Δύο ημέρες πριν από τις εθνικές εκλογές, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ τόνισε ότι περιμένει καθαρή νίκη της Νέας Δημοκρατίας την Κυριακή της 21ης Μαϊου.

«Είμαι αισιόδοξος για το αποτέλεσμα των εκλογών. Φτάνει το τέλος της προεκλογικής περιόδου που αισθάνεσαι ότι τα έχεις δώσει όλα, ξέρεις ότι κάνεις την τελευταία ομιλία και η ευθύνη περνάει στον κυρίαρχο λαό. Κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να δείξουμε ότι πρέπει να μας εμπιστευτεί ξανά. Μιλήσαμε για το μέλλον, δεν ενδώσαμε στην τοξικότητα παρά τις απίστευτες επιθέσεις που δεχθήκαμε» δήλωσε αρχικά ο κ. Μητσοτάκης.

«Περιμένω καθαρή νίκη της Νέας Δημοκρατίας και αυτό θα το αντιληφθούμε το βράδυ των εκλογών. Δεν πιστεύω ότι θα υπάρξει κυβέρνηση συνεργασίας. Το τελευταίο που χρειάζεται η χώρα είναι μια ασταθή κυβέρνηση. Πιστεύω ότι το βράδυ των εκλογών θα γνωρίζουμε ποιος θα κυβερνήσει την επόμενη 4ετια τη χώρα.

Θέλουμε μεγάλο ποσοστό για τη ΝΔ όχι μόνο για να στείλουμε το μήνυμα ότι θα αναλάβει το βάρος της διακυβέρνησης αλλά για να κλείσουμε κάθε σενάριο για κυβέρνηση μειοψηφίας, κυβέρνηση ανοχής ή κυβέρνηση ειδικού σκοπού.

Είναι η πρώτη φορά που βλέπω να υπάρχει μια πρόταση διακυβέρνησης και απέναντι το χάος.

Δεν είμαι εγώ αυτός που θα το αποφασίσει. Αυτό που γνωρίζουμε είναι η ημερομηνία σύγκλισης της νέας Βουλής. Αν δεν υπάρχει κυβέρνηση η Βουλή θα διαλυθεί και θα υπάρξουν ανακοινώσεις.»

Ο πρωθυπουργός σχολίασε και την απομάκρυνση του Γιώργου Κατρούγκαλου από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, λόγω των δηλώσεων του για το ασφαλιστικό. «Και το 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μας είχε αποκαλύψει ότι θα φέρει τον νόμο Κατρούγκαλου. Ο κ. Κατρούγκαλος δεν έκανε λάθος εν τη ρύμει του λόγου αλλά ανέπτυξε ολόκληρη επιχειρηματολογία. Είναι το κρυφό τους σχέδιο γιατί για να γίνουν όσα λένε πρέπει από κάπου να βρουν τα χρήματα. Εγώ είχα μιλήσει για κρυφή ατζέντα και να που όλα αποκαλύπτονται. Καλώ τους ελεύθερους επαγγελματίες να ψηφίσουν για να διατηρηθεί το ίδιο σύστημα εισφορών.»

Πηγή: thestival.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial