Θεσσαλονίκη: Δικαίωση για απολυμένη ντελιβερά, μαγαζί της καταβάλλει 14.500 ευρώ

Δικαίωση στην υπόθεση απολυμένων ντελιβεράδων από γνωστό κατάστημα εστίασης που βρίσκεται στην περιοχή της Ολύμπου. Ειδικότερα, η νέα δικαίωση αφορά απολυμένη διανομέα και αναδεικνύει οφέλη για τον κλάδο.

Όπως αναφέρει η Επιτροπή Αγώνα Διανομέων:

Το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης απέρριψε την έφεση του εργοδότη στην απόφαση του Ειρηνοδικείου για καταβολή δεδουλευμένων 14.500€ + τόκους,  τα οποία τελικά αναγκάστηκε να πληρώσει στην απολυμένη συναδέλφισσα. Η απόφαση την δικαιώνει πλήρως (δεδουλευμένα, χρηματική αποζημίωση κ.λπ.), απορρίπτοντας τις ενστάσεις και τα επιχειρήματα της εργοδοσίας.

Η απόφαση, αυτή, είναι σημαντική και αφορά όλους τους διανομείς, γιατί ξεκαθαρίζει ότι:

1)Τα φιλοδωρήματα ΔΕΝ είναι μέρος του μισθού και δεν συμψηφίζονται με νυχτερινά, Κυριακές, υπερωρίες, όπως ισχυριζόταν ο εργοδότης.

2) Οι διανομείς είναι εργατοτεχνίτες και όχι υπάλληλοι (πάγια τακτική των εργοδοτών για να μας πληρώνουν λιγότερα).

3) Αποδεικνύεται περίτρανα ότι η αγωγή που έκανε ο εργοδότης για συκοφαντική δυσφήμιση προς τους 4 συναδέλφους, απαιτώντας από αυτούς 800.000 € (!) πέφτει, πλέον, στο κενό.

Η παραπάνω νίκη δεν είναι η πρώτη, αλλά μία από τις πολλές που έχουμε επιτύχει στον συγκεκριμένο αγώνα. Όλες οι πρωτόδικες αποφάσεις και οι αποφάσεις του Ε.Φ.Κ.Α. που αφορούν τα ένσημα των 4 εργαζομένων που έκαναν την καταγγελία, τους δικαιώνουν.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ!

Η Επιτροπή Αγώνα Διανομέων συμπαραστάθηκε από την πρώτη στιγμή στους απολυμένους διανομείς! Με μοτοπορείες και μαχητικές κινητοποιήσεις στάθηκε έμπρακτα δίπλα τους, ανέδειξε και κατήγγειλε τις εργοδοτικές αυθαιρεσίες.

Σήμερα που η κυβέρνηση νεοφιλελευθέρων της Ν.Δ. δίνει γη και ύδωρ στους εργοδότες,   ψηφίζοντας συνεχώς αντεργατικούς νόμους που ξηλώνουν συνδικαλιστικά, κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα, κάθε μικρή ή μεγάλη νίκη εργαζομένων είναι σημαντική. Γιατί μας δείχνει ότι ο δρόμος του αγώνα είναι αυτός που  δίνει τη δυνατότητα, όχι μόνο να αντιμετωπίζουμε τις επιθέσεις των εργοδοτών και της κυβέρνησης, αλλά να οργανωνόμαστε, να διεκδικούμε  και στο τέλος να κερδίζουμε!

Ο αγώνας των απολυμένων στο συγκεκριμένο γνωστό κατάστημα συνεχίζεται μέχρι:

  • Ο εργοδότης να αποσύρει την κατάπτυστη αγωγή με την οποία ζητάει 800.000€ από 4 διανομείς!
  • Να ανακαλέσει τις άκυρες και καταχρηστικές απολύσεις!