Στην πόλη μας τις καθημερινές όλοι ταλαιπωρούμαστε από την κίνηση, τις καθυστερήσεις και τυχόν έργα τόσο στον Περιφερειακό όσο και μέσα στο κέντρο. Ειδικά, μέσα στο κέντρο η κατάσταση κάποιες φορές στις ώρες αιχμής μπορεί να χαρακτηριστεί και μη βιώσιμη. Αυτοκίνητα, ποδήλατα, πατίνια, αστικά, ασθενοφόρα και μηχανές προσπαθούν να φτάσουν στον προορισμό τους με το κυκλοφορικό σύστημα να γίνεται όλο και πιο προβληματικό . Για την προσπάθεια επίλυσης, λοιπόν, αυτών των δύσκολων καταστάσεων έρχεται ο αυτοκινητόδρομος Fly over, ο δρόμος πάνω από το δρόμο.

Τί είναι όμως αυτός ο αυτοκινητόδρομος; Ας μάθουμε λίγα πράγματα για αυτόν μαζί!

Πρόκειται για τον εναέριο οδικό άξονα υψηλών προδιαγραφών  που θα κατασκευαστεί στην Ανατολική Περιφερειακή Οδό. Πρόκειται να προσφέρει πολλά οφέλη τόσο στους κατοίκους της Θεσσαλονίκης όσο και στους διερχόμενους οδηγούς.

Κάποια από τα  σημαντικότερα οφέλη του έργου της  Υπερυψωμένη Ταχεία Λεωφόρου στη ζώνη διέλευσης της υφιστάμενης Περιφερειακής οδού στο τμήμα της από ύψος περίπου των νοσοκομείων Παπαγεωργίου και 424 ΓΝΣ έως την περιοχή  στο ύψος των Κωνσταντινουπολίτικων είναι τα εξής:

  • Δωρεάν, ταχεία και ασφαλή παράκαμψη του κέντρου  της πόλης της Θεσσαλονίκη
  • Αύξηση της οδικής ασφάλειας
  • Περιβαλλοντική αναβάθμιση με μείωση του όγκου των κυκλοφορούντων οχημάτων
  •  Βελτίωση του τουρισμού της Βόρειας Ελλάδας
  • Δραστική μείωση του χρόνου και του κόστους μεταφορών
  • Γρηγορότερη και ασφαλέστερη πρόσβαση τόσο προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία» όσο και στη Χαλκιδική
  • Διευκόλυνση του έργου της Τροχαίας
  • Εφαρμογή πρωτοκόλλων εκτάκτων συμβάντων

Το συνολικό μήκος του έργου θα εκτείνεται σε 13 χλμ. με τέσσερεις λωρίδες (2+2) . Η Υπερυψωμένη Ταχεία Λεωφόρος θα έχει μήκος 9,5 χλμ., τα τέσσερα των οποίων σε συνεχή γέφυρα, που θα μοιάζει να «ίπταται» πάνω από τον υφιστάμενο δρόμο. Το έργο θα περιλαμβάνει επίσης 9 ανισόπεδους κόμβους, 8 νέες γέφυρες και 3 νέες σήραγγες.

Οι προεργασίες του έργου έχουν ήδη ξεκινήσει και η κατασκευή του αναμένεται να ξεκινήσει στο τέλος του Οκτωβρίου. Εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί εντός του 2026 .

Το μόνο που μένει, άρα, είναι να ολοκληρωθεί άμεσα και να δούμε πώς θα επηρεάσει τη ζωή μας!

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial