Ανείπωτη τραγωδία: Νεκρό βρέφος 12 μηνών από ηλεκτροπληξία

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης έδωσε εντολή για διερεύνηση της υπόθεσης θανάτου του μόλις 2,5 ετών κοριτσιού στο δημοτικό βρεφοκομείο «Άγιος Στυλιανός» στη Θεσσαλονίκη και το Ιπποκράτειο ξεκίνησε προκαταρκτική έρευνα.

Προηγουμένως η εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης, Κυριακή Κλιάμπα παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για να διακριβωθεί αν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της έκθεσης με αποτέλεσμα το θάνατο, της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, της ανθρωποκτονίας εξ’ αμελείας ευθυνών προς πάσα κατεύθυνση για το 2,5 ετών κοριτσάκι που βρέθηκε νεκρό στο δημοτικό βρεφοκομείο «Άγιος Στυλιανός».

Στο πλαίσιο της έρευνας, που ανατέθηκε στην Υποδιεύθυνση Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας, θα προσκομίστουν οι ιατρικοί φάκελοι, έγγραφα από το ίδρυμα και από το νοσοκομείο που αφορούν το παιδί, η ιαροδικαστική έκθεση ενώ θα κληθούν να καταθέσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι αναφέρει το grtimes.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες το κοριτσάκι εντοπίστηκε σήμερα το πρωί χωρίς τις αισθήσεις του από τους αρμόδιους του βρεφοκομείου, οι οποίοι προσπάθησαν με ανανήψεις να το επαναφέρουν, χωρίς όμως να τα καταφέρουν. Μάλιστα κατά την διάρκεια της προσπάθειας τους, έξω από τον Άγιο Στυλιανό έφτασε ασθενοφόρο και κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ, μαζί με περιπολικό της Αστυνομίας προκειμένου να μεταφερθεί άμεσα με «Γέφυρα Ζωής» στο εφημερεύον νοσοκομείο. Κάτι τέτοιο ωστόσο δε συνέβη, καθώς το κοριτσάκι κατέληξε.

«Οι στιγμές είναι πολύ δύσκολες»

Την οδύνη τόσο του ίδιου προσωπικά όσο και των μελών του διοικητικού Συμβουλίου του ιδρύματος Άγιος Στυλιανός εξέφρασε ο γενικός γραμματέας του δήμου Θεσσαλονίκης, Νίκος Λιακόπουλος. Ο κ. Λιακόπουλος δήλωσε πως το παιδί αντιμετώπιζε χρόνια προβλήματα και πως μόλις χθες είχε μεταφερθεί στο Ιπποκράτειο κατόπιν εντολής γιατρού του ιδρύματος και τέθηκε σε φαρμακευτική και αντιβιοτική αγωγή. Παρόλα αυτά όπως είπε, η υγεία του επιδεινώθηκε τις πρωινές ώρες και με την παρέμβαση των βρεφοκόμων έγιναν όλες οι προσπάθειες χωρίς να καταστεί εφικτό να κρατηθεί στη ζωή. «Οι στιγμές είναι πολύ δύσκολες» είπε χαρακτηριστικά.

Ο γενικός γραμματέας του δήμου Θεσσαλονίκης επισήμανε πως το ίδρυμα είναι σε επικοινωνία με τη μητέρα, πώς τηρούνται όλες οι απαραίτητες διαδικασίες που προβλέπονται σε αυτές τις περιπτώσεις και πώς θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες πάντοτε με σεβασμό στη μνήμη του παιδιού.

Στο μεταξύ ο πρόεδρος του ΔΣ του ιδρύματος, Θεόφιλος Πατέλης μιλώντας στο GRTimes, εξέφρασε την οδύνη του για την απώλεια του κοριτσιού. «Ό,τι και να πούμε τώρα, έχει φύγει ένα παιδί. Είμαι συντετριμμένος» τόνισε. Πρόσθεσε πως θα γίνουν άμεσα «όλα όσα απαιτούνται και χρειάζονται» προκειμένου να εξακριβωθούν τα αίτια του θανάτου του ηλικίας μόλις 2,5 ετών παιδιού από τη Νιγηρία.

Πηγή: newsique.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial