Περιορίζεται το αρχικό πρόγραμμα της επίσκεψης που είναι προγραμματισμένη για τις 7 Δεκεμβρίου

Fast track θα είναι τελικά η επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα στις 7 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες.

Σήμερα κλειδώνουν οι λεπτομέρειες ενόψει του ελληνοτουρκικού Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας που θα γίνει στην Αθήνα στις 7 Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες από το protothema.gr, η επίσκεψη του Tούρκου προέδρου θα είναι πιο σύντομη και λιτή σε σχέση με τα αρχικά πλάνα.

Για το θέμα προγραμματίζεται σήμερα εσωτερική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο κ. Ερντογάν ίσως έρθει και αυθημερόν στη χώρα μας, ώστε να πραγματοποιήσει το επίσημο σκέλος των επαφών του στο Προεδρικό Μέγαρο και στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ το μεσημέρι προγραμματίζεται γεύμα στο υπουργείο Εξωτερικών.

Επίσης, η συνοδεία του αναμένεται να είναι μικρότερη, ενώ ακόμα δεν έχει οριστικοποιηθεί πλήρως η υπουργική σύνθεση που θα συμμετάσχει στις διευρυμένες συζητήσεις του ΑΣΣ. Από ελληνικής μεριάς θα υπάρχουν, πάντως, τουλάχιστον πέντε υπουργοί και δύο υφυπουργοί, με προοπτική διεύρυνσης, ενώ αρμόδιες πηγές έλεγαν ότι στις συζητήσεις μπορεί να συμμετάσχουν και υπουργοί που δεν θα υπογράψουν συμφωνίες. Επίσης, ο κ. Ερντογάν εν τέλει δεν θα συνοδεύεται από ομάδα επιχειρηματιών, όπως ήταν μια ιδέα που έπεσε στο τραπέζι.

Τέλος, σύμφωνα με το protothema.gr, ως και χθες δεν υπήρχε αίτημα προς την κυβέρνηση για ιδιωτική επίσκεψη Ερντογάν στη Θράκη, όπως έκανε το 2004 και το 2017.

Πηγή: makthes.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial