Παραιτήθηκε ο Αλέξης Κούγιας από συνήγορος υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου. Η σύγκρουση με το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Σε πλήρη σύγκρουση ήρθε ο Αλέξης Κούγιας, συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου, με το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας μετά την απόφαση του δικαστηρίου να απορρίψει το αίτημα του για τη διακοπή της δίκης για την ανθρωποκτονία της 9χρονης Τζωρτζίνας έως την Πέμπτη.

Πρόεδρος: Απορρίπτεται ομόφωνα το αίτημα όπως υποστηρίχθηκε από το συνήγορο, καθόσον δεν συντρέχει κανένα να λόγος ανωτέρας βίας σύμφωνα με την πολιτική δικονομία. Κάνουμε διαλλειμα για να συζητήσετε με την εντολέα σας

Κούγιας: Αποχωρώ. Θα έρθω την Πέμπτη

Πρόεδρος: Σας μιλάει ο πρόεδρος του δικαστηρίου. Λίγο σεβασμό… παρατήσετε από την υπεράσπιση;

Κούγιας: Όχι.

Πρόεδρος: Σας δίνουμε δυο ώρες για να συνεννοηθείτε.

Κούγιας: Θα σας πω τη Πέμπτη.

Πρόεδρος· Η δικονομία είναι συγκεκριμένη. Το δικαστήριο έχει διακόψει για την Τετάρτη. Το αίτημα σας απορρίφθηκε

Κούγιας: Συνεχίστε όποτε θέλετε.

Πρόεδρος: Εμείς προχωράμε λοιπόν.

Κούγιας: Παραιτούμαστε από την υπεράσπιση κι οι 3 δικηγόροι σε ένδειξη διαμαρτυρίας και επιφυλασσόμεθα την Πέμπτη να επανέλθουμε για το αν θα συνεχίσουμε. Λοιπόν καλό απόγευμα και πάμε.

Πισπιρίγκου: Αποδέχομαι παραίτηση και θέλω να διοριστεί συνήγορος.

Πρόεδρος: Διακοπή για να διορίσουμε συνήγορο.

Νωρίτερα, κατά την κατάθεση του αιτήματος ο Αλέξης Κούγιας είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο παραίτησης του από τα καθήκοντα του, κάνοντας λόγο για «προκλητική διαδικασία», ήρθε μετά την ομόφωνη απόφαση του δικαστηρίου να απορριφθούν τα αιτήματα της υπεράσπισης για συμπληρωματική εξέταση κι άλλων μαρτύρων.

Η απόρριψη έχει ως αποτέλεσμα στο να προχωρήσει η διαδικασία στο αμέσως επόμενο βήμα που δεν είναι άλλο από την απολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Ωστόσο, ο συνήγορος δήλωσε σχετικά:

«Μετά τις ομόφωνες απορρίψεις όλων των δικαίων αιτημάτων, θέλω να αποχωρήσω από την υπεράσπιση. Είναι μια εμβληματική δίκη και τέτοια προσβολή στα δικαιώματα κατηγορούμενης δεν έχω συναντήσει ποτέ, ειδικά κατά την εξέταση των μαρτύρων, ο τρόπος που εξετάστηκαν.. στερείται η κατηγορούμενη το δικαίωμα να εξετάσει επιστήμονες που θα βοηθούσαν για να έχουν οι ένορκοι μια ορθή κρίση. Η κυρία κατηγορούμενη έχει τυλιχτεί σε μια κόλλα χαρτί από ανθρώπους που απομακρύνθηκαν στον στον από τη θέση τους, από παλιάνθρωπους ιατροδικαστές και καθηγητές».

Όπως εξήγησε στο χρόνο αυτό ο ίδιος θα ενημερώσει τον πρόεδρο του ΔΣΑ για τους λόγους που θα πάρει αυτή την απόφαση κι παράλληλα θέλει να βοηθήσει την κατηγορούμενη στο να βρει έναν δικηγόρο.

Πρόεδρος: Δηλαδή έχετε λάβει την απόφαση να παραιτηθείτε και θέλετε να της βρείτε άλλο δικηγόρο;

Κούγιας: Δεν μπορώ να την αφήσω και συγχρόνως δεν μπορώ να συνεχίσω. Εις βάρος της κυρίας κατηγορούμενης έχουν γίνει όργια. Δεν μπορώ να επιστρέψω στον εαυτό μου να νομιμοποιήσει αυτή τη διαδικασία.

Εισαγγελέας: Σήμερα το πρωί ο κ. Συνήγορος ρώτησε πόσες συνεδριάσεις έχουν κάνει και εξέλαβα ότι πίστεψε πως ο αριθμός είναι μεγάλος. 70 συνεδριάσεις σε 7,5 μήνες χωρίς τις διακοπές. Έχουν εξεταστεί 60 μάρτυρες, ιατρικό προσωπικό, ιατροδικαστές και τοξικολόγοι. Όταν λοιπόν έρχεται σήμερα και μιλά για συνοπτική διαδικασία, κάπου πέφτει σε αντιφάσεις. Εγώ το σέβομαι και αν το κάνει θα το δεχτώ. Δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο.

Αλλά το δικαστήριο να διακόψει μια εβδομάδα για να μας πει ο συνήγορος αν θα συνεχίσει και πως θα συνεχίσει, και ποιος θα συνεχίσει δεν γίνεται .. νομίζω μπορείτε να αποφασίσετε αν θα συνεχίσετε και θα πρέπει να κατατεθεί τύποις παραδεκτά. Η κατηγορούμενη δεν μπορεί να μείνει μετέωρη μέχρι να αποφασίσετε… ούτε για μια ώρα δεν το δέχομαι. Αν εσείς συνειδησιακά μπορείτε να το κάνετε αυτό… Αν δεν μπορείτε να συνεχίσετε πρέπει να το πείτε. Το δικαστήριο όπως τέθηκε το αίτημα στο ακροατήριο, δεν μπορεί παρά να το απορρίψει.

Πηγή: news247.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial