Θεσσαλονίκη: Νέος κύκλος λουκέτων στην εστίαση – Μεζεδοπωλείο πωλείται προς 1.000 ευρώ!

Επιχειρήσεις με ιστορία ετών πωλούνται σε εξευτελιστικές τιμές – Χαρακτηριστικά παραδείγματα

Σε νέο κύκλο λουκέτων φαίνεται να εισέρχεται ο κλάδος της εστίασης στη Θεσσαλονίκη, καθώς επιχειρήσεις ετών, συχνά, σε μια κίνηση απελπισίας, πωλούνται έναντι εξευτελιστικών ποσών.

Μικρές επιχειρήσεις που κρατήθηκαν, τα προηγούμενα χρόνια, με νύχια και με δόντια στη ζωή, μπαίνουν, πλέον, στη διαδικασία πώλησης. Χαρακτηριστική περίπτωση μεζεδοπωλείο στο Μπιτ Παζάρ που πωλείται αντί τιμήματος 1.000 ευρώ με τον εξοπλισμό του (!).

Η κατάσταση γίνεται ακόμη πιο ασφυκτική σε περιοχές γύρω από το κέντρο, όπου η κίνηση στα καταστήματα εστίασης, εκ των πραγμάτων, είναι πιο περιορισμένη έναντι του κέντρου.

Πανδημία, περιοριστικά μέτρα, οικονομικές υποχρεώσεις, υψηλό κόστος ενέργειας και πρώτων υλών, μετατράπηκαν σε θηλιά για επιχειρήσεις που δεν κατόρθωσαν να ορθοποδήσουν με αποτέλεσμα να υπάρχει, το τελευταίο διάστημα, εκ νέου μπαράζ λουκέτων, που μόνο προβληματισμό δημιουργεί.

Η ανάγκη διεξόδου, ακόμη και σε περιπτώσεις επιχειρηματιών που δεν ξέρουν ποια θα είναι η επόμενη ημέρα τους, τους ωθεί στην πώληση των επιχειρήσεών τους.  

Όπως λένε άνθρωποι της εστίασης, «στον χώρο μας μπαίνουν νέοι άνθρωποι που δεν γνωρίζουν τη δουλειά, καταλήγοντας σε αυτή ως λύση ανάγκης, ακολουθώντας την επιλογή της δημιουργίας ταχυφαγείων, με αποτέλεσμα στις πρώτες δυσκολίες να κατεβάζουν ρολά. Το χειρότερο είναι για ανθρώπους, με πολυετή εμπειρία στον χώρο, που, παρά τις προσπάθειές τους να αντέξουν, μένουν τελικά χωρίς αντικείμενο».

Πάντως, όπως αναφέρουν άνθρωποι της εστίασης, μικρό ποσοστό των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στη Θεσσαλονίκη λειτουργεί με υγιείς οικονομικούς όρους, καθώς οι περισσότεροι συσσωρεύουν χρέη προς πάσα κατεύθυνση.

Οι ιστοσελίδες μεσιτικών γραφείων, αλλά και δημοφιλών πλατφορμών αναζήτησης ακινήτων, που συγκεντρώνουν αγγελίες από πολλά μεσιτικά γραφεία της Θεσσαλονίκης, έχουν γεμίσει με πωλητήρια επιχειρήσεων, οι οποίες αναζητούν σανίδα σωτηρίας, με αβέβαιο αποτέλεσμα.

Στις περιπτώσεις, μάλιστα, που το ενοίκιο είναι χαμηλό, αυτό αναγράφεται στην ιστοσελίδα προκειμένου ο ενδιαφερόμενος πωλητής-επιχειρηματίας να ενημερώσει, εκ των προτέρων, τον εν δυνάμει αγοραστή.

Ενδεικτικά παραδείγματα

Ψητοπωλείο στην περιοχή της Μπότσαρη πωλείται προς 8.000 ευρώ με τον εξοπλισμό του.

Επιχείρηση, εν λειτουργία, με μπουγάτσα, στην Κάτω Τούμπα, πωλείται προς 8.000 ευρώ, μετά από 20 χρόνια λειτουργίας.

Ταχυφαγείο, στην περιοχή της Αγίου Δημητρίου, πωλείται αντί του ποσού των 14.500 με τον εξοπλισμό του. Η επιχείρηση είναι εν λειτουργία.

Πιτσαρία στην περιοχή της Ροτόντας, εν ενέργεια επιχείρηση, πωλείται προς 12.000 ευρώ.

Καφέ στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης πωλείται προς 15.000 ευρώ με τον εξοπλισμό του.

Εστιατόριο στην περιοχή της Μαρτίου πωλείται προς 17.000 ευρώ.

Ουζερί πλησίον της Αγίας Σοφίας πωλείται προς 20.000 ευρώ.

Καφέ στον Βαρδάρη λειτούργησε για ενάμιση χρόνο, κατέβασε ρολά και τώρα πωλείται προς 20.000 ευρώ με όλο του τον εξοπλισμό.

Πηγή: voria.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial