Σε θέση μάχης βρίσκονται ο Κωνσταντίνος Ζέρβας και ο Στέλιος Αγγελούδης μετά το εκλογικό αποτέλεσμα της 8ης Οκτωβρίου και τη διαφορά των 1.796 ψήφων στο 100% της ενσωμάτωσης με τις μηχανές των επιτελείων τους να δουλεύουν στο φουλ για τη διεκδίκηση της δημαρχίας της Θεσσαλονίκης στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών, την Κυριακή 15 Οκτωβρίου.

Οι δύο υποψήφιοι έχοντας μικρό χρονικό διάστημα στη διάθεσή τους θα συνεχίσουν τις επαφές με τους δημότες ενώ ενδιαφέρον θα αποτελέσει τις επόμενες ημέρες αν θα υπάρξει στήριξη από τις υπόλοιπες παρατάξεις. Ο σχεδιασμός πάντως του επιτελείου του Κωνσταντίνου Ζέρβα περιλαμβάνει την εβδομάδα αυτή, όπως είπε και στις χθεσινές του δηλώσεις προτάσεις, σχέδια και λύσεις για την πόλη για τα οποία θα μιλήσει «πόρτα – πόρτα, σπίτι – σπίτι» προκειμένου να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα, ότι «η Θεσσαλονίκη δεν γυρίζει πίσω και δεν εξαγοράζεται».

Έμφαση στην καθημερινότητα του πολίτη και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Θεσσαλονίκη θα δώσει και τις επόμενες ημέρες ο δεύτερος υποψήφιος δήμαρχος Στέλιος Αγγελούδης μαζί με την «Ομάδα του για τη Θεσσαλονίκη», καθώς αυτό είναι και το διακύβευμα των εκλογών. Σύμφωνα με τις πληροφορίες από το επιτελείο του, θα συνεχίσει τις επισκέψεις στις γειτονιές του δήμου Θεσσαλονίκης και θα επιμείνει στα θέματα που ανέδειξε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του περιόδου όπως καθαριότητα, κυκλοφοριακό, δημόσιος χώρος, σχολική στέγη, ζητήματα δηλαδή που ενδιαφέρουν άμεσα τον κ. Αγγελούδη για την επόμενη ημέρα της πόλης, συνεχίζοντας και στο δεύτερο γύρο των εκλογών την ίδια υπερκομματική πορεία που έχει ήδη χαράξει.

Αναφορικά με το ποσοστό της αποχής που σημειώθηκε στον πρώτο γύρο των εκλογών, ο κ. Αγγελούδης καλεί τους πολίτες να ψηφίσουν διότι η καθημερινότητα στην πόλη, μας αφορά όλους άμεσα, στέλνοντας ταυτόχρονα το μήνυμα ότι η Θεσσαλονίκη πρέπει να βγει από τον κύκλο της εσωστρέφειας, να αποκαταστήσει την καθημερινότητα των πολιτών και να κερδίσει τη θέση που της αξίζει. Αν ζητηθεί επίσης η διεξαγωγή ενός debate, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο κ. Αγγελούδης απαντά πως «ο κ. Ζέρβας απείχε απ’ όλα τα debate που ήταν προσκεκλημένος εν μέσω προεκλογικής περιόδου, ενώ ακύρωσε ακόμη και αυτό του δημοτικού καναλιού. Όλα αυτά προσμετρώνται, αν ξαφνικά ο κ. Ζέρβας ενδιαφέρεται να ζητήσει debate».

Οι κινήσεις Πέγκα

Αν και η μεγαλύτερη απογοήτευση για τον επικεφαλή της παράταξης «Θεσσαλονίκη Για Όλους» Σπύρο Πέγκα μετά το εκλογικό αποτέλεσμα της 8ης Οκτωβρίου που συγκέντρωσε 19.218 ψήφους (20,98%) ήταν το υψηλό ποσοστό αποχής από τις κάλπες, επιμένει ότι θα κρατήσει την ίδια στάση τονίζοντας ότι «οι πολίτες δεν καθοδηγούνται». Θα είναι παρών στον δήμο Θεσσαλονίκης ενώ δηλώνει ξεκάθαρα ότι δεν θα μπει στη διαδικασία να διαπραγματευτεί διατηρώντας τη θέση που του έδωσαν οι δημότες με την ψήφο τους και ασκώντας αντιπολίτευση στη νέα δημοτική αρχή.

Σχολιάζοντας την πρωτιά σε ψήφους του Γιάννη Μπουτάρη, επισήμανε ότι ήταν κάτι αναμενόμενο και εξέφρασε την ικανοποίησή του που οι πολίτες έδειξαν τον σεβασμό τους για όσα έχει προσφέρει στη Θεσσαλονίκη. Ο Σπύρος Πέγκας πάντως έχει ήδη προχωρήσει σε συσκέψεις με την ομάδα του και τις δύο παρατάξεις με τις οποίες συμπορεύτηκε για τον ρόλο και τη δράση τους στο δήμο Θεσσαλονίκης.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο στήριξης Τσαβλή

Ανοιχτό το ενδεχόμενο στήριξης σε κάποιον από τους δύο υποψηφίους άφησε από την πλευρά του ο επικεφαλής της παράταξης «Όλοι Εμείς» Δρόσος Τσαβλής που συγκέντρωσε 5,69% και ευχαρίστησε όσους ψήφισαν την ανεξάρτητη παράταξή του. Μαζί με την ομάδα του θα προχωρήσει σε σύσκεψη άμεσα για να αποφασίσει αν θα στηρίξει τελικά έναν από τους δύο μονομάχους της επόμενης Κυριακής, με τις προθέσεις του να γίνονται γνωστές την ερχόμενη Τετάρτη.

Ωστόσο, δηλώνει παρών στο δήμο Θεσσαλονίκης και στα προβλήματά του ενώ καταδικάζει το μεγάλο ποσοστό αποχής, η οποία σύμφωνα με τον ίδιο θα βγάλει και τον δήμαρχο της πόλης. Όπως υποστήριξε, είναι θλιβερό να μην πηγαίνουν στις κάλπες οι πολίτες, ενώ έχουν την ευκαιρία μια φορά στα τέσσερα χρόνια να αλλάζουν τη διοίκηση της Θεσσαλονίκης.

Πηγή: thesstoday.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial