Τα έργα και οι δράσεις που τρέχουν και ο σχεδιασμός όσων προγραμματίζονται το επόμενο διάστημα στο επίκεντρο των συναντήσεων του δημάρχου Καλαμαριάς με τους πολίτες κάθε περιοχής

Καλαμαριά: Τι αλλάζει στην περιοχή της Αρετσούς

Στην εμβληματική περιοχή της Αρεστούς δίνει σήμερα ραντεβού με τους πολίτες ο δήμαρχος Καλαμαριάς Γιάννης Δαρδαμανέλης, στο πλαίσιο προγραμματισμένων συναντήσεών του σε γειτονιές της ευρύτερης περιοχής, σε μια προσπάθεια να επικοινωνήσει το έργο του δήμου, αλλά και να ζητήσει τη συνδιαμόρφωση προτάσεων από κοινού με τους κατοίκους.

Στόχος όπως τονίζει χαρακτηριστικά ο δήμαρχος δεν είναι «να πούμε στους πολίτες εμείς τι κάνουμε, γιατί αυτό φαίνεται με το έργο που αναπτύσσεται, αλλά εκείνοι τι θέλουν από το δήμο. Να μας πουν τι τους λείπει και ενδεχομένως τι να αλλάξουμε από όσα ήδη κάνουμε για να αλλάξει προς το καλύτερο η καθημερινότητά τους».

Πρόκειται για το δεύτερο σταθμό του προγράμματος «Συζητώ με το δήμαρχο», καθώς προηγήθηκε ο πολύπαθος Φοίνικας, που τα προηγούμενα χρόνια είχε εγκαταληφθεί πλήρως. Η περιοχή της Αρετσούς είναι κομβικής σημασίας για τη δημοτική αρχή, καθώς βρίσκεται στο παραλιακό μέτωπο της Καλαμαριάς όπου ο σχεδιασμός είναι οραματικός από πλευράς δήμου, καθώς περιλαμβάνει έργα οδοποιίας, εκτεταμένες αναπλάσεις, όπως την ανάπλαση του δρόμου Σοφούλη – Πλαστήρα και τη σύνδεση του με τη γραμμή του μετρό, την πλαζ, τη μαρίνα και βέβαια την αναμόρφωση του πρώην στρατοπέδου Κόδρα.

«Ξεκινήσαμε συναντήσεις με τους πολίτες στις γειτονιές, που ήταν στο πρόγραμμα μας πριν από την πανδημία και σήμερα μας δίνεται η ευκαιρία να τις πραγματοποιήσουμε για να μιλήσουμε από κοντά με τους κατοίκους, να τους πούμε τι σχεδιάζουμε και να ακούσουμε και τις δικές τους προτάσεις, κάποιες από τις οποίες μπορούν να συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα μα» λέει μιλώντας στο makthes.gr ο δήμαρχος Γιάννης Δαρδαμανέλης.

Εξηγεί ότι η Αρετσού έχει τη δική της θέση στο χάρτη της Καλαμαριάς, ωστόσο σημειώνει ότι «για μας όλες οι γειτονιές, όλες οι περιοχές έχουν την ίδια αξία, γιατί τα προβλήματα είναι παντού και η δημοτική αρχή έχει τη βούληση και προωθεί λύσεις».

Το έργο τρέχει και οι εκλογές μπορούν να περιμένουν

Κληθείς να απαντήσει αν οι συναντήσεις που άρχισαν και σε πρώτη φάση θα ολοκληρωθούν τον Ιανουάριο και στη συνέχεια θα επαναληφθούν, έχουν προεκλογικό «άρωμα» ο δήμαρχος Καλαμαριάς ξεκαθαρίζει πως «η δημοτική αρχή ‘έχει πρόγραμμα και πρέπει να ενημερώσει για αυτό τους πολίτες. Συζητάμε, ενημερώνουμε, ακούμε και προχωράμε σε όλα όσα έχουμε σχεδιάσει. Οι εκλογές μπορούν να περιμένουν. Αυτό θα γίνει στην ώρα του».

Ο κ. Δαρδαμανέλης εξηγεί ότι κάθε συνάντηση έχει ατζέντα και όχι προεκλογικές υποσχέσεις, καθώς η Καλαμαριά είναι μια πολύ μεγάλη περιοχή και οι πολίτες έχουν δικαίωμα να ακούσουν το δήμο, να συμφωνήσουν, να διαφωνήσουν και να ξέρουν, όπως λέει, «ότι είμαστε εκεί και για όσα λέμε λογοδοτούμε σε αυτούς».

Ο Φοίνικας… ξαναγεννιέται

Στο μεταξύ, κατά την πρώτη επίσκεψη του στο Φοίνικα, οι πολίτες την εισέπραξαν πολύ θετικά, λέγοντας πως «πρώτη φορά έρχεται δήμαρχος στην περιοχή μας να συζητήσει».

Ο κ. Δαρδαμανέλης συνάντησε στην αγορά του Φοίνικα τους κατοίκους και τους ενημέρωσε για τα έργα που είναι σε εξέλιξη, όπως αυτό των όμβριων υδάτων, ύψους 10,5 εκατ. ευρώ, του οδοφωτισμού με λάμπες led, που ξεπερνάει τα 3 εκατ. ευρώ, των ασφαλτοστρώσεων σε 65 δρόμους, μεταξύ αυτών και του Φοίνικα, έργο που αγγίζει το 1,9 εκατ. ευρώ. «Είστε συμμέτοχοι στα έργα. Ανάλογα με τα αιτήματα που έχουν καταγραφεί προχωράμε» είπε ο δήμαρχος απευθυνόμενος στους πολίτες και τους κάλεσε να ενημερώνουν τις αρμόδιες υπηρεσίες, προκειμένου να καταγράφουν τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην αγορά του Φοίνικα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Στόχος είναι να δώσουμε ζωή στον Φοίνικα κι αυτό μπορεί να γίνει μέσα από την αγορά του. Προχωρήσαμε στην επινοικίαση 24 καταστημάτων μέσα στον τελευταίο χρόνο και προσπαθούμε να αυξήσουμε αυτόν τον αριθμό».

Πηγή: makthes.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial