Μαθητές δημοτικού, στο 40ο σχολείο Θεσσαλονίκης αποτύπωσαν στο χαρτί τα συναισθήματά τους για την άγρια δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού.

«Όχι στη βία γιατί σκοτώνει. Για τον κάθε Άλκη. Ναι στην Ειρήνη», έγραψαν οι μικροί μαθητές σε ζωγραφιές τους.

Όπως σημειώνεται να ανακοίνωση του Δ.Σ. πολλές είναι οι δράσεις που δρομολογεί, κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 40ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης (Ιωαννίδειο). Μαζί με το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου, ο Σύλλογος επιδιώκει τη συμμετοχή των μαθητών στην κοινωνία προκειμένου να διδαχτούν στην πράξη την αλληλεγγύη, την προσφορά και την ενσυναισθηση.

Αυτές τις ημέρες έξω από το 40ο Δημοτικό Σχολείο (Μανουσογιαννάκη 4)υπάρχουν αναρτημένες οι ζωγραφιές που έφτιαξαν μαθητές του σχολείου για την άγρια δολοφονία του 19χρονου Άλκη, θύμα της οπαδικής βίας. Τα παιδιά αποτύπωσαν στο χαρτί τα συναισθήματά τους και την ελπίδα, κανένας άλλος άνθρωπος να μην χαθεί.

Τα μέλη του συλλόγου Διδασκόντων συζήτησαν με τους μαθητές για το δικαίωμα στην ελευθερία της έκφρασης, της επιλογής, της ισότητας, της αποδοχής της διαφορετικότητας και τις σαφείς έννοιες του πραγματικού φιλαθλητισμού. “Στην πράξη, μαθητές του σχολείου μας γεύτηκαν τον υγιή ανταγωνισμό και απόλαυσαν την ευγενική άμιλλα του αθλητισμού συμμετέχοντας στο πρόγραμμα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) και τηνΈνωση Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Θεσσαλονίκης (ΕΚΑΣΘ)«Τρίποντα στα Σχολεία», που φέρνει τα παιδιά μας κοντά στο μπάσκετ.

Μαθητές μας συμμετέχουν στο πρόγραμμα «WONDER Schools», ένα έργο της Περιβαλλοντικής Οργάνωσης Mamageaτο οποίο υλοποιείται στους χώρους του σχολικού συγκροτήματος με στόχο την αναβάθμιση της καθημερινής ζωής στις πόλεις, του κοινωνικού και του αστικού περιβάλλοντος”, αναφέρει ο Σύλλογος.

Επίσης στους χώρους του σχολείου έχει τοποθετηθεί το «κουτί της καλοσύνης» όπου οι μαθητές το γεμίζουν με τρόφιμα μακράς διαρκείας, για την υποστήριξη της Φιλόπτωχου Αδελφότητας Κυρίων Θεσσαλονίκης. Η ανταπόκριση είναι πολύ μεγάλη κάτι που γεμίζει χαρά μικρούς και μεγάλους. Η κίνηση αυτή αποτελεί συνέχεια της δράσης που έγινε τα Χριστούγεννα και είχε πολύ μεγάλη συμμετοχή.

Ήδη δρομολογούνται και άλλες δράσεις με σκοπό τα παιδιά, από μικρή ηλικία, να γίνονται ενεργά μέλη της κοινωνίας μας.

Πηγή: thestival.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial