Δεν προβλέπεται να ορκιστεί σήμερα δήμαρχος της Χειμάρρας ο Φρέντι Μπελέρης, καθώς το Ειδικό Δικαστήριο αποφάσισε να απορρίψει το αίτημα των συνηγόρων του που ζήτησαν να αφεθεί ελεύθερος ή να συνοδευτεί τουλάχιστον για να παρουσιαστεί στην ορκωμοσία που είχε οριστεί για σήμερα, διότι όπως ισχυρίστηκαν αυτό δεν προβλέπεται από την αλβανική νομοθεσία.

Συνεπώς ο Φρέντι Μπελέρης δεν θα είναι στην Χειμάρρα, δεν θα ορκιστεί εν όψει του δημοτικού συμβουλίου, οπότε δεν θα είναι ακόμα επίσημα δήμαρχος της Χειμάρρας, χρέος το οποίο θα εκτελεί ο προηγούμενος δήμαρχος κατά την αλβανική νομοθεσία. Ξεκινά έτσι μια νέα περιπέτεια για τον Μπελέρη, ο οποίος παραμένει στο νοσοκομείο των φυλακών των Τιράνων.

Για κοροϊδία κάνουν λόγο στη Χειμάρρα, διότι, όπως λένε, το τεκμήριο της αθωότητας παραμένει σε ισχύ και οι δικαιολογίες για φόβους διαφυγής του δεν ευσταθούν.

«Η απόρριψη αυτή καταδεικνύει πλέον, πέραν πάσης αμφιβολίας, ότι στόχος των αλβανικών αρχών είναι να του στερήσουν, δίχως τελεσίδικη καταδικαστική απόφαση και χωρίς καν να έχουν απαγγελθεί κατηγορίες, το αξίωμα του δημάρχου, στο οποίο τον εξέλεξαν με δημοκρατικές διαδικασίες οι πολίτες της περιοχής», τονίζει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του.

Πηγή: protothema.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial