞ από 7/22 (χωρίς εμφανή πρόοδο). 

Με τιμή, πρώην υπάλληλος του υπουργείο Παιδείας (καθηγητής Μαθηματικών – Πληροφορικής)».

Ο νόμος λέει πως το 1/4 της σύνταξης παρακρατείται για εξαγορές. Το υπόλοιπο πρέπει ο αιτών να το λάβει….

Πηγή: makthes.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial