Έκλεισαν δρόμοι, εκκενώθηκαν πολυκατοικίες

Σε εξέλιξη είναι επιχείρηση εξουδετέρωση βόμβας του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου που βρέθηκε στη λεωφόρο Ποσειδώνος. Στο σημείο έχουν σπεύσει κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών της ΕΛΑΣ, αστυνομικοί και υγειονομικό προσωπικό.

Η βόμβα η οποία εντοπίστηκε, έχει μήκος 1,5 μέτρα και 226 κιλά βάρος.

Λόγω της επιχείρησης που έχουν στήσει οι αρμόδιες Αρχές, έχει ζητηθεί από κατοίκους τεσσάρων πολυκατοικιών στην οδό Ευράλης να εκκενώσουν το κτίριο.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Η ολική διακοπή κυκλοφορίας θα ισχύσει και στα δύο ρεύματα της Ποσειδώνος, από τη συμβολή της με την πλατεία Βεργωτή έως τη συμβολή της με τη λεωφόρο Αλίμου, καθώς και στην οδό Ευρυάλης, στη Γλυφάδα. Στην ίδια οδό θα ισχύσει επίσης απαγόρευση στάθμευσης από τις 9 απόψε, 25 του μηνός, μέχρι τις 12 το μεσημέρι της 26ης. Αναλόγως αναμένεται να διαμορφωθούν και τα δρομολόγια των λεωφορείων, των ΚΤΕΛ και του Τραμ.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΛΑΣ: «λόγω πραγματοποίησης ελεγχόμενης έκρηξης για την εξουδετέρωση πυρομαχικών παλαιού τύπου θα πραγματοποιηθούν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, σε οδικά τμήματα, περιοχής Δήμων Γλυφάδας και Ελληνικού – Αργυρούπολης».

Αναλυτικά:

Σταδιακή και πλήρη διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων, την Πέμπτη 26/10/2023 κατά τις ώρες 9:30 έως 11:30, στα κατωτέρω οδικά τμήματα:

  • Λ. Ποσειδώνος στο τμήμα της από το ύψος της Πλ. Βεργωτή έως τη συμβολή της με την Λ. Αλίμου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
  • Ευρυάλης καθ΄ όλο το μήκος της.

Απαγόρευση στάσης και στάθμευσης των οχημάτων κατά μήκος της οδού Ευρυάλης από την Τετάρτη 25/10/2023 και ώρα 21:00 έως την Πέμπτη 26/10/2023 και ώρα 11:30.

Για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και την αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων, παρακαλούνται οι οδηγοί να επιλέξουν ως εναλλακτικές διαδρομές την κίνησή τους μέσω της Λ. Βουλιαγμένης και/ή λοιπών δημοτικών οδών των Δήμων Γλυφάδας και Ελληνικού – Αργυρούπολης και να ακολουθούν τα σήματα και τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων.

Δείτε φωτογραφίες από την επιχείρηση

Πηγή: newsbeast.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial