«Βεβαίως θεωρώ ότι σωστά η χώρα πέρασε από μία προοδευτική λύση. Άσχετα, τι έγινε μετά…»

Καλεσμένος του Νίκου Χατζηνικολάου στο «Ενώπιος Ενωπίω» ήταν το βράδυ της Δευτέρας ο Λάκης Λαζόπουλος. Ο γνωστός δημιουργός μίλησε για πολλά: για τη ζωή του, για τον θάνατο της μητέρας και της αγαπημένης του συζύγου, της Τασούλας χωρίς να καταφέρει να κρύψει τη συγκίνησή του.

Μίλησε ακόμη για τη σάτιρα, για την κριτική που δέχτηκε, για τους «10 Μικρούς Μήτσους», ενώ σε σχετική ερώτηση απάντησε πως δεν ήταν ποτέ ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν υπάρχει πολιτική σάτιρα. Θεωρούν ότι η πολιτική είναι κάτι βαρύ και δεν θέλουν βαρύ λόγο. Επίσης, έχουμε περάσει μία εποχή “απολιτίκ”, με την έννοια ότι η αμάθεια έγινε σημαία, το ότι δεν ξέρεις ιστορία, δεν έχεις ιστορική μνήμη και απαξιώνεις τον έναν και τον άλλον, έγινε μία άποψη. Βαριούνται και επειδή βαριούνται θέλουν κάτι να περνάει η ώρα “πασατέμπο”. Είναι μία εποχή που δεν έχει προοπτική, άρα γιατί να παρακολουθείς πολιτική. “Ζήσε το τώρα”. Άλλωστε όλη μας η ζωή έχει πάρει μετάθεση. Ελπίζουμε ότι θα ζήσουμε κάποια στιγμή στο μέλλον, κάπως αλλιώς», είπε αρχικά.

Και συνέχισε: «Μπορεί κάποια στιγμή οι απόψεις ενός δημιουργού να έρθουν αντιμέτωπες με την άποψη του κόσμου. Εκεί έχει δικαίωμα ο κόσμος να αλλάξει το κοντρόλ. Δικαίωμά του, καλά κάνει. Και εσύ έχεις δικαίωμα να υποκύψεις στις απόψεις του κόσμου ή να κρατήσεις τις δικές σου. Εγώ προτίμησα να κρατήσω τις δικές μου. Η σάτιρα είναι υποκειμενική, δεν είμαι δελτίο ειδήσεων για να κρατάω ισορροπίες. Εγώ επιλέγω ποιον θα σχολιάσω. Όταν είχαμε μπει σε μία εποχή μνημονίων και ο κόσμος είναι στεναχωρημένος εγώ δεν μπορώ να παίζω τον χαζοχαρούμενο, διότι έχω άποψη».

Για να προσθέσει σχετικά με την κριτική που του ασκήθηκε πως για μια περίοδο δεν έκανε σάτιρα: «Έχουμε μπει σε μια εποχή μνημονίων, ο κόσμος είναι στεναχωρημένος, εγώ δεν μπορώ να παίζω τον χαζοχαρούμενο. Έχω άποψη. Επίσης είμαι εναντίον των δημοσιογράφων εκείνη την περίοδο γιατί παρουσιάζουν ό,τι θέλουν. Και θεωρώ ότι εκείνη τη στιγμή, σατιρίζοντας και τους δημοσιογράφους που είχαν γίνει μέρος της υποστήριξης του συστήματος των μνημονίων, έπρεπε να πω ότι αυτά τα νούμερα που σας λένε δεν είναι έτσι… Δεν μπορούσα εγώ εκείνη τη στιγμή που ο κόσμος περνάει αυτή τη δυσκολία να μην του μιλάω για “τίποτα”, να βγαίνω και να κάνω τον αμέριμνο, και να δείχνω ας πούμε μόνο lifestyle. Εγώ δεν θα συγκρουστώ με τον εαυτό μου να γίνω ένας περιφερόμενος βλαξ, για να περάσει η ώρα».

Στην ερώτηση του Νίκου Χατζηνικολάου «πόσο ΣΥΡΙΖΑ είσαι», απάντησε μεταξύ άλλων: «Το έχω ξαναπεί και θα το ξαναπώ. ΣΥΡΙΖΑ, δεν ήμουν ποτέ. Δεν ανήκα ποτέ…  Ήμουν στην ΚΝΕ στο πανεπιστήμιο. Πάντα ήμουν στον προοδευτικό χώρο όμως. Βεβαίως θεωρώ ότι σωστά η χώρα πέρασε από μία προοδευτική λύση. Άσχετα, τι έγινε μετά… Μετά ο κόσμος ξέρει και να εγκρίνει, ξέρει και να αποσύρει…».

Αν θα άλλαζε κάτι στην εκπομπή του, είπε: «Θα έκανα πάλι τα ίδια. Δεν με ανάγκασε κανείς να κάνω κάτι. Σωστά, λάθη, τα έκανα μόνος μου. Δεν μπορεί να λέω ανοησίες. Κατάλαβα, ήμουν σε επίγνωση… Δεν αλλάζουν εύκολα τα πράγματα, η χώρα έχει βαθιές ρίζες και στη Δεξιά και απέκτησε και στο ΠΑΣΟΚ, αυτές οι ρίζες μένουν στη χώρα, όπως έμειναν και οι ρίζες της χούντας».

ΠΗΓΗ: newsbeast.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial