Ανυπολόγιστες είναι οι ζημιές που έχουν υποστεί σπίτια και επιχειρήσεις στη Βόρεια Εύβοια, μετά το πέρασμα της κακοκαιρία Elias. Δεκάδες χωριά παραμένουν ‘βουτηγμένα’ στις λάσπες ενώ μεγάλο μέρος του οδικού δικτύου έχει καταστραφεί.

Δρόμοι κομμένοι στη μέση, περιοχές χωρίς ρεύμα και νερό, κατεστραμμένα σπίτια και επιχειρήσεις, ολόκληρες περιοχές γεμάτες λάσπες, κορμούς δέντρων και φερτά υλικά συνθέτουν την καταστροφή που υπέστη η Βόρεια Εύβοια, μετά την κακοκαιρία Elias, που έπληξε την περιοχή.

Αγροτικές εγκαταστάσεις αλλά και επιχειρήσεις βρίσκονται μέσα στα λασπόνερα ενώ αρκετά χωριά παραμένουν αποκλεισμένα χωρίς καμία δυνατότητα πρόσβασης.

Το οδικό δίκτυο έχει υποστεί ανυπολόγιστες ζημιές, αφού αρκετοί δρόμοι έχουν κοπεί στη μέση. Η κυκλοφορία κυριολεκτικά έχει παραλύσει και τα μηχανήματα δίνουν μεγάλη μάχη για να αποκαταστήσουν σταδιακά κομβικά σημεία, για να μπορέσουν να περνούν τουλάχιστον τα σωστικά συνεργεία.

Σε εξέλιξη βρίσκονται από χτες, Πέμπτη (28/09) οι εργασίες αποκατάστασης ενός τμήματος περίπου 100 μέτρων στον δρόμο Προκόπι-Μαντούδι, το οποίο κυριολεκτικά έφυγε από τη θέση του μετά την υπερχείλιση του ποταμού Κηρέα. Πρόκειται για εργασίες προσωρινής αποκατάστασης που αναμένονται να ολοκληρωθούν τις επόμενες ώρες.

Εύβοια

Δρόμοι καταστράφηκαν στη Βόρεια Εύβοια από το πέρασμα της κακοκαιρίας Elias EUROKINISSI ΘΟΔΩΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Εύβοια, κακοκαιρία

Πλημμύρες στη Βόρεια Εύβοια από την κακοκαιρία Elias EUROKINISSI ΘΟΔΩΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Τα χωριά Ροβιές, Μαντούδι και Κυμάσι, Πευκί και Ιστιαίας μετρούν επίσης σοβαρές καταστροφές.

Ο Δήμος Λίμνης-Μαντουδίου-Αγίας ‘Αννας και ο Δήμος Ιστιαίας Αιδηψού, βρέθηκαν στο επίκεντρο της κακοκαιρίας. Υποδομές, περιουσίες και κάθε είδους εγκαταστάσεις έχουν υποστεί σχεδόν ολική καταστροφή. Μάλιστα, από τη στιγμή που σταμάτησαν να κατεβαίνουν νερά από τα βουνά, η εικόνα είναι απογοητευτική.

Εύβοια

Δρόμοι πλημμύρισαν στη Βόρεια Εύβοια από την κακοκαιρία Elias EUROKINISSI ΘΟΔΩΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Εύβοια

Οι κάτοικοι μετρούν τις πληγές τους από το πέρασμα της κακοκαιρίας Elias EUROKINISSI ΘΟΔΩΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟY

Εύβοια

Καταστροφές σε επιχειρήσεις και σπίτια στη Βόρεια Εύβοια EUROKINISSI ΘΟΔΩΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δημάρχου, Γιώργου Τσαπουρνιώτη, σήμερα, Παρασκευή (29/09) ξεκίνησαν οι καταγραφές των ζημιών και οι πολίτες καλούνται να προβούν στις ανάλογες δηλώσεις.

Κατά την Πολιτική Προστασία από τις 27 Σεπτεμβρίου έχουν γίνει στην Πυροσβεστική 327 κλήσεις και έχουν πραγματοποιηθεί 226 αντλήσεις υδάτων, αμέτρητες κοπές δέντρων, ενώ έχουν μεταφερθεί σε ασφαλές σημείο 17 άτομα.

Όμως οι κλήσεις για άντληση υδάτων, κυρίως από κατοικίες συνεχίζονται και πολλαπλασιάζονται, όπως και οι εκκλήσεις για απομάκρυνση της λάσπης και δημιουργία προσβάσεων σε χωριά και σπίτια.

Το κύμα κακοκαιρίας ELIAS έπληξε την Εύβοια

Το κύμα κακοκαιρίας ELIAS έπληξε την Εύβοια EUROKINISSI

Εύβοια

Κακοκαιρία Elias στη Βόρεια Εύβοια EUROKINISSI ΘΟΔΩΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Εύβοια

Κάτοικοι στο Μετόχι κάθονται σε σημείο του χωριού μετά την κακοκαιρία Elias EUROKINISSI ΘΟΔΩΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Που έχει διακοπεί η κυκλοφορία

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, η κυκλοφορία έχει διακοπεί στα εξής σημεία:

 • Στην 64η χ/θ της Ε.Ο. Χαλκίδας – Αιδηψού (περιφερειακός Στροφιλλιάς).
 • Στην 2η χ/θ της Επ.Ο. Κηρίνθου – Κρύας Βρύσης (Κήρινθος).
 • Στην 127η χ/θ της Ε.Ο. Χαλκίδας – Αιδηψού (θέση Ρέμα Κατσιρέλου Ιστιαίας).
 • Στην Επ.Ο. Ροβιών – Ιστιαίας (μέσω Μαρουλίου – Βουτά).
 • Στην Επ.Ο. Ιστιαίας – Βουτά.
 • Στην Επ.Ο. Ροβιών – Οσίου Δαυίδ (στο ύψος του Παλαιοχωρίου), από την 49,5η χ/θ (Προκόπι) έως την 57η χ/θ (Μαντούδι) της Ε.Ο. Χαλκίδας – Αιδηψού. Στο σημείο επιτρέπεται μόνο η κυκλοφορία των οχημάτων μεικτού βάρους κάτω των 3,5 τόνων και μέσω της Επ.Ο. Προκοπίου – διασταύρωσης Κηρίνθου (Δαφνούσα – Τρούπι – Καλύβια – Σπαθάρι – Μετόχι).

Επιπλέον, η κυκλοφορία των οχημάτων προσωρινά έχει απαγορευτεί:

 • Από την 16η χ/θ (Καστέλλα) έως την 49,5η χ/θ (Προκόπι) της Ε.Ο. Χαλκίδας – Αιδηψού, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Προκόπι. Προσοχή, στο σημείο επιτρέπεται η κυκλοφορία μόνο των οχημάτων μεικτού βάρους κάτω των 3,5 τόνων.
 • Στον Δήμο Ιστιαίας – Αιδηψού, στην ευρύτερη περιοχή Ιστιαίας, Ωρεών, Νέου Πύργου και Αγιόκαμπου.
 • Στον Δήμο Ιστιαίας – Αιδηψού, στις περιοχές Ασμήνι, Πευκί, Αρτεμίσιο και Γούβες.

Νομός Φθιώτιδας

 • Στην Επ.Ο. Λουτρά Υπάτης – Λαδικού – Συκά – Γέφυρα Βίστριζας, λόγω βροχόπτωσης – συσσώρευσης υδάτων.

Συνεχίζουν να ισχύουν οι διακοπές κυκλοφορίας των οχημάτων:

 • Από την 41,000η χ/θ (θέση Δρούγος) έως την 52,800η χ/θ της Π.Ε.Ο. Λαμίας – Λάρισας και από την 51,000η χ/θ (Κόμβος Νέου Μοναστηρίου) έως την 54,500η χ/θ της Π.Ε.Ο. Λαμίας – Καρδίτσας.
 • Στην 1η χ/θ της Επ.Ο. Τ.Κ. Βαρδαλή – Τ.Κ. Φιλιαδώνος, λόγω καθίζησης της γέφυρας που οδηγεί στην Τ.Κ. Αγραπιδιάς, με την κυκλοφορία να διεξάγεται μέσω οδού στο ύψος της 44,5η χ/θ Π.Ε.Ο. Λαμίας – Λάρισας.
 • Στην 16η χ/θ της Επ.Ο. Δομοκού – Τ.Κ. Πετρωτού, λόγω καθίζησης γέφυρας που οδηγεί στην Τ.Κ Πετρωτού, με την κυκλοφορία να διεξάγεται μέσω Τ.Κ. Αγραπιδιάς και οδού στο ύψος της 44,5η χ/θ Π.Ε.Ο. Λαμίας – Λάρισας.
 • Από τη διασταύρωση της οδού Γοργοποτάμου έως τη διασταύρωση της οδού Ρήγα Φεραίου στο Δομοκό Φθιώτιδας, σε υφιστάμενη γέφυρα της δημοτικής παραλιακής οδού Αγίου Γεωργίου Πελασγίας, που υπέστη διάβρωση-καθίζηση.
 • Επιπλέον, συνεχίζεται η προσωρινή απαγόρευση της κυκλοφορία των οχημάτων στον Δήμο Δομοκού, εξαιρουμένου του τμήματος της Ε.Ο. Λαμίας – Δομοκού, από Λαμία έως Κόμβο Ε65 και εξαιρουμένης της συνδετήριας οδού με τον Ε65.

Νομός Ευρυτανίας

 • Στην Επ.Ο. Φιδακίων – Αγαλιανού, μέσω Αγίας Βλαχέρνας, στην τοποθεσία «Ιρλανδικές Διαβάσεις».

Πηγή: news247.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial