Τόνοι σκουπιδιών στους δρόμους της Θεσσαλονίκης – «Με τη μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση οι εργαζόμενοι έδωσαν απάντηση στα ψέματα της Διοίκησης Ζέρβα. Ούτε βήμα πίσω από τα αιτήματά μας», λένε οι εργαζόμενοι

«Όμηροι» των σκουπιδιών οι Θεσσαλονικείς - Παρατείνουν την αποχή οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα (φωτ.)

Γεμάτοι σκουπίδια είναι οι κάδοι απορριμμάτων σε όλον τον δήμο Θεσσαλονίκης, λόγω της αποχής των εργαζόμενων της καθαριότητας, οι οποίοι διεκδικούν – μεταξύ άλλων – άμεση πληρωμή δεδουλευμένων, εξαιρέσιμων νυχτερινών, χορήγηση των Μέσων Ατομικής Προστασίας, αποζημίωση των ΜΑΠ παρελθόντων ετών και αναδιάρθρωση προσωπικού.

Βουνά σχηματίζουν τα σκουπίδια στα περισσότερα σημεία της πόλης με την κατάσταση να γίνεται κυριολεκτικά αφόρητη. Η εικόνα παραμένει απαράδεκτη με κάδους ξέχειλους και εκατοντάδες σακούλες στο δρόμο και το πεζοδρόμιο.

skoupidia.jpg
skoupidia-thessaloniki2.jpg

Όπως λένε οι εργαζόμενοι, σε σημερινή τους ανακοίνωση,  παραμένουν στα εργοτάξια αλλά δεν βγαίνουν για δουλειά, μέχρι να τους χορηγηθούν όλα τα Μέσα Ατομικής Προστασίας.

Με την απόφασή τους απέρριψαν , όπως λένε, τις “προτάσεις κοροϊδίας της Διοίκησης. Με τη μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση έδωσαν απάντηση στα ψέματα της Διοίκησης Ζέρβα, που λέει ότι κινητοποιείται από μια μικρή μειοψηφία που κλείνει την πόρτα του αμαξοστασίου. Η Διοίκηση μες τον πανικό της αντί να δώσει λύση, στα προβλήματα θα εντείνει τον αυταρχισμό και με απειλές θα προσπαθήσει να σταματήσει τις κινητοποιήσεις. Ούτε βήμα πίσω από τα αιτήματά μας. Με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις”. 

Στη χθεσινή γενική συνέλευση που διεξήχθη στο Δημαρχείο συμμετείχαν πάνω από 300 εργαζόμενοι της Καθαριότητας και των Τεχνικών υπηρεσιών (σύμφωνα με τις υπογραφές των παρευρισκομένων). Όπως αποφασίστηκε, οι εργαζόμενοι κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, με συνέχιση της αποχής από την καθαριότητα την Τετάρτη και την Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου και 1η Δεκεμβρίου, ενώ για την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου όρισαν νέα γενική συνέλευση.

Η πρόταση αυτή που ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία με 124 ψήφους κατατέθηκε από τη ΔΑΣ ΠΑΜΕ. “Κατά συνέπεια συνεχίζουμε…”, αναφέρει ο Κωνσταντίνος Φουντούκης, Πρόεδρος του ΣΕΔΘ.

Όπως αναφέρεται στην ανάρτηση, “Η άλλη πρόταση που κατατέθηκε από την πλειοψηφία του ΔΣ του ΣΕΔΘ, αφορούσε στην συνέχιση των αποχών μόνο για τις Κυριακές μέχρι και τις 15/1/2023”. 

Σε περίπτωση που δεν υλοποιηθούν μέχρι τότε οι υποσχέσεις της διοίκησης (καταβολή ποσού αναδρομικών ΜΑΠ, χρωστούμενες υπερωρίες και νυχτερινά, νέο ΦΕΚ λειτουργίας της υπηρεσίας και Σαββατοκύριακου, χορήγηση νέων ΜΑΠ του διαγωνισμού, ανακατανομή του προσωπικού στην καθαριότητα κλπ), προτείνεται να προχωρήσουν σε αποχή και από όλα τα Σάββατα και Κυριακές στην συνέχεια τηρώντας αυστηρά μόνο το υποχρεωτικό πενθήμερο!

Στο τέλος τη ΓΣ ψήφισαν 205 εργαζόμενοι και πέρασε κατά πλειοψηφία με 124 ψήφους η πρόταση της ΔΑΣ ΠΑΜΕ ενώ η πρόταση της πλειοψηφίας του ΔΣ του ΣΕΔΘ πήρε 78 ψήφους και βρέθηκαν 3 άκυρα!

Δείτε αναλυτικά την ανάρτηση του Προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Θεσσαλονίκης (ΣΕΔΘ)


“Στην σημερινή προγραμματισμένη Γενική Συνέλευση του ΣΕΔΘ 

Έγινε για πρώτη φορά επίσημη ενημέρωση από τον Γενικό Γραμματέα του ΔΘ σε ολοκλήρωση της διαβούλευσης με τον ίδιο και τον Δήμαρχο πριν μιαν εβδομάδα, για όλα τα θέματα και τις διεκδικήσεις που έχουν τεθεί στο αγωνιστικό πλαίσιο του ΣΕΔΘ εδώ και πολλούς μήνες! Στην συνέχεια έγινε εκτεταμένη συζήτηση με όλους τους εργαζόμενους και κατατέθηκαν δυο προτάσεις προς ψήφιση!

Η μια από την ΔΑΣ ΠΑΜΕ για συνέχιση των αποχών Τετάρτη 30/11 και Πέμπτη 1/12 με ΓΣ πάλι την Παρασκευή 2/12 στον ίδιο χώρο και ώρα 9.00. Η άλλη πρόταση κατατέθηκε από την πλειοψηφία του ΔΣ του ΣΕΔΘ για συνέχιση των αποχών μόνο για τις Κυριακές μέχρι και τις 15/1/2023. Σε περίπτωση που δεν υλοποιηθούν μέχρι τότε οι υποσχέσεις της διοίκησης (καταβολή ποσού αναδρομικών ΜΑΠ, χρωστούμενες υπερωρίες και νυχτερινά, νέο ΦΕΚ λειτουργίας της υπηρεσίας και Σαββατοκύριακου, χορήγηση νέων ΜΑΠ του διαγωνισμού, ανακατανομή του προσωπικού στην καθαριότητα κλπ) να προχωρήσουμε σε αποχή και από όλα τα Σάββατα και Κυριακές στην συνέχεια τηρώντας αυστηρά μόνο το υποχρεωτικό πενθήμερο! Ψήφισαν 205 εργαζόμενοι στο τέλος της ΓΣ και πέρασε κατά πλειοψηφία με 124 ψήφους η πρόταση της ΔΑΣ ΠΑΜΕ ενώ η πρόταση της πλειοψηφίας του ΔΣ του ΣΕΔΘ πήρε 78 ψήφους και βρέθηκαν 3 άκυρα! Κατά συνέπεια συνεχίζουμε…”

Πηγή: makthes.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial