Κλιμακώνουν τις αντιδράσεις τους ενάντια στο φορολογικό νομοσχέδιο οι δικηγόροι της χώρας, αφού σε ισχύ είναι από σήμερα Δευτέρα 27 Νοεμβρίου μέχρι και την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου, η απόφαση των δικηγόρων της Αθήνας για καθολική αποχή από τα καθήκοντα τους.

Όμως, αποχή διαρκείας από τα καθήκοντά τους πραγματοποιούν από σήμερα και οι δικηγόροι της Θεσσαλονίκης, καθώς το ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου της πόλης αποφάσισε τη συμμετοχή στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις του κλάδου.

Οι δικηγόροι απέχουν από τα καθήκοντά τους σε όλες τις δίκες και διαδικασίες (Κτηματολόγιο, υποθέσεις Τραπεζών και Δημοσίου, προσημειώσεις, καταθέσεις, κ.λπ.) σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε το ΔΣ το οποίο αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου την ερχόμενη Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου, με πρόταση για επ’ αόριστο απεργία.

Η απόφαση του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δ.Σ.Θ.:

“Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης στην υπ’ αριθμ. 119/25.11.2023 συνεδρίασή του, επικύρωσε την από 25/11/2023, απόφαση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της Χώρας η οποία συνεδρίασε στην Αθήνα, με απόλυτη απαρτία και εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Δυστυχώς, η Κυβέρνηση εμμένει στις θέσεις της για την εισαγωγή τεκμαρτού φορολογητέου εισοδήματος στους ελεύθερους επαγγελματίες, που ασκούν ατομικά τη δραστηριότητά τους και τους οδηγεί μαθηματικά σε αφανισμό και οικονομική εξαθλίωση, προστατεύοντας ταυτόχρονα τα μεγάλα εισοδήματα και τις εταιρίες. Κάθε προσπάθεια διαλόγου έχει πέσει στο κενό διότι η Κυβέρνηση επέλεξε την φοροεπιδρομή αντί της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής, τον αφανισμό των μικρομεσαίων αντί της στήριξής τους. Υπό αυτά τα δεδομένα, αποτελεί μονόδρομο για το δικηγορικό σώμα, η εντατικοποίηση των κινητοποιήσεων.

Ελεύθεροι επαγγελματίες: Διαμαρτυρία ενάντια στο φορολογικό νομοσχέδιο

Στο πλαίσιο αυτό, η Ολομέλεια αποφάσισε:

Να προτείνει στα Διοικητικά Συμβούλια των Δικηγορικών Συλλόγων της Χώρας την καθολική αποχή των μελών τους από τα καθήκοντά τους από την Δευτέρα 27-11-2023 έως και την Δευτέρα 4-12- 2023,

Τη συλλογή υπογραφών διαμαρτυρίας από τους δικηγόρους όλης της Χώρας.

Την αποστολή επιστολής στον Πρωθυπουργό σε συνεργασία με τους λοιπούς φορείς που μετέχουν στο ενιαίο μέτωπο των επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων ενάντια στα φορολογικά μέτρα.

Την προβολή των θέσεων των επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων σε τοπικό επίπεδο με κάθε πρόσφορο τρόπο.

Την συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή κατά την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου.

Την σύγκληση της Ολομέλειας την Πέμπτη 30-11-2023,για περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων”.

Η απόφαση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών στις 23 Νοεμβρίου 2023

1) Καθολική αποχή από την Δευτέρα 27.11 έως και την Παρασκευή 1.12.2023, από κάθε δικαστική και εξώδικη ενέργεια, συμπεριλαμβανομένης της σύνταξης και υπογραφής πάσης φύσεως ιδιωτικών συμφωνητικών, και επιπλέον:

α) αποχή των δικηγόρων από τις επιτροπές όπου μετέχουν ως μέλη (ΣΥΠΟΘΑ, Δασικοί Χάρτες, Ενστάσεων κτηματολογικών διαφορών, Μητρώο Νομικών Εισηγητών Κτηματολογίου, κλπ),

β) αποχή των δικηγόρων από παράσταση σε διοικητικές επιτροπές και υπηρεσίες (Τοπικές Διοικητικές Επιτροπές ΕΦΚΑ, Επιθεωρήσεις Εργασίας, Πειθαρχικά Συμβούλια, Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών, Οργανισμός Μεσολάβησης και Διαιτησίας, ΕΑΔΗΣΥ, κλπ), με γνωστοποίηση της παρούσας απόφασης σε αυτές,

γ) αποχή από την καταχώριση εγγραπτέων πράξεων στο Κτηματολόγιο (πρόδηλα, προσημειώσεις, αγωγές, διαδικασία του άρθρου 6 παρ. 4 του Ν. 2664/1998, κλπ)

δ) αποχή από την κατάθεση δικαιολογητικών για χορήγηση – ανανέωση αδειών παραμονής μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Portal της Ολομέλειας.

2) Οικονομική ενίσχυση των Δικηγόρων (μέσω του Λογαριασμού Αλληλεγγύης) που επιβαρύνονται δυσανάλογα από την απώλεια εισοδήματος λόγω της αποχής από δίκες, βάσει κριτηρίων που θα εξειδικευθούν στην επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ του ΔΣΑ.

3) Εκ νέου συνεδρίαση του ΔΣ του ΔΣΑ την Τετάρτη 29.11.2023 για τη λήψη απόφασης για περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Πηγή: www.rosa.gr

Πηγή: thesstoday.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial