Ανοιξιάτικος αναμένεται ο καιρός τις επόμενες ημέρες, πριν την εισβολή πολικών αέριων μαζών που θα φέρει βαρυχειμωνιά.

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, τις επόμενες ημέρες η θερμοκρασία θα σκαρφαλώσει στους 20 βαθμούς Κελσίου. Το Σαββατοκύριακο, όμως, πολικό κύμα αέριων μαζών επηρεάζει τη χώρα, φέρνοντας κρύο και χιόνια σε χαμηλά υψόμετρα.

Όπως ανέφερε, «τρεις εποχές σε μια εβδομάδα».

Αναλυτικά η ανάρτησή του:

«Φθινοπωρινός ο καιρός σήμερα, με τις βροχές όμως σιγά σιγά να περιορίζονται προς το Ανατολικό Αιγαίο και τα δυτικά ηπειρωτικά τμήματα της χώρας μας.

Τις επόμενες ημέρες εισβάλλει η άνοιξη για να φέρει τον υδράργυρο ακόμα και πάνω από τους 20°, ενώ το Σαββατοκύριακο θα μας επηρεάσει ένα πολικό κύμα αερίων μαζών για να φέρει βαρυχειμωνιά με πολύ κρύο, πολύ ισχυρούς βοριάδες και τα χιόνια σε χαμηλά υψόμετρα.

Τρεις εποχές σε μία εβδομάδα!

Ακολουθεί μια προσομοίωση της όλης καιρικής κατάστασης όπου με την μπλε καμπύλη αποτυπώνεται το ατμοσφαιρικό βουνό που θα δώσει μάχη με τις πολικές αέριες μάζες.

Τις επόμενες ημέρες θα προσπαθήσει να εξαπλωθεί από τις ακτές της βόρειας Αφρικής βορειότερα συγκρατώντας τον πολικό αέρα μακριά μας, το Σαββατοκύριακο όμως θα κινηθεί νότια και δυτικά, ανοίγοντας τον δρόμο στον πολικό αέρα για τον Νότο. Από την άλλη εβδομάδα θα κινηθεί και πάλι ανατολικά για να εκτοπίσει και να εκφυλίσει την πολική αέρια μάζα και να οδηγηθούμε σε πιο ομαλές καιρικές συνθήκες.

Όμορφη ημέρα σε όλες και όλους!».

Πηγή: thesstoday.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial